دیدارنیوز - علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ارز تخصیصی برای خرید واکسن کرونا، گفت: ۵٢ میلیون دلار برای خرید واکسن کرونا از طریق کوواکس تخصیص یافته است.
رئیسی در واکنش به برخی هجمه ها علیه ساخت واکسن کرونا در ایران، اظهار کرد: به ما اگر بگویند یک ایرانی رئیس ناسا شده یا یک ایرانی در آلمان یک فناوری اختراع کرده است، باور میکنیم اما اگر این فناوری در ایران اختراع شود، بسیاری باور نمیکنند این در حالی است که واکسن سازی در انستیتو پاستور ایران ١٠٠ سال قدمت دارد.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا بیان کرد: ما واکسنهای بسیاری مانند ثلاث و هپاتیت ب تولید میکنیم. هر چند که واکسن سازی کار پیچیدهای است اما اینطور نیست که توانمندی ساخت واکسن را نداشته باشیم. بسیاری کشورها مانند ایران، هند، چین و ترکیه در این زمینه اقداماتی انجام دادهاند.
چند درصد کرونا مثبتها قرنطینه را ترک میکنند؟
او درباره میزان بیماران کرونایی که قرنطینه را ترک میکنند، افزود: با اجرای طرح شهید سلیمانی به دلیل رصد محله محور افراد کرونا مثبت، آمار شکست قرنطینه بسیار کاهش پیدا کرده است و فکر نمی کنم بیش از ۲۰ درصد کرونا مثبتها قرنطینه را ترک کنند، زیرا رصد تلفنی بیماران کرونایی به صورت محله محور انجام می شود و افرادی که نیاز به خرید داشته باشند، خریدهای آنها توسط تیم طرح شهید سلیمانی که در آن محله است، انجام میشود. همچنین به افراد در صورت نیاز بسته معیشتی داده میشود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: خطر عادی انگاری بیماری کرونا با کاهش موارد وجود دارد. محدودیتهای کرونایی با شدت ادامه دارد و خوشبختانه جو عموم جامعه و مسئولان هم مانند گذشته نیست و هنوز با بازگشایی صنف خاصی موافقت نشده است.
کمتر از یک هزار بیمار کرونایی در هتلها قرنطینه هستند
رئیسی درباره استفاده از تختهای هتلها و مسافرخانهها برای قرنطینه بیماران کرونایی، یادآوری کرد: ١١ هزار تخت نقاهتگاهی در هتلها و مسافرخانهها ایجاد کردیم که این تعداد تخت قابلیت افزایش به ١٠٠ هزار مورد را دارد، اما از این طرح استقبال نشد و کمتر از یک هزار نفر از این تختها استفاده کردند.