دیدارنیوز ـ فرهاد سرخوش افزود: با پیگیری های رئیس محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه پروژه ساخت دریاچه مصنوعی در تبریز متوقف شده و آب این دریاچه تخلیه شده است.
وی با بیان اینکه طرح انتقال آب از رودخانه زاب به دریاچه ارومیه 63 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، تصریح کرد: در سال 97، 400 میلیارد تومان برای این پروژه تخصیص یافته که در انتظار تامین بودجه برای ادامه اجرای آن هستیم.
سرخوش با اشاره به آخرین سطح تراز دریاچه ارومیه تصریح کرد: هماکنون تراز دریاچه 1270.43 بوده و وسعت آن 1916 کیلومتر و حجم آبی آن نیز یک میلیارد و 340 میلیون مترمکعب است و نسبت به مشابه سال گذشته 2 سانتی متر کاهش داشته است.
مدیر دفتر اکوسیستمهای تالابی کشور نیز تاکید کرده است: ساخت دریاچه مصنوعی تبریز ناقض سیاست دولت در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در زمینه کنترل مصرف آب و هدایت آن به سمت دریاچه است.
مسعود باقرزاده کریمی در گفتوگو با ایسنا، افزوده است: رودخانه آجیچای چند شاخه دارد که بعد از پیوستن به یکدیگر به دریاچه ارومیه میریزد. یک شاخه از این رودخانه از شهر تبریز عبور میکند که به مهرانهرود معروف است. دریاچه مصنوعی تبریز روی آن ساخته شده است که این شاخه بعد از عبور از تبریز و بعد از الحاق به آجیچای به دریاچه ارومیه وارد میشود. سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت این دریاچه مخالفت کرده است و فکر میکنم تا به حال هم منتفی شده است. اداره کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی پیگیر این موضوع است و باید به آن رسیدگی کند.
روز گذشته مسعود تجریشی - مدیر دفتر برنامهریزی و تافیق ستاد احیای دریاچه ارومیه - نیز با اشاره به اینکه دریاچه مصنوعی آذربایجان شرقی ساخته و ۵۰۰ هزار مترمکعب آب از رودخانه آجیچای وارد این دریاچه شده است، تاکید کرد: ستاد احیای دریاچه ارومیه هیچ موافقتی با ساخت این دریاچه مصنوعی نکرده است و آبگیری آن با مصوبات هیات وزیران برای احیای دریاچه ارومیه مغایرت دارد.
وی تاکید کرد که ساخت دریاچه مصنوعی در تبریز تخلف محرز از مصوبات هیات وزیران برای احیای دریاچه ارومیه محسوب میشود. به همین علت یک بازرس از سوی سازمان محیط زیست به منظور جمعآوری اطلاعات و مشخص شدن جزییات موضوع به منطقه فرستاده شده است، بنابراین هر فردی که از ساخت دریاچه مصنوعی و آبگیری آن خبر داشته و در اطلاعرسانی به ستاد قصور کرده باشد، حتما باید پاسخگو باشد و با متخلفان این حوزه برخورد خواهد شد.