تیتر امروز

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

برخی گرین‌کارت‌ در دست منتطرند سریعتر خودشان را به ینگه دنیا برسانند

ناصر آقاجری با انتقاد از سیاست‌های تعدیلی گفت: قربانیان اصلی شرایط نامساعد فعلی، کارگران و حقوق‌بگیران هستند.

کد خبر: ۶۷۶۱
۱۰:۴۵ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - ناصر آقاجری (سخنگوی اتحادیه کارگران پروژه‌ای) با اشاره به مشکلات معیشتی مردم و تناقضات آشکار در وعده‌ها و عملکرد مسئولان می‌گوید: آنهایی که در پروژه‌های نفتی کار کرده‌اند به خوبی می‌دانند که سرمایه‌داران حتی آنهایی که خود را صنعتی می‌نامند، گرین کارتِ حتی مدیران درجه دوم خود را از مدت‌ها پیش آماده کرده‌اند و سرمایه‌هایشان را هم مرتب به آن سوی آب می‌فرستند. ویلاها و خانه‌هایشان در ینگه دنیا آماده پذیرایی از آنهاست.
 
سالهاست خانواده آنها در امریکا، کانادا و یا استرالیا زندگی می‌کنند و بیشتر سال را در آن سوی آب هستند. زاری امروزشان هم  (که صنایع ملی از میان رفته و ما کارآفرین هستیم که حمایت نمی شویم) یک ترفند دیگر ماکیاولیستی است. اینها آسیب چندانی از این شرایط نمی‌بینند چون به اندازه کافی سودِ انباشته دارند.

وی معتقد است: قربانیان اصلیِ شرایط فعلی، کارگران، حقوق بگیران و زحمتکشان شهری و روستایی هستند که دار و ندارشان را از دست داده‌اند و امروز با بدترین شرایط تحقیرآمیز، زندگی سراسر رنج خود را می‌گذرانند.

آقاجری افزود: پذیرفتن دستورالعمل بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول، یعنی پذیرفتن کنار رفتن دولت از وظایف خود نسبت به حقوق مردم. به این دلیل تعدیل ساختاری به امری ضروری بدل می‌شود که در عمل به صورت گسترده‌ای همه خدمات دولتی را حذف می‌کند و باعث بیکاری گسترده در خدمات و صنعت می‌شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر قانون به کلی بی‌معنا می‌شود و قانون کور بازار (عرضه و تقاضا) حاکم می‌شود. از این رو قانون اساسی و قانون کار به زباله‌دان تاریخ ریخته می‌‌شوند. تعجب‌آور نیست هر دولتی که پس از جنگ سر کار آمده، بدون استثنا  راه ضدکارگریِ تعدیل را پیموده است و قانون‌گریزی را بیش از قبلی‌ها باب کرده‌است.

وی با بیان اینکه بخش دیگر این مناسبات، خصوصی‌سازی است که بدون توجه به مالکیت منابع ملی کشور به همه‌ی مردم، آن را چوب حراج می‌زنند، افزود: به اختصار نولیبرالیسم یعنی سپردن حاکمیت به چند دلال که تنها ارزشی که می‌شناسند کسب سود فردی خود است، آن هم به هر قیمتی و با پای گذاشتن بر شریانِ حیاتیِ کارگران و حقوق‌بگیران و همه زحمتکشان شهر و روستا؛ کاری که کم و بیش تا به امروز به یک واقعیت عینی تبدیل شده‌است.

این فعال کارگری در پایان تاکید کرد: تا این مناسبات بر پایه ضدانسانی تعدیل ساختاری و خصوصی‌سازی می‌چرخد؛ امکان ایجاد روندی عادلانه در جهت منافعِ عمومی مردم غیرممکن است. باید این ساختار، درهم شکسته شود. اگر این مناسبات تغییر نکند، دور از انتظار نیست که هر روز بیشتر از روز قبل، از ارزش سرمایه‌ها و دستمزد کارگران کاسته شود و سفره‌های خالی، خالی‌تر شوند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی