دیدارنیوز ـ سیدمحمد هاشم داخته بیان کرد: وجود این تعداد تخم لاکپشت حاصل تخم گذاری ۵۷ قطعه لاکپشت پوزه عقابی است که یکی از هفت گونه لاکپشتهای دریایی شناخته شده در آبهای جهان محسوب میشوند.
وی با اشاره به اینکه این تخم لاکپشتها توسط گروه «ناتوران خمیس» محافظان لاکپشت متشکل از بومیان روستای شیب دراز قشم واقع در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر قشم به مکان امن منتقل میشوند، تصریح کرد: بچه لاکپشتها در خردادماه تا اواخر تیرماه سر از این تخم لاکپشتها بیرون آورده و به سمت دریا حرکت میکنند.
داخته با بیان اینکه لاکپشتهای پوزه عقابی همه ساله در سواحل ماسهای روستای شیب دراز تخم گذاری میکنند، آغاز فصل تخم گذاری این لاکپشتها را اسفند ماه هرسال و پایان آن را اواخراردیبهشت ماه سال بعد اعلام کرد.
مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم با یادآوری تعطیلی سایتهای گردشگری قشم به منظور جلوگیری از شیوع ویروس تاکید کرد: در این دوره تخمگذاری، سایت شیب دراز هم مانند سایر سایتهای گردشگری تعطیل است و این تعطیلی تا پایان فصل ادامه خواهد داشت.
داخته از علاقمندان و گردشگران خواست برای بازدید از تخمگذاری و یا تولد لاکپشتها از حضور در این سایت اجتناب کنند.
پروژه حفاظت از تخم گذاری لاکپشتهای پوزه عقابی نخستین بار در سال ۱۳۸۱ به همت بیژن دره شوری مدیر وقت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم و با حمایت برنامه کمکهای کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی وابسته به صندوق توسعه سازمان ملل (UNDP/GEF/SGP) و همچنین همکاری جامعه محلی روستای شیب دراز آغاز شد.
طرح حفاظت از تخمهای لاکپشتهای پوزه عقابی در ساحل شیب دراز قشم به همت جامعه محلی و حمایت کارشناسان و متخصصین محیط زیست سازمان منطقه آزاد در سال ۱۳۸۸ به عنوان یکی از ۱۰ طرح برتر بنیاد توسعه و محیط زیست آسیا – اقیانوسیه در ژاپن انتخاب شد، این طرح همچنین سال ۱۳۹۵ از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور به عنوان یکی از طرحهای اثرگذار محیط زیستی معرفی و موفق به دریافت جایزه شد.