تیتر امروز

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: هفته آینده با ایران توافق می‌کنیم!/ تقاضای خانه احزاب برای اعلام عفو عمومی/ آیا مکانیزم ماشه فعال می‌شود؟

این صد و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...
بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان‌ها در گفت‌و‌گو با یک روان درمانگر:

علی نیکجو: مردم برای آرامش به حمایت حاکمان نیاز دارند نه «یوگا» / به کودکان یاد دهید از ترس‌هایشان حرف بزنند/ از این پیچ خطرناک عبور می‌کنیم اگر ...

در پنجمین برنامه از سری برنامه های تیتر بررسی تاثیرات جنگ بر روح و روان انسان ها با دکتر علی نیکجو، روان درمانگر مطرح کردیم. او معتقد است: صدا و سیما و اینترنشنال به عنوان دو ابرمدیا، آسیب بزرگی...
کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد
در گفتگوی دیدار با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: وضع فعلی، نه آتش‌بس که بیشتر نوعی توقف عملیات نظامی است/ ضامن تداوم وضعیت کنونی، شخص ترامپ است/ موضع کیهان درباره دستگیری و اعدام گروسی، کار ایران را مشکل‌تر کرده/ مذاکره با آمریکا ضرورت دارد

دیپلمات پیشین ایران در نیویورک در گفتگو با دیدارنیوز می‌گوید: نظام باید از حالت تعلیق، خارج شده و بتواند تصمیمات لازم را بگیرد. مذاکره با آمریکا ضرورت دارد و دولت باید در این باره تصمیم‌گیری...

زندگی و مرگ جرج فلوید: نمادی از وضعیت سیاه‌پوستان در آمریکا

«فریاد نمی‌توانم نفس بکشم» جورج فلوید فریادی تاریخی است فریادی که در تمام آمریکا فراگیر شده است. مخصوصاً در زمانی که رییس جمهوری آمریکا بیشترین قرابت را با جریان‌های زیرپوستی نژادپرست جامعه آمریکا طی پنجاه سال اخیر داشته و دارد. جورج فلوید به بهانه جرم کم اهمیتی کشته شده است و این بیش از هر چیز جامعه سیاه پوستان را خشمگین کرده است. وی به دلیل کرونا از کار خود بیکار شده بود و بسیاری از سیاه پوستان با این شرایط دست و پنجه نرم می‌کنند. از سوی دیگر در بهار امسال دستکم ۲۳ هزار مورد مرگ مرتبط با کرونا در آمریکایی‌های سیاه پوست رخ داده است...

کد خبر: ۶۲۵۳۸
۱۱:۴۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹
بهانه‌ای به نام فلوید
 
دیدارنیوز ـ پرستو بهرامی‌راد: ۶ روز پیش یک جمله به تاریخ ایالات متحده اضافه شد، «نمی‌توانم نفس بکشم». بازتاب گسترده تصاویر و ویدیو از لحظه مرگ تکان‌دهنده جورج فلوید، شهروند سیاه پوست آمریکایی در شبکه‌های اجتماعی باعث اعتراض‌های امروز ایالات متحده آمریکا شده است.

فلوید در هنگام مرگ خود فریاد می‌زند «نمی‌توانم نفس بکشم»؛ این جمله سخنرانی تاریخی «من رویایی دارم» مارتین لوترکینگ را در ذهن زنده می‌کند. زمانی که جورج فلوید روی زمین افتاده بود و جان می‌داد برای حفظ جانش التماس می‌کرد و از الفاظ «خواهش می‌کنم»، «آقای افسر» استفاده ‎کرد. اما پلیس باز هم زانو، پا و دستش را از روی بدن جورج فلوید برنداشت. ویدیو مربوط به دستگیری و مرگ فلوید بلافاصله در اینترنت منتشر شد و در این فیلم دیده می‌شود که شاهدان عینی از افسران پلیس می‌‎خواهند که او را رها کنند، اما یکی از افسران بر سر فلوید فریاد می‌زند تا سوار ماشین شود و فلوید پاسخ می‎دهد: «نمی‌توانم تکان بخورم». دو دقیقه پس از بیهوش شدن فلوید، تیم پزشکی وارد عمل شده و وی را به آمبولانس منتقل می‌کنند، اما در ادامه مشخص می‌شود که جورج فلوید نبض ندارد. کمتر از یک ساعت بعد پس از تماس کارمند فروشگاه با پلیس، اعلام می‎شود که جورج فلوید مرده است.
 
بیشتر بخوانید: در خیابان‌های آمریکا چه می‌گذرد: خوشه‌های خشم

پلیس ادعا داشته است که فلوید به داخل ماشین نمی‌رفته و مقاومت کرده است، ولی برخی از رسانه‌ها اظهار داشتند که فیلم‌های نظارتی از یک رستوران نشان می‌دهند فلوید مقاومت نشان نداده است. بعضی از رسانه‌ها مدعی هستند که نتایج محرمانه در کالبد شکافی رسمی هیچ نشانه‌ای از اینکه فوت فلوید در اثر خفگی بوده است، پیدا نکرده‌اند؛ اما اثرات بیماری قلبی و مسمومیت احتمالاً در مرگ وی نقش داشته‌اند. وکلای خانواده فلوید اعلام کردند که درخواست کالبدشکافی مستقل را داده‌اند.
 
 
بیشتر ببینید: گزارش تصویری از اعتراضات آمریکا: نمی‌توانم نفس بکشم

این قتل در پودردورن، محله‌ای در جنوب مرکز شهر مینیاپولیس رخ داده است. مینیاپولیس چهاردهمین شهر بزرگ ایالات متحده است. این شهر به همراه سنت پل بزرگترین مرکز اقتصادی غرب میانه بعد از شیکاگو است. اما بسیاری از رنگین پوستان در این شهر از خدمات بهداشتی و درمانی محروم هستند. مرگ جورج فلوید در ایالت مینه‌سوتا در زمانی روی داده که نتیجه تحقیق درباره مرگ مردی سیاه‌پوست به دست چند مرد سفیدپوست در ایالت جورجیا هنوز مشخص نشده است.

شیوه مرگ جورج فلوید، بسیار شبیه به مرگ اریک گارنر در سال ۲۰۱۴ در نیویورک است؛ حادثه‌ای که باعث شد بسیاری از فعالان حقوق رنگین‌پوستان آمریکا توجه همگان را به «خشونت پلیس علیه اقلیت‌های نژادی» جلب کنند و با تظاهرات گسترده در شهر‌های آمریکا در اعتراض به "خشونت پلیس علیه سیاه پوستان" همراه بوده است.

فلوید کیست؟
جورج فلوید، مردی ۴۶ ساله آفریقایی ـ آمریکایی بود که در فایتویل، کارولینای شمالی به دنیا آمد و در هیوستون تگزاس بزرگ شد. او در دبیرستان در تیم‌های بسکتبال و فوتبال بازی می‌کرده است. او از سال ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۵ در کالج عمومی فلوریدا جنوبی بسکتبال بازی کرد. در سال ۲۰۱۴، فلوید به مینسوتا نقل مکان کرد. وی در زمان مرگش، به دلیل شیوع بیماری کرونا در آمریکا شغل خود را از دست داده بود. فلوید توسط دوستان و خانواده به عنوان «غول آرام» معرفی می‌شود.

جبنه‌های گوناگون زندگی این روزها در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی به موضوع بحث و بررسی بدل شده است. از جمله این که فلوید مدتی بر روی سایت‎های پورن ویدیو آپلود می‌کرده اما این شغل او نبوده است او به عنوان نگهبان و نیروی امنیتی در کلوب‌های شبانه و رستوران‎ها مشغول به‌کار بوده است. وی همراه با شریک زندگی و دو دختر ۶ ساله و ۲۲ ساله خود زندگی می‌کرده است. این جنبه‌های مختلف زندگی فلوید در کنار مرگ بسیار تراژیک او، او را به نمادی از زندگی امروزین سیاه‌پوستان در ایالات متحده آمریکا مبدل کرده است. 
 
بهانه‌ای به نام فلوید

درک شووین کیست؟
پلیسی که فلوید را به قتل رسانده، درک شووین، سفید پوست ۴۴ ساله است. وی از سال ۲۰۰۱ در پلیس مینیاپولیس شروع به کار کرده است. شووین در پرونده رسمی خود ۱۸ شکایت دارد. براساس گفته مایا سانتاماریا، صاحب کلوب شبانه‌ای که فلوید مشغول به کار بوده است، فلوید و شووین هر دو به عنوان نگهبان در این کلوب مشغول به کار بودند، اما در دو شیفت متفاوت. وی مدعی است که آن‌ها همدیگر را نمی‎شناسند، ولی این موضوع در دست تحقیق است. همسر درک شووین، تقاضای طلاق کرد و به خانواده فلوید تسلیت گفته است. دادستان شهر مینیاپولیس، شووین را به قتل غیر عمد متهم کرده است. سه مامور دیگری که در محل بازداشت فلوید حضور داشتند نیز از پلیس مینیاپولیس اخراج شده‌اند.

علت بازداشت فلوید که به مرگ وی ختم شد، شکایت یک مغازه‌دار درباره دریافت یک ۲۰ دلاری تقلبی از او عنوان شده است.

جامعه امریکا از چه رنج می‌کشد
«فریاد نمی‌توانم نفس بکشم» جورج فلوید فریادی تاریخی است فریادی که در تمام آمریکا فراگیر شده است. مخصوصاً در زمانی که رییس جمهوری آمریکا بیشترین قرابت را با جریان‌های زیرپوستی نژادپرست جامعه آمریکا طی پنجاه سال اخیر داشته و دارد. جورج فلوید به بهانه جرم کم اهمیتی کشته شده است و این بیش از هر چیز جامعه سیاه پوستان را خشمگین کرده است. وی به دلیل کرونا از کار خود بیکار شده بود و بسیاری از سیاه پوستان با این شرایط دست و پنجه نرم می‌کنند. از سوی دیگر در بهار امسال دستکم ۲۳ هزار مورد مرگ مرتبط با کرونا در آمریکایی‌های سیاه پوست رخ داده است، تنها میزان بالاتر مرگ و میر بین سیاه پوستان نیست که آتش این خشم را شعله‌ور می‌کند، بلکه محرومیت آمریکایی‌های آفریقایی تبار از خدمات درمانی نیز در این خشم بسیار موثر است. این محرومیت که اکنون علنی شده است و این حس را در آن‌ها به‌وجود آمده است که جان سیاه پوستان فاقد ارزش است و آنان علیه تبعیض‌های نژادپرستانه و تبعیض کشتار کرونا اعتراض می‌کنند. در حقیقت آن‌ها معتقد هستند که آمریکا دو نظام عدالت متضاد دارد، یکی برای سفیدپوست‌ها و دیگری برای اقلیت‌های نژادی به ویژه سیاه‌پوستان، لاتین‌تبار‌ها و بومیان قاره آمریکا.

آمریکا شبیه شورش‌های ضد نژادپرستی اخیر را در تاریخ خود دیده است. تصاویری که اکنون در مینیاپولیس می‌بینید، شباهت زیادی با تصاویر دیترویت ۱۹۶۷ دارد. در سال ۱۹۶۷، در دیترویت میشیگان شورش‌هایی رخ داد که در کنار شورش‌های استون‌وال نیویورک، تا پیش از شورش‌های سال ۱۹۹۲ لس‌آنجلس مخرب‌ترین شورش‌های تاریخ آمریکا بودند. علت اصلی این شورش‌ها نژادپرستی و تبعیض نژادی و جداسازی نژادی سیاه‌پوستان از سفیدپوستان بود. شورش‌های دیترویت در نهایت با ورود سربازان مسلح گارد ملی آمریکا به همراه ادوات جنگی نظیر تانک و نفربر، با انبوهی از خسارت‌های مالی و جانی، به پایان رسید.

قتل یک سیاه پوست غیر مسلح توسط یک مامور پلیس در مینیاپولیس آمریکا به دور دیگری از اعتراضات گسترده در آمریکا علیه نژادپرسی دامن زده است. معترضان نمایانگر نسل‌هایی از عصبانیت در برابر بی عدالتی تحت حمایت دولت علیه آسیب پذیرترین قشر آمریکا، به ویژه جمعیت سیاه پوست آن هستند. هر سال بیش از هزار نفر به دست پلیس آمریکا کشته می‌شوند و بیشتر کسانی که کشته می‌شوند، سیاه‌پوست هستند.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير
امروز جمعه ۱۳ تير