تیتر امروز

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...

 اجرای تنها حدود ۳۰ درصد قانون توانیابان در تهران

رییس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر اینکه در تهران تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد قانون توانیابان اجرایی شده است گفت: اگر ۵۰ تا ۷۰ درصد قانون مربوط به توانیابان اجرا می‌شد، در کشور با وضعیت مطلوبی برای این قشر روبرو بودیم.

کد خبر: ۶۲۰
۱۲:۰۸ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷

دیدارنیوز - محسن هاشمی به تشریح وضعیت  معلولین و توانیابان در شهر و محدودیت‌هایی که در حوزه امکانات مدیریت شهری برای ارائه خدمات به این شهروندان وجود دارد، پرداخت.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این موضوع که توانیابان نه فقط در کشور ما بلکه در همه کشورهای دنیا با محدودیت‌هایی روبرو هستند گفت: توانیابان برای فعالیت در سطح شهر درخواست‌های ویژه‌ای دارند، که در اکثر کشورهای دنیا به این درخواست‌ها پاسخ مثبت داده شده است. اما در کشور ما توجه چندانی با این نیازها نشده است.

وی در ادامه با بیان اینکه در  کشور ما قانون مربوط به معلولان جسمی حرکتی‌ در سال ۱۳۸۳ به تصویب رسیده است گفت: اگر ۵۰ تا ۷۰ درصد قانون مربوط به توانیابان اجرا می‌شد، امروز با وضعیت مطلوبی برای این قشر روبرو بودیم.

هاشمی در ادامه افزود: در شورای شهر هم برای بهسازی وضعیت توانیابان طرحی در سال ۱۳۸۴ مصوب شده  که بر اساس آن تاکنون در تهران  تنها حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد این قانون برای توانیابان اجرایی شده است.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مسائل مروبط به حوزه توانیابان به سازمان بهزیستی مرتبط است تاکید کرد: بنابراین این سازمان برای اجرای هرچه بیشتر و بهتر امور مربوط به این قشر باید پیگیری‌هایی انجام دهد. مدیریت شهری هم آنچه قانون در این حوزه تعیین کرده انجام خواهد داد.

وی در ادامه سخانش یادآور شد: بر اساس مصوبات شورای شهر تهران  در سال‌های قبل  شهرداری مکلف به مناسب سازی فضای شهری برای معلولین شده است. که هم اکنون زمان ارزیابی نحوه اجرای این مصوبه فرا رسیده است و بر این اساس مناسب سازی فضای شهری در همه اماکن شهری در مناطق مختلف باید انجام بپذیرد.

رئیس شورای شهر تهران همچنین افزود: در پارک‌ها، پیاده‌روها، مترو و  در همه طرح‌ها و نقشه‌ها باید به مسائل معلولین توجه ویژه صورت گیرد. خوشبختانه در مترو به این موضوع توجه شده و در اکثر ایستگاه‌های مترو امکاناتی برای توانیابان دیده شده است اما قبول داریم که کافی نیست.

به اعتقاد  هاشمی یکی از نکاتی که می‌توان در این زمینه ورود پیدا کرد لحاظ نمودن نکات مربوط به اجرای طرح‌های ویژه برای توانیابان در طرح‌های شهری و ساخت و سازهای جدید به‌ویژه در بلند مرتبه سازی‌ها و مراکز تجاری و عمومی است.

وی در این خصوص گفت: متاسفانه در برخی ساختمان‌ها پس از دریافت پایان کار که در آن اجرای قوانین مربوط به توانیابان ضروری است، این امکانات به دلائل مختلف برداشته می‌شود. ضرورت دارد مدیریت شهری در این زمینه سخت گیرانه‌تر عمل کند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از سخان خود در برنامه تلویزیونی "بدون محدودیت"  با اشاره به اینکه توانیابان به چند دسته معلولان جسمی حرکتی، آسیب‌های حسی و... تقسیم می‌شوند گفت: در افکار عمومی، توانیاب یا معلول فقط به معلولان جسمی و حرکتی گفته می‌شود؛ در حالی که دیگر آسیب دیدگان هم در این حوزه احتیاج به خدمات ویژه دارند و  اگر اقدامی می‌خواهد صورت گیرد باید تمام آنها در نظر گرفته شوند.

وی افزود: درباره معلولان حسی، این خطر وجود دارد که اتفاقات ناگوار برای آن‌ها رخ دهد؛ متاسفانه چند سال پیش هم اتفاق تلخی برای یکی از مسافران نابینای مترو رخ داد که پس از آن مسئولان و کارکنان مترو ملزم هستند تا پس از مشاهده یکی از نابینایان تا خروج از مترو آن‌ها را همراهی کنند.

هاشمی با یادآوری این موضوع که در همه کارهای خدا یک رحمت وجود دارد گفت: بنابراین اگر فردی با چنین مشکلاتی روبرو است، بداند رحمت خداوند بوده است. البته این موضوع را هم نباید نادیده گرفت که به دلیل پیشرفت علوم مختلف به خصوص پزشکی در جهان، از برخی بیماری‌های جسمی حرکتی می‌توان جلوگیری کرد.

بنا براعلام روابط عمومی شورای شهر تهران، وی در پایان افزود: قول می‌دهم‌ در کنار این برنامه و توانیابان باشم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی