تیتر امروز

لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...

حمله تند کیهان به نایب رئیس مجلس

روزنامه کیهان در مطلبی به سخنان اخیر علی مطهری در ارتباط با برهم خوردن برجام واکنش تندی نشان داد.

کد خبر: ۶۱۱۰
۰۹:۳۳ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - روزنامه کیهان نوشت: آقای علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس، تحلیل قابل تامل و تاسف باری درباره مشکلات اقتصادی این روزهای کشور و علت آن ارائه کرده است.

این نماینده‌ مجلس‌در مصاحبه‌ای می‌گوید: مسئول وضعیت جاری کشور آنهایی هستند که با هوا کردن موشک تلاش کردند برجام اجرا نشود که البته به هدف‌شان هم رسیدند.اگر کل نظام در اجرای برجام مصمم بود و اگر همه تلاش می‌کردند برجام درست اجرا شود امروز بسیاری از شرکت‌های اروپایی و آمریکایی که وارد ایران شدند، در ایران می‌ماندند و سرمایه‌گذاری می‌کردند و ترامپ هم به آسانی نمی‌توانست از برجام خارج شود، اما بخشی از حکومت از ابتدا مایل به اجرای برجام نبود و بالاخره به هدفش هم رسید. مشکلات امروز کشور هم به گردن این افراد است، اما این افراد مدعی‌ به هم خوردن وضعیت کشور هستند.

مطهری خطاب به این گروه موهوم که نامی از آنان نمی‌برد، ادامه می‌دهد: وضع فعلی جاری کشور کاری است که خودتان کردید و نمی‌توان همه تقصیر را به گردن دولت روحانی انداخت. وضعیت جاری کشور تقصیر دلواپسان و همه کسانی است که تلاش کردند برجام اجرا نشود البته دولت هم حتما سوء مدیریت داشته است.

این سخنان آقای مطهری را می‌توان ناشی از دو علت دانست. علت نخست، کم اطلاعی وی از مسائل مربوط برجام است. حتی دولت آمریکا نیز در خروج از برجام مدعی نشده است که به دلیل عدم اجرای برجام از سوی ایران از این توافق خارج می‌شود. ترامپ به صراحت اعلام کرد که چند دلیل برای خروج از برجام دارد که یکی از اصلی‌ترین آنها دائمی نبودن توافق بود و همچنان خواهان آن است که «بند غروب» از توافق حذف شود.

مطهری در حالی مدعی است که بخشی از حکومت مایل به اجرای برجام نبود که جمهوری اسلامی به تمام تعهدات خود در برجام عمل کرد. سرعت انجام این تعهدات و فراتر رفتن از تعهدات به‌شکلی بود که حتی غربی‌ها را نیز به تعجب واداشت!

در رد این ادعای آقای مطهری همین بس که با گذشت حدود 3 ماه از خروج آمریکا از برجام، جمهوری اسلامی همچنان بطور کامل به تعهدات خود عمل می‌کند و ذره‌ای از آنها نکاسته است. گروه موهومی که مطهری از آنها یاد می‌کند، چطور می‌توانند ترامپ را مجبور به خروج از برجام کنند و نمی‌توانند مانع ادامه اجرای تعهدات برجامی ایران شوند؟!

علت دوم برای این موضع‌گیری مطهری را باید در حب و بغض‌های سیاسی و جناحی جست‌وجو کرد. هر سیاستمدار و نماینده‌ای می‌تواند سلایق سیاسی و جناحی خاص خود را داشته باشد و این موضوع در ایران به گونه‌ای است که افراد به راحتی و بدون هزینه، تغییر موضع نیز می‌دهند. گنجاندن افرادی با تابلوی اصولگرا در لیست اصلاح‌طلبان -از جمله شخص آقای مطهری و چند نفر دیگر- نمونه‌ای از تغییرات

آب و هوایی سیاسی است. اختلاف سلیقه و تغییر موضع سیاسی یک چیز است و قربانی کردن مسائل و منافع ملی پای این سلایق و حب و بغض‌ها مسئله‌ای دیگر. در حالی که آمریکا از برجام خارج شده و شمشیر را برای ملت ایران از رو بسته است، متهم کردن داخلی‌ها در این زمینه جز آب ریختن به آسیاب دشمن است؟ دشمنی که باید برای بدعهدی خود پاسخگو و در مقام بدهکار باشد، با این مواضع طلبکار و جری‌تر نخواهد شد و نخواهد گفت ببینید خودشان هم می‌دانند که مقصرند؟!

و اما نکته مهم‌تر اینکه به راستی ریشه مشکلات امروز اقتصادی کشور چیست؟ دم دستی‌ترین و البته پرت‌ترین پاسخ برای این سؤال، خروج آمریکا از برجام است. این موضوع همان‌قدر دقیق و منطبق بر واقعیت است که ادعاهای عجیب و غریب درباره دستاوردهای توافق هسته‌ای واقعی بود. می‌گفتند برجام همه مشکلات کشور را حل می‌کند و حتی آب خوردن مردم و مشکلات آب و هوایی را!

مواضع منتقدان برجام در قبال توافق هسته‌ای روشن و ثبت شده است. کدام نقد و هشدار آنان بود که محقق نشد؟ آقای مطهری به‌جای فرافکنی و انداختن تقصیر بر گردن به اصطلاح دلواپسان، بهتر است پاسخ دهد در نقش یک نماینده چه کاری برای اجرای درست برجام بر اساس شروط رهبر معظم انقلاب، شورای عالی امنیت ملی و خود مجلس انجام داده است؟ به‌راستی اگر این شروط سفت و سخت اجرا شده و مسامحه‌ای صورت نمی‌گرفت، ترامپ جرات می‌کرد چنین بی‌محابا و گستاخانه زیر میز توافق بزند؟

آقای مطهری با لحنی خارج از نزاکت می‌گوید مسئول وضعیت امروز و خروج آمریکا از برجام آنهایی هستند که موشک هوا کردند! جناب آقای مطهری توجه ندارند که اگر ملاک خوش‌آمد آمریکایی‌ها باشد، آنها از خیلی چیزها خوششان نمی‌آید. از اینکه ما موشک داریم خوششان نمی‌آید. از اینکه سپاه قدس داریم متنفرند. از شورای نگهبان دل خوشی ندارند.

از اجرای احکام اسلامی منزجر می‌شوند و در درجه اول از داشتن ولایت فقیه و ولی فقیه عصبانی هستند. آنها از امام خمینی(ره) نیز عصبانی‌اند. از پدر شهید آقای مطهری هم خوششان نمی‌آید. انتخاب با خود علی مطهری است که چگونه موضع بگیرد. طوری که آمریکایی‌ها عصبانی شوند یا استقبال کنند!

گویا در ایران برخی می‌خواهند از جفرسون هم دموکرات‌تر باشند! فرمانده ناو آمریکایی موشک شلیک می‌کند و 290 شهروند غیرنظامی ایران را در هوا تکه تکه می‌کند و مدال افتخار می‌گیرد. در ایران که اطراف آن مملو از پایگاه‌های نظامی آمریکایی است، نظامیان کشور به دلیل خودکفایی در صنعت موشکی از سوی نماینده مجلس ملامت می‌شوند!

و بالاخره اینکه کدام کارشناس و نماینده منصفی می‌تواند منکر این قضیه شود که مشکلات کشور ناشی از سوءمدیریت است؟ سوءمدیریتی که تنها مربوط به این دولت و این جناح و آن جناح نیست. اصلاً یکی از دلایل اصلی ادامه مشکلات و مزمن شدن آنها همین روحیه فرافکنی و انداختن تقصیر بر گردن این و آن است. دولت مدعی عدالت کل دولت‌های پیش از خود را زیر سؤال می‌برد و یکسره تخطئه می‌کند و دولت تدبیر نیز همه مشکلات را بر گردن دولت پیشین می‌اندازد و حتماً دولت بعدی نیز مشکلات را متوجه دولت فعلی خواهد کرد!
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی