تیتر امروز

لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...
«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

«کلینیک ترک بی‌حجابی» بازی با اعصاب جامعه!/ تابوی مذاکره تهران و واشنگتن شکسته می‌شود؟/ کادر درمان و دیوار کوتاه ناامنی!

این چهل و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!
بررسی عواقب جنگ ایران با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ در نشست اندیشکده سیمرغ باریخ

زیباکلام: بین مسئولان و واقعیات، دیوار وجود دارد!/ بخارایی: می‌خواهی به آمریکا احترام بگذاری؟! پس به تبع آن، باید به اسرائیل هم احترام بگذاری!

روز یکشنبه ۲۰ آبان ماه، نشست اندیشکده سیمرغ باریخ با موضوع عواقب جنگ جمهوری اسلامی با اسرائیل در بستر ریاست جمهوری ترامپ، برگزار شد و نام‌های آشنا از جمله صادق زیباکلام، احمد بخارایی و مهدی مطهرنیا...

قاسمی: امکان گفت‌وگو با آمریکا وجود ندارد

سخنگوی وزارت خارجه صبح امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با سفر بن علوی، وزیر خارجه عمان به آمریکا و اینکه آیا هدف از این سفر میانجیگری بین ایران و آمریکا بوده است، گفت: از محتوای مذاکرات و اهداف سفر آقای بن علوی به آمریکا اطلاعی ندارم.

کد خبر: ۵۸۹۹
۱۴:۵۷ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۷

دیدارنیوز - بهرام قاسمی ادامه داد: روابط تهران و عمان به صورت مستمر و متمادی است، با یکدیگر روابط خوبی داریم، در تماس دائم با یکدیگر هستیم. آقای ظریف نیز طی هفته‌های قبل سفری به عمان داشتند.

وی ادامه داد: من ارتباط و پیوستی بین این سفرها نمی‌بینم.

سخنگوی وزارت امور خارجه  در پاسخ به سوالی در مورد مذاکره بین ایران و آمریکا تصریح کرد: آمریکا هر روز نشان می‌دهد که غیر قابل اعتماد است .

بهرام قاسمی با اشاره به سیاست های خصمانه آمریکا علیه ایران و خروج این کشور از برجام افزود: با این آمریکا و سیاست‌هایی که در پیش گرفته قطعا امکان تعامل و گفت‌وگو وجود نخواهد داشت .

سخنگوی وزارت خارجه در مورد اخبار منتشر شده درباره اینکه قرار است وی سفیر ایران در فرانسه شود، گفت: به عنوان سخنگوی وزارت خارجه در خدمت شما هستم و فکر می‌کنم نباید آن چه را که در برخی رسانه‌ها مطرح می‌شود را جدی گرفت. با توجه به نوع سمت و کاری که من بر عهده دارم عموما در برخی رسانه‌ها گمانه‌زنی‌هایی منتشر می‌شود که نباید آن‌ها را جدی تلقی کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات اخیر سردار قاسم سلیمانی در ارتباط با مقابله با آمریکا و اینکه این سخنان به چه میزان می‌تواند بر مقوله بازدارندگی در نوع سیاست آمریکا نسبت به ایران تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: فکر می‌کنم یک اجماع کلی و وحدت نظر در کشور وجود دارد و بخش‌های مختلف کشور با توجه به وظایف ذاتی خود، وظایف‌شان را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: یکی از نتایج تهدیدها و رفتارهای خصمانه آمریکا علیه ایران نزدیکی بیشتر جناح‌های سیاسی به یکدیگر است و حتی می‌بینیم تعدادی از شخصیت‌هایی که در خارج از کشور به عنوان اپوزیسیون حاضر بودند اکنون با توجه به این سیاست‌های خصمانه از سوی آمریکا برای حفظ ایران تلاش می‌کنند و این از مزایای رفتار ناشیانه ترامپ است.

قاسمی با بیان اینکه ما در وزارت خارجه با بخش‌های دفاعی کشور روابط خوبی داشته‌ایم و درک مشترکی بین سپاه، ارتش، وزارت خارجه و دیگر نهادها وجود دارد و با جدیت این موضوع را دنبال می‌کنیم، گفت: ما تنها یک صدا از ایران می‌شنویم و آن صدای مقاومت و مقابله با سیاست‌های خصمانه بدخواهان ایران است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد برنامه دستگاه دیپلماسی کشور برای استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور به خصوص در عرصه اقتصادی داخل ایران، گفت: بحث ایرانیان خارج از کشور با توجه به تعداد و کیفیت‌ این عزیزان همواره برای وزارت خارجه بحث مهمی بوده است و ما علاقه‌مند هستیم که ارتباط این عزیزان با ایران به صورت مستمر وجود داشته باشد و آنها به کشور آمد و شد داشته باشند و در همین چارچوب بتوانیم در فرصت‌هایی که ایجاد می‌شود از ظرفیت‌های آنها در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه اقتصادی در داخل کشور استفاده کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: ولی برای تحقق این مساله تنها وزارت خارجه کافی نیست و باید ارگان‌ها و سازمان‌های مختلف در این ارتباط ورود کرده و وظایف خود را انجام دهند و حتی برخی از قواعد، عرف و یا قوانین در راستای تسهیل آمد و شد این عزیزان فراهم شود.

وی با انتقاد از برخی از سخنان که در داخل کشور در مورد بحث افراد دو تابعیتی مطرح می‌شود، ادامه داد: بعضا صحبت‌های بی‌دلیل و بدون پشتوانه جدی از بلندگوهای مختلف در مورد افراد دو تابعیتی مطرح می‌شود که عموما حرف‌های نادرستی است و این صحبت‌ها وضعیت نامطلوبی را برای تعداد اندکی از ایرانیان خارج از کشور ایجاد می‌کند.

قاسمی با بیان اینکه البته تعداد زیادی از ایرانیان خارج از کشور به داخل کشور رفت و آمد دارند، ادامه داد: باید یک اجماع کلی در کشور در ارتباط با ایرانیان خارج از کشور وجود داشته باشد تا بتوانیم از ظرفیت مناسبی که در آنها وجود دارد به خوبی استفاده کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که روابط اقتصادی و بازرگانی ایران با سایر کشورها را تحت تاثیر قرار دهند، گفت: تعداد زیادی از کشورها در حالی که منافع خود را دنبال می‌کنند با شرایط جهانی و سیاست‌های دولت آمریکا و ترامپ آشنا هستند و ممکن است در برخی از جاها تلاش‌های صورت گرفته از سوی آمریکایی‌ها موثر باشد ولی در بسیاری از جاها نیز این سیاست‌ها مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس در مورد خروج مدیران دو تابعیتی از کشور هشدار داده‌اند و آیا اینکه از سفرا افرادی هستند که دو تابعیتی باشند، خطاب به سوال خبرنگار پرسشگرکننده گفت: مگر فرد دو تابعیتی سفیر می‌شود؟

قاسمی ادامه داد: بحث دو تابعیتی در کشور بحث عجیبی شده و برخی بعضا ناآگاهانه اقدام به انتشار لیست و عدد و ارقام در این زمینه کردند در حالیکه نهادهای امنیتی این لیست‌ها را تکذیب می‌کنند.

وی با اشاره به حواشی ایجاد شده در مورد پروین فرشچی سفیر جدید ایران در فنلاند و اظهارات برخی از افراد مبنی بر اینکه وی دو تابعیتی است، تصریح کرد: این یک موضوع دروغ بود و به طور کلی کسانی که در کشور از مسئولیتی برخوردار می‌شوند قبل از دریافت حکم در مورد آنها تحقیق می‌شود و ما بین افراد وزارت خارجه و سفرا چنین چیزی را نداریم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران که حدود 80 دقیقه به طول انجامید در مورد نظارت بر عملکرد سفارتخانه‌های ایران در خارج از کشور و انجام صرفه‌جویی‌های اقتصادی از سوی آنها در شرایط کنونی با توجه به برخی از حاشیه‌هایی که در مورد وابستگان یکی از سفرا ایجاد شده است، گفت: موضوع نظارت بر سفارتخانه‌ها و بخش‌های مختلف وزارت خارجه از دیرباز در دستگاه دیپلماسی کشور وجود داشته و ما جزء نهادهایی هستیم که از گذشته دور بخش‌های نظارتی در وزارت خارجه داشته‌ایم.

وی با بیان اینکه بازرسی‌های دوره‌ای از سفارتخانه‌ها صورت می‌گیرد و به طور مرتب کنترل و نظارت‌های لازم بر نحوه کار و کیفیت کار سفارتخانه‌ها انجام می‌شود و سازوکارهای تدوین شده در این ارتباط اعمال می‌شود، تاکید کرد: نظارت کامل و کافی بر نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور وجود دارد و با توجه به اینکه نمایندگی‌های ما در خارج از کشور محل تردد شخصیت‌های مختلف کشور هستند به صورت شفاف و روشن تمام امور آنها قابل رویت است و وزارت خارجه از شفاف‌ترین و سالم‌ترین دستگاه‌های دولتی است.

قاسمی ادامه داد: در حوزه مسائل اقتصادی، بحث صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌ها در حد امکان با توجه به مجموعه شرایطی که در آن قرار داریم توسط بخش‌های ذیربط طراحی‌های جدیدی صورت گرفته که برخی از آنها به سفارتخانه‌ها ابلاغ شده و برخی دیگر نیز در پایان نشست سفرا در جمع‌بندی‌هایی که انجام می‌شود به آنها ابلاغ می‌شود.

وی همچنین در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در اخبار منتشر شده که دولت روسیه قرار است در ازای خروج ایران از روسیه بسته تشویقی که شامل برخی از مسائل اقتصادی است به ایران ارائه دهد،تصریح کرد: روابط ایران و روسیه روابط خوب و رو به رشد است و دو کشور در مسائل مختلف از جمله مسائل منطقه‌ای همکاری‌های زیادی داشته و خواهند داشت. امروز و فردا نیز برای برگزاری نشست آستانه در سوچی نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه گرد هم آمده‌اند و ماه آینده نیز نشست ژنو را به دعوت آقای دیمیستروا نماینده سازمان ملل در امور سوریه خواهیم داشت که در آن در ارتباط با مباحث سوریه از جمله آوارگان و همچنین کمیسیون قانون اساسی سوریه بحث و گفت‌وگو می‌شود.

وی گفت: من در مورد بسته پیشنهادی یا تشویقی و یا هر آنچه که اسمش را بخواهید بگذارید چیزی نشنیدم و مواضع ما و روسیه در مورد مسائل منطقه روشن و شفاف است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اظهارات یکی از نمایندگان مجلس افغانستان مبنی بر اینکه ایران سلاح در اختیار طالبان قرار داده و همچنین گزارش چندی پیش یکی از رسانه‌های آمریکایی مبنی بر اینکه ایران نیروهای طالبان را در خاک خود آموزش می‌دهد، تصریح کرد: من چنین چیزی را تکذیب می‌کنم، چنین چیزی وجود ندارد. تجهیز نیروهای افغانستان چه از طالبان و یا دیگر گروه‌ها در این کشور در برنامه کاری ایران نیست. تمام تلاش ایران این است که افغانستان به عنوان یک کشور همسایه، باثبات، امن و توسعه یافته باشد. از این جهت ایران در راستای این موضوع تلاش کرده و با دولت افغانستان همکاری داشته است. سیاست کلان ایران ایجاد امنیت و ثبات در منطقه است و با توجه به مرزهای طولانی که بین ایران و افغانستان وجود دارد ما علاقه‌مند هستیم که هر چه زودتر با تفاهمی که در آن منطقه حاصل می‌شود در این کشور صلح و ثبات ایجاد شود. قطعا ما در پی ایجاد آشوب و مشکل در این کشور نخواهیم بود و نیستیم و به نظر می‌رسد که آنچه بعضا در این زمینه مطرح می‌شود به توصیه افراد ثالث برای تخریب روابط دو کشور و دو ملت ایران و افغانستان است و ما مردم افغانستان را به هوشیاری بیشتر در برابر این اقدامات خصمانه که روابط ایران و افغانستان را هدف قرار داده است دعوت می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد آخرین وضعیت اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی که در آلمان به اتهام تلاش برای انجام بمب‌گذاری در نشست منافقین در پاریس دستگیر شده است، تصریح کرد: ایشان دیپلمات ایران در وین هستند که در ایام مرخصی‌شان به همراه فرزندان و همسر خود به آلمان رفته بودند و در آنجا دستگیر شدند. ایشان هنوز در زندان هستند، پیگیری ما از مقامات آلمان در مورد وضعیت ایشان ادامه دارد و امیدواریم هر چه زودتر این سوء تفاهم برطرف شود.

وی با اشاره به جنگ روانی ایجاد شده از سوی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها در جهت تخریب روابط ایران و کشورهای اروپایی، گفت: فکر می‌کنم بحث هلند و همچنین موضوع آقای اسدی را نیز باید در همین چارچوب دید. ما می‌بینیم که این اتفاق درست در زمانی که ما در وین قرار است مذاکراتی داشته باشیم صورت می‌گیرد و این نشان دهنده این است که عناصری درصدد ایجاد خدشه در روابط ایران و اروپا هستند.

قاسمی با تاکید بر اینکه پرونده آقای اسدی مفتوح است و طرفین در حال مذاکره هستند، ادامه داد: امیدوارم که هر چه زودتر این سوء تفاهم که به نظر می‌رسد با تلاش برخی از قدرت‌ها و سرویس‌های امنیتی خارجی ایجاد شده، زودتر حل شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اظهارات وزیر خارجه امارات مبنی بر اینکه حمله اخیر انصارالله به نفتکش عربستانی در باب‌المندب با تهدید ایران در مورد بستن تنگه هرمز ارتباط مستقیمی دارد، تصریح کرد: علیرغم نگاه سازنده و مثبتی که ایران با همسایگان خود دارد،‌ ایشان (وزیر خارجه امارات) هر از چند گاهی سخنان بی‌ربطی مطرح می‌کند، این سخنان در حد و اندازه ایشان نیست. این کشور در این حد و اندازه نیست که بخواهد این درشت‌گویی‌ها را انجام دهد و مشکلات و معضلاتی که توسط این کشور و شریکش (عربستان) در یمن رخ داده است را فرافکنی کند و بخواهد پای دیگران را به این صحنه باز کند.

وی تاکید کرد: امارات نقش اساسی در ایجاد فاجعه انسانی در یمن داشته است. مردم یمن نیز بر روی هدف و خواسته خود جدی هستند و متکی به اقدامات در سلاح‌های خود هستند.

قاسمی ادامه داد: ایران همانگونه که بارها تکرار کرده هیچگونه نقشی در ارسال سلاح به یمن ندارد و این اتهامات فرافکنی صرف است و امارات باید هر چه زودتر متوجه این رفتار غلط خود شود.

وی همچنین در مورد آخرین وضعیت سفرای ایران که دوران مسئولیت‌شان تمام شده و یا سفارتخانه‌هایی که در حال حاضر بدون سفیر هستند، گفت: تعداد زیادی از سفرایی که مدت ماموریت‌شان تمام شده در حال بازگشت هستند و سفرای جدید منصوب شده‌اند که تعدادی از آنها نیز در سمینار سفرا که اخیرا در تهران برگزار شد، حضور داشتند و به زودی به محل ماموریت‌شان اعزام می‌شوند.

قاسمی در مورد سفیر ایران در چین و انتصاب عبدالناصر همتی سفیر جدید ایران در چین به عنوان رییس جدید بانک مرکزی، اظهار کرد: سفیر جدید ایران در چین با توجه به توانمندی و ظرفیت‌هایی که داشتند و همچنین با پیگیری‌ها و پیشنهادات مقامات کشور ریاست بانک مرکزی را پذیرفتند و برای اعزام سفیر جدید به چین در حال بررسی هستیم و با توجه به اهمیت چین و نوع روابط تهران و پکن، سفیر جدیدی را معرفی خواهیم کرد و امیدوارم هر چه زودتر این اتفاق بیفتد.

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از اعضای کنگره آمریکا اعلام کرده که درصدد تهیه طرحی برای تغییر رژیم در ایران است، گفت: این حرف‌ها، حرف‌های بی‌ربط و بی‌جایی است. آرزوهای خامی است و ایران و ملت ایران در طول 40 سال گذشته با مقاومت در برابر انواع توطئه‌ها و فشارهای خارجی ایستاده است و از مراحل دشوار به خوبی عبور کرده است و ما نهایتا این مرحله را نیز به خوبی طی می‌کنیم.

وی تاکید کرد: این سخنان قابل توجه نیست چرا که هیچ بنیان و اساسی ندارد.

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا آقای جابری انصاری با نماینده ویژه رییس‌جمهور فرانسه در امور سوریه دیدار و رایزنی کرده و این در حالی است که ایران و فرانسه در مورد سوریه اختلاف نظر دارند و این دیدار در چه راستایی بوده است، گفت: سفیر فرانسه در تهران اخیرا در پایان ماموریت‌شان در کشور به عنوان نماینده ویژه رییس‌جمهور فرانسه در امور سوریه انتخاب شده‌اند. او در حال انجام دیدارهای خداحافظی با مقامات ایران است و ایشان همچنان سمت سفیر فرانسه در تهران را بر عهده دارند و پس از بازگشت به فرانسه در مسئولیت جدید مشغول به کار خواهند شد و این ملاقات نیز با توجه به نقش آقای جابری انصاری انجام شده است.

وی همچنین در مورد روند گفت‌وگوهای ایران و اروپا در مورد مسائل یمن با توجه به تحولات اخیری که در یمن صورت گرفته است، گفت: گفت‌وگوهایی بین ایران و اروپا در حوزه‌های مختلف وجود دارد از جمله در مورد مسائل اقتصادی، دوجانبه و مساله یمن. ما تاکنون مذاکراتی را با چهار کشور اروپایی در یمن انجام داده‌ایم و فکر می‌کنم در زمان مقتضی و فرصت‌های آتی می‌توانیم علیرغم تلاش برخی از کشورها برای ممانعت از انجام این گفت‌وگوها این روند را ادامه دهیم و این فرصت است که با توجه به شرایط وخیم و نیازهایی که مردم یمن دارند برای رسیدن به وضعیت متفاوت از امروز با یکدیگر همکاری و گفت‌وگو داشته باشیم.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران با اشاره به روند شکایت ایران از آمریکا در دادگاه لاهه و تعیین وقت رسیدگی به این پرونده از سوی این دادگاه بین‌المللی، تاکید کرد: ما برای صیانت از منافع کشورمان از همه ابزارهایی که بتوانیم استفاده می‌کنیم و باید دید که سیر قضایی و حقوقی این پرونده چگونه طی خواهد شد.

وی ادامه داد: باید کمی صبور بود چرا که یک بحث حقوقی است و بحث‌های حقوقی مدتی زمان‌بر است و امیدواریم نهایتا ما بتوانیم به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.

قاسمی در پاسخ به این سوال که چرا ترامپ می‌گوید ایران کشور قبل نیست و مقامات ایرانی برای مذاکره با وی تماس می‌گیرند، خطاب به سوال خبرنگار پرسش‌کننده گفت: این سوال را از آقای ترامپ بپرسید که چنین حرفی را زده، من نه جای آقای ترامپ نشسته‌ام و نه ذهن ایشان را می‌خوانم. ایشان هر موقع صبح که از خواب بیدار می‌شوند با تصور اینکه با حضور ایشان در کاخ سفید جهان از نو می‌شود اظهاراتی را مطرح می‌کنند که قابل اعتنا نیست. شاید آقای ترامپ در اطراف خود تغییراتی می‌بیند که آن را به کل جهان تسری می‌دهد.

وی همچنین در مورد مذاکره ایران با آمریکا، گفت: با توجه به شرایط جدید اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران، خروج آمریکا از برجام و ادامه سیاست‌های خصمانه این کشور جهت وارد کردن فشار اقتصادی به ایران و مسائل تحریم‌ها فکر می‌کنم که شرایط در حال حاضر برای چنین بحثی وجود ندارد و ما با مرحله‌ای که شما اشاره می‌کنید، فاصله بسیار طولانی داریم. با این آمریکا و سیاست‌های کنونی‌اش قطعا امکان تعامل و گفت‌وگو وجود نخواهد داشت و باید تاکید کرد که آمریکا هر روز نشان می‌دهد که غیرقابل اعتماد است.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین در مورد زمان تحویل بسته پیشنهادی اروپا به ایران و برخی از سخنان مبنی بر اینکه این بسته پیش از 15 مرداد آغاز دور اول تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران ارائه می‌شود، ادامه داد: تماس‌ها و مذاکرات جدی بین ما و طرف‌های اروپایی و همچنین طرف‌های اروپایی با ایران ادامه دارد. خوش‌بینی‌هایی وجود دارد، در کلیات علائم مثبت دیده می‌شود و گام‌هایی رو به جلو برداشته شده است. جزئیاتی باقی مانده که توسط هیات‌های کارشناسی دنبال می‌شود و امیدواریم به شرایط مطلوب در زمان مقتضی دست پیدا کنیم و بتوان در یک دور جدید از همکاری‌ها و روابط گام‌های بلندتری را برای تعمیق روابط با اروپا که یکی از شرکای ماست، برداریم.

وی همچنین در مورد سفر ظریف به سنگاپور و اهداف این سفر، تصریح کرد: آقای ظریف به دعوت دولت سنگاپور برای شرکت در پنجاه و یکمین نشست وزیران امور خارجه آسه‌آن به سنگاپور سفر می‌کند. هدف اصلی در این سفر، امضای پیمان مودت میان ایران و آسه‌آن است. با توجه به اهمیت این سازمان و نوع همکاری که بین ایران و این گروه وجود داشته و خواهد داشت.

قاسمی همچنین ادامه داد: آقای ظریف قبل از سفر به سنگاپور سفری نیز به سریلانکا خواهد داشت در واقع ایشان فردا به سریلانکا می‌رود و بعد از آن به سنگاپور خواهد رفت و در سنگاپور نیز با تعدادی از همتایان خود ملاقات‌های دوجانبه خواهد داشت.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد اظهارات اخیر رژیم صهیونیستی در مورد ایران و انتشار ویدئویی از سوی وی در این ارتباط با توجه به ویدئوهای قبلی که منتشر کرده است، ادامه داد: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه جنگ روانی و سیاست خصمانه‌ای که علیه ایران دنبال می‌کند این نوع اقدامات را انجام می‌دهد، این اقدامات با شکست مواجه شده و مذبوحانه است.

وی با بیان اینکه ماهیت رژیم صهیونیستی برای مردم ایران مشخص است، تصریح کرد: مردم ایران با توجه به آگاهی‌ بالای خود با انگیزه‌های این فرد آشنا هستند و کاملا روشن است که او چه اهدافی را دنبال می‌کند.

قاسمی با بیان اینکه نباید به اینگونه رفتارها توجهی کرد، گفت: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دستش به خون ملت فلسطین آلوده است و برای فرار از این جنایت‌ها که مرتکب شده به یکسری ادعاهای بی‌ربط و بی‌اساس علیه ایران متوسل می‌شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی در مورد احتمال وقوع جنگ بین ایران و آمریکا و برخی از مسائلی که در این زمینه مطرح می‌شود، گفت: من جنگ را متصور نمی‌بینم، فکر نمی‌کنم آمریکا از خرد تهی شده باشد که درصدد جنگ با ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای بر بیاید که در طول تاریخ مقاومت و ایستادگی خود در برابر متجاوزان را نشان دادند.

وی با بیان اینکه ولی به نظر می‌رسد که سیاست‌های خصمانه ترامپ ادامه پیدا کند، تصریح کرد: ایران خود را برای اینگونه رفتارها از سوی مقامات کاخ سفید آماده کرده و با تمام توان سعی می‌کند که توطئه‌ها و سیاست‌های خصمانه آمریکا علیه ایران را خنثی کند و فکر می‌کنم که در این کار مردم ایران پیروز میدان خواهند بود و آقای ترامپ روزی باید برگردد و به شکل دیگری خواسته‌های خود از ایران را مطرح کند.

قاسمی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران برای ارائه بسته پیشنهادی از سوی اروپا در ارتباط با حفظ برجام ضرب‌الاجل و یا برنامه زمان‌بندی را مشخص کرده است؟ بار دیگر به ادامه داشتن روند مذاکرات ایران و اروپا و دیگر طرف‌های عضو برجام اشاره کرد و گفت: در جریان انجام مذاکرات صورت گرفته مشکلی نداشتیم، مذاکرات ما در سطوح مختلف ادامه پیدا کرده، در برخی از بخش‌های جزئی و فنی مسائلی باقی مانده است که کارشناسان در حال بحث و گفت‌وگو در مورد آن هستند. ما ضرب‌الاجل و زمان مشخصی برای پایان مذاکرات نداشته‌ایم، می‌دانیم که این مذاکرات سخت و پیچیده است علیرغم اینکه اراده سیاسی لازم در اروپا برای همکاری با ایران وجود دارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: ما مراحل زیادی را پشت سر گذاشته‌ایم و امیدواریم هر چه زودتر مسائل باقیمانده فنی را حل و فصل کنیم و بتوانیم با توجه به نتایج حاصله تصمیمات لازم را در کشور اتخاذ کنیم.

وی همچنین در مورد نشست سفرا و اینکه آیا در این سمینار با توجه به خروج آمریکا از برجام و وضعیت جدیدی که در کشور ایجاد شده، دستورالعمل مشخصی به سفرا برای کار در شرایط جدید ارائه شده است یا نه؟ گفت: در نشست سفرا با توجه به شرایط جهانی، وضعیت منطقه و عرصه بین‌المللی و همچنین روابط ایران با همسایگانش و وضعیت ایران بعد از خروج آمریکا از برجام و جنگ روانی که توسط قدرت‌های بزرگ علیه ایران در حال صورت گرفتن است گفت‌وگوهای خوبی در مورد این مسائل صورت گرفت و در واقع این شرایط و این مباحث این دوره از سمینار را متمایز کرد و از اهمیت بالایی برخوردار بود.

قاسمی با بیان اینکه فکر می‌کنم تا فردا این سمینار ادامه داشته باشد، تصریح کرد: در جریان این سمینار اعضای شرکت‌کننده به همراه تعدادی از مقامات ارشد وزارت خارجه با مقام معظم رهبری دیدار کردند. سران سه قوه در این سمینار سخنرانی کردند و هفته گذشته برنامه فشرده‌ای برای سفرا در نظر گرفته شده بود.

وی با بیان اینکه با توجه به اهمیت مطالب مطرح شده در این نشست‌ها، جمع‌بندی لازم از موارد مطرح شده صورت خواهد گرفت، ادامه داد: نهایتا طی روزهای آینده با توجه به مباحث صورت گرفته دستورالعمل‌های لازم به سفرا در مورد شرایط کنونی کشور با توجه به رهنمودهای مقامات عالی کشور ارائه خواهد شد و این دستورالعمل‌ها در اختیار روسای نمایندگی ایران در خارج از کشور قرار می‌گیرد.

قاسمی ادامه داد: در همین چارچوب مسئولیت‌های مشخصی نیز بر عهده برخی از نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور قرار داده شده تا آنها بتوانند در زمان‌بندی مشخص دستورالعمل‌های لازم را اجرا کنند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد ایده تشکیل ناتوی عربی که از سوی مقامات آمریکایی مطرح شده است، گفت: این بحث جدیدی نیست و این موضوع را برخی از اندیشکده‌ها نیز پیش از این مطرح کرده بودند و شاید امروز با صدای بلندتری این موضوع مطرح می‌شود.

وی با اشاره به نامی که برای این ائتلاف در نظر گرفته شده است و همچنین فلسفه تشکیل فلسفه ناتو با حضور کشورهای آتلانتیک شمالی، گفت: فلسفه ایجاد ناتو، شرایط و وضعیت زمانی آن دوران و نوع کشورهایی که در آن حضور دارند به نظرم از لحاظ سیاسی و اقتصادی با آنچه که در کشورهای حوزه عربی در حال حاضر جریان دارد متفاوت است و بکارگیری این واژه اشتباه است و نمی‌توان شباهتی را بین این مجموعه و مجموعه آتلانتیک شمالی برقرار کرد.

قاسمی ادامه داد: آنچه که در روابط بین‌العربی در حال حاضر می‌بینیم، شرایط عدم انسجام، عدم اتفاق و وجود فاصله بین این کشورهاست. فکر می‌کنم که به این موضوع فقط باید در حد یک شعار توجه کرد البته آقای ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود نشان داده که در تلاش است به دلایل ضعفی که میان کشورهای اسلامی وجود دارد با استفاده از ترفندهایی از درآمدهای این کشورها از بابت فروش نفت به نفع خود بهره‌برداری کند.

وی با بیان اینکه نمی‌توان در مورد تحقق چنین ایده‌ای خیلی اظهار خوش‌بینی کرد، گفت: فکر می‌کنم که این موضوع بیشتر یک شعار و ابزار سیاسی برای بهره‌برداری خاص در مجموعه منطقه است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد گزینه‌های روی میز ایران در برابر تهدیدهای آمریکا، تصریح کرد: ایران سیاست‌های خود را در مقابل کشورهای دوست و همچنین کشورهایی که سیاست‌های خصمانه علیه ایران دنبال می‌کنند، دارد و این سیاست‌ها روشن و مشخص است. ما آمادگی لازم را برای هرگونه برخورد در برابر رفتار دوستانه و یا خصمانه داریم و برنامه‌های خود را در این زمینه تنظیم کرده‌ایم.

قاسمی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما آمادگی لازم را برای هرگونه وضعیتی پیش‌بینی کرده‌ایم، ادامه داد: ما امیدواریم که حاکمان آمریکا واقعیت جمهوری اسلامی ایران و نقش ایران در منطقه را بتوانند درک کنند و از تاریخ و گذشته استفاده کنند و درس بگیرند تا دچار اشتباه راهبردی و خطای استراتژیک نشوند و مشکلاتی را برای خود ایجاد نکنند تا مانند گذشته مجبور نشوند در مورد خطاهایی که در گذشته رخ داده‌اند افسوس بخورند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که دولت هلند چندی پیش در اقدامی پیش‌دستانه در حالیکه به یکی از اعضای منافقین که دستش به خون ملت ایران آغشته است، پناهندگی داده بود، دو دیپلمات ایرانی را اخراج کرد و وزارت خارجه حدود یک ماه بعد سفیر هلند در تهران را احضار کرد و علت این تاخیر چه بود، گفت: سیاست خارجی کشور، منافع و مصالح کلی کشور را دنبال می‌کند و با توجه به مجموعه شرایط سعی می‌کند که بهترین گزینه را انتخاب کند.

قاسمی ادامه داد: بعد از اقدام هلند بلافاصله سفیر هلند احضار شد و مراتب اعتراض شدید ایران به وی اطلاع داده شد، به دلایلی که به آن ورود نمی‌کنم بعد از چند هفته در این ارتباط موضع‌گیری کردم و خبر احضار را اعلام کردم و لذا اینکه گفته شود یک ماه بعد از آن اتفاق سفیر هلند احضار شده است، درست نیست. ما بلافاصله بعد از آن اتفاق سفیر هلند را احضار کردیم.

وی ادامه داد: ما با دولت هلند در تماس و گفت‌وگو هستیم و ایران این حق را برای خود قائل است که در زمان لازم و در شرایط مقتضی اقدام متقابل انجام دهد که البته این امر بستگی به بررسی‌ها و سیاست‌هایی است که ما دنبال می‌کنیم و من از بیان مسائل بیشتر در این زمینه در این جلسه خودداری می‌کنم.

قاسمی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد صحبت‌های رییس‌جمهور در جمع روسای نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور مبنی بر اینکه ایران تلاش خواهد کرد که روابطش با کشورهای همسایه را ارتقا دهد و این روابط را با کشورهایی چون عربستان، امارات و بحرین اصلاح کند، تصریح کرد: رییس‌جمهور در آن جلسه سیاست‌های کلی ایران را مطرح کردند که هدف از آن ارتقا و تعمیق روابط با تمام همسایگان و کشورهای پیرامونی است. ما برای ایجاد محیطی امن در منطقه تلاش می‌کنیم و تحقق این امر نیازمند کار مشترک دولت‌های منطقه، تثبیت اوضاع، مبارزه با تروریسم و ایجاد فضای لازم برای همکاری‌های منطقه‌ای است.

وی با بیان ایرانکه ایران بارها آمادگی خود را برای گسترش روابط با کشورهای همسایه اعلام کرده، گفت: اینکه چگونه می‌توان با توجه به بدعهدی‌ها و کج‌اندیشی‌هایی که در برخی از این کشورها وجود دارد و حضور و نفوذ عناصر ثالث که ثبات و امنیت در منطقه را نمی‌خواهند به یک وضعیت مطلوبی در منطقه دست پیدا کرد بحث پیچیده‌ای را طلب کند.

قاسمی همچنین تاکید کرد: تلاش ایران تعامل و کار با تمام همسایگانش است و ما تلاش می‌کنیم از هر ابزاری برای ایجاد امنیت و ثبات در منطقه استفاده کنیم و امیدواریم که دیگر کشورهای همسایه نیز این ضرورت را با توجه به منافع خود و منطقه مدنظر قرار دهند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی