تیتر امروز

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی

مریم جلالی: ضرغامی فرمانده بود و صالحی امیری استاد است/دیگر جای صنایع دستی در برنامه توسعه خالی نیست/صنایع دستی به رونق گردشگری و ارتقاء میراث فرهنگی کمک کرد

جامعه پلاس چند روز مانده به سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی، میزبان مریم جلالی معاون صنایع دستی بود؛ از او هم درباره عملکردش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صحبت کردیم هم درباره...
از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد
گفتگوی دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» با دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت

از «جنبش مهسا» تا «ایستگاه وفاق» با علی شکوری‌راد

«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته...

کاهش ۶۰ درصدی موارد فوت بر اثر مالاریا در ایران

کارشناس برنامه ملی حذف مالاریا دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به سابقه‌ ۶۰ ساله‌ ایران در مبارزه با بیماری مالاریا، اعلام کرد که براساس آمارها موارد فوت بر اثر این بیماری طی ۱۵ سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است.

کد خبر: ۵۶۹۹
۰۹:۴۴ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۷

د‌یدارنیوز - امیرمحمد ابراهیمی، با یادآوری اینکه از سوم تا نهم مردادماه هفته‌ی ملی حذف مالاریا در مناطق مستعد است، گفت: مالاریا یک بیماری حاد و مزمن که عامل بیماری انگل تک‌یاخته‌ای است از جنس پلاسمودیوم، عمدتا چهار گونه پلاسمودیوم باعث بیماری در انسان می‌شوند که شامل پلاسمودیوم فالسیپاروم، ویواکس، اوال و مالاریه است‌.

وی افزود: این انگل به دنبال گزش پشه آنوفل ماده و انجام خونخواری از فرد بیمار، در بدن پشه تکثیر پیدا کرده و متعاقبا به دنبال گزش فرد سالم تعدادی انگل مالاریا همراه بزاق وارد جریان خون فرد می‌شود و پس از آنکه انگل وارد بدن انسان شد، مرحله نسجی اولیه را در کبد گذرانده، سپس چرخه خونی آغاز می‌شود و به حدی می‌رسد که لرز، تب و سایر نشانه‌های بالینی را ایجاد می‌کند‌.

ابراهیمی با بیان اینکه این بیماری از مهم‌ترین علل مرگ و میر در تعداد زیادی از کشور‌های در حال توسعه است و مبارزه با مالاریا در کشور ایران سابقه ۶۰ ساله دارد، خاطر نشان کرد: موارد سالانه مالاریا در ایران در اوایل سال های دهه ۱٣٢۰ که جمعیت کشور کمتر از ۱۵ میلیون نفر تخمین زده می شد، ٣۰ درصد جمعیت بوده و مرگ و میر آن حدود ٢۰۰ هزار نفر در سال برآورد می‌شده است‌.

وی ابراز داشت: با زحمات شبانه روزی مراقبین سلامت جامعه بخصوص در ۱۵ سال گذشته، شاهد کاهش موارد فوت به میزان ۶۰ درصد و کاهش موارد بیماری به میزان ۴۰ درصد در کشور بودیم و این موفقیت مهم کشور را در آستانه حذف بیماری قرار داده است‌.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز با بیان اینکه ۱۴ مورد مبتلا به بیماری مالاریا در سال گذشته در شهرستان جهرم مراقبت و درمان شده‌اند، گفت: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در سال ٩۶ موفق به شناسایی، تشخیص، مراقبت و درمان ۱۴ مورد مبتلا به بیماری مالاریا در مناطق حاشیه شهر جهرم شد که همگی از افاغنه و تنها یک مورد مربوط به کودک یک ساله مسافر سیستان و بلوچستانی بود که به موقع شناسایی و از این بیماری نجات یافت‌.

دکتر سید مجید ارجمند با اشاره به دیده شدن بیماری مالاریا در مناطق حاشیه شهر جهرم افزود: محمد آباد، گردنه میل، دشتک پیمان و باغات شهدا با توجه به حضور اتباع خارجی از مناطق مستعد این بیماری است که بعد از مکان‌یابی کاملا تحت کنترل است‌.

ارجمند با توضیح اینکه در سال گذشته در جهرم، ۱۴ مورد مبتلا به مالاریا شناسایی، تشخیص و درمان شده است که از این تعداد یک نفر ایرانی و مابقی از اتباع افاغنه بوده است، بیان کرد: از سال ٨۵ تا ٩۶، ۱۵۶ مورد مبتلا به مالاریا در شهرستان شناسایی و درمان شد‌ه‌اند و مورد فوتی بر اثر این بیماری نداشته‌ایم‌.

معاون بهداشتی دانشگاه عنوان کرد: در سال ٩۶ دانشگاه علوم پزشکی جهرم با عملکرد خوبی که در شناسایی، تشخیص، درمان، کنترل و پیشگیری از انتقال این بیماری به جمعیت ایرانی در شهرستان داشته به عنوان دانشگاه برتر در دو بخش مدیریت بیماری‌های واگیر و آزمایشگاهی در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور شناخته شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی