تیتر امروز

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...
علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

كرونا و تمدن ايرانى

کرونا را به دانشگاه تبدیل کنید! چند صباحی در خانه بنشینید، ولی جانتان را تکامل دهید. صبح نزدیک است، صبورى کنیم، این تهدید را به فرصت خودسازى فکرى و بازسازى أفکار تبدیل کنیم. شما صاحب کوزهٔ آب هستید، بریزید و بنوشید. از فرهنگى غنى، تمدنى کهن، سرزمینى پرنعمت، مردمى با فرهنگ و دلسوز دارید. بخوانید تاریختان را. بیاموزید فرهنگتان را. اینک امیدوارم بتوانیم تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم و اکنون که جامعه پزشکی از ما خواسته که درخانه بمانیم تا جان خود و دیگران را نجات دهیم،

کد خبر: ۵۶۱۴۰
۱۷:۴۰ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۹

دیدارنیوز ـ بهیار سلیمانی*: این روز‌ها که کرونا همه را خانه نشین کرده است، فرصتی طلایى براى ایرانیان فراهم آمده که تاریخ خود را بیشتر بخوانند. اقدام خوب کتابخانه ملى در انتشار دیجیتال کتاب‌ها و اقدامات مشابه دیگر ارگانهاى داخلى و جهانى، مى‌تواند ما را در پیمودن راه بهتر زندگى، پس ازکرونا، یارى کند.

 

دایى حیدر از روز اول امیدوار بود و هر روز امیدوارتر از قبل، با من تلفنى صحبت مى‌کند. این اولین نوروز است که از من خواسته تا به سفر نروم و در خانه بمانم. من هم از تجربه او همیشه بهره مى برم. او همچون یک کتاب ارزشمند، تاریخ صد سال اخیر را در حافظه دارد. من هم که دانش آموخته رشته تاریخم، گاهى افسوس مى خورم که اگر ایرانیان با تاریخ خودشان بیشتر آشنا مى‌شدند، زندگى بهتری برای خود مى‌ساختند، تاریخى کهن، سرشار از عظمت، افتخار و موفقیت.

اینک امیدوارم بتوانیم تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کنیم و اکنون که جامعه پزشکی از ما خواسته که درخانه بمانیم تا جان خود و دیگران را نجات دهیم، با کورش آشنا شویم، منشور او را بازخوانى کنیم، گشت و گذارى درتاریخ و قلمرو «مادها» بزنیم، نبردهاى ایران و یونان را مرور کنیم، مصر باستان و شهامت داریوش را بنگریم، اداره‌ی کشورى به بلندای رود نیل را، در آفریقا و از شرق تا رود سند و پنجاب، در شبه قاره هند را دقت نماییم. بزرگترین پادشاهى تاریخ را ببینیم و آنگاه سقوط این پادشاهى و علل آن را دریابیم و نگاهى تلخ به حکومت یونانیان، درقالب «سلسله سلوکیان» بر ایران بنماییم و رویش دوباره فرهنک ایران از خراسان بزرگ را در ساختار اشکانیان جویا شویم و نبردهاى سربازان اشکانى با پادشاهان رومى را بازبینی کنیم و از برخورد فرهنگ ایران و یونان و روم، و پیدایش فرهنک جدید مطلع شویم. مجدد رویش دوباره فرهنگ پارس را در غرب قلمرو، در زایش امپراتورى ساسانیان نظارگر باشیم، و شاهپورهاى ایرانى را تماشا کنیم و اسارت «والریانوس» امپراتور روم را در تختگاه ساسانیان و ساخت قصرى ببینید، همانگونه که کورش قوم یهود را از اسارت بابل رهانید، شاهپور ساسانى چه رفتار کریمانه‌اى با شاه أسیر رومى مى کند و در ادامه نظاره کنید که چکونه تمدن هاى بزرک روم و ایران، مقهور پیام ِ جدیدِ دینِ اسلام شدند! و بررسى کنید که باز، خِرَد و فرهنگ ایرانى به آهستگى، تمدن جدیدى شکل داد و سلسله طاهریان و صفاریان و آل بویه را پدید آورد. با خاندان هاى ایرانى وسلسله هاى متفاوت آشنا شوید و بى برنامگى سلجوقیان و تسلط مغول بر بخش اعظمى از جهان را مرور کنید. مشاهده کنید که اندیشمندانی چون علامه حلى و خواجه نصیر، چگونه از «الجایتو»، سلطان محمدخدابنده می‌سازد!

 

زمانی که جهان غرب، در خواب بود، شرق مى درخشید. سپس شرق به خوابی گران می‌رود و بیدارى ملل غربى را در سایه سارِ تمدن مشرق زمین شاهد هستیم. نوشته هاى تاریخ تمدن گوستاولبون فرانسوى و ویل دورانت را بررسى کنید و افول شرق و بیدارى غرب را در انتهاى عهد صفوى و نادرجهانگشاى و آغا محمدخان و فتحعلیشاه مرور کنید.

 

امروز کرونا هویدا کرد که در جهان، اگر ده شاعر برتر وجود داشته باشد، یک حافظ، یک مولوى، یک سعدى و یک فردوسى بیشتر وجود ندارد و درسایه سار این بزرگان، صد‌ها ادیب روئیده اند. این‌ها مفاخر بشر و متعلق به این سرزمین هستند. ملت ایران محصول اندیشه و فرهنک و تمدن این بزرگان است.

 

علیرغم چهل سال جنگ و تحریم و موشک و بد رفتارى بین المللى و بى برنامگى و عدم استفاده از خرد نخبگان داخلى و رفتارهاى تحقیرآمیز داخلى، چگونه مردم ایران، بهترین تصویرهاى انسانى و متمدنانه را به جهان مخابره کردند. دیدید آمریکا و اروپاى مدعى تمدن، با خود چه کردند! این رفتارشناسى ریشه درتاریخ ملل دارد. مردم، خواهش مى کنم تاریخ ایران و جهان را بخوانید تا قدر خودتان و سرزمینى که در آن زندگى مى کنید را بدانید تا فرداى بهترى براى ایران بسازید.

آنکس که بداند و نداند که بداند/ با کوزه آب است ولى تشنه بماند

شما صاحب کوزهٔ آب هستید، بریزید و بنوشید. از فرهنگى غنى، تمدنى کهن، سرزمینى پرنعمت، مردمى با فرهنگ و دلسوز دارید. بخوانید تاریختان را. بیاموزید فرهنگتان را. بشناسید شاهنامه فردوسى، شعر پروین و بوستان و گلستان سعدى، مثنوى مولوى، دیوان حافظ، دیوان خواجوى کرمان، اشعار بافقى، رباعیات خیام، شعرنو نیما و سهراب، قیصر و رمان هاى سیمین، نوشته هاى جلال و شریعتى، سخنان دلنشین الهى قمشه اى و تفسیر نهج البلاغه محمدتقى جعفرى، تفسیر قرآن بازرگان و طالقانى و انصارى و شعرهاى قاانى و وصال و عطار و خیام را. حکمت ملاصدرا، دوبیتى هاى باباطاهر و صد‌ها اثر از اندیشمندان عالم که دردسترس شماست.

کرونا را به دانشگاه تبدیل کنید! چند صباحی در خانه بنشینید، ولی جانتان را تکامل دهید. صبح نزدیک است، صبورى کنیم، این تهدید را به فرصت خودسازى فکرى و بازسازى أفکار تبدیل کنیم. عیدتان هم مبارک.

*نماینده مجلس ششم

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر
امروز يکشنبه ۲۳ آذر