
آمار وزارت بهداشت و درمان نشان میدهد که ۲۳ درصد از جمعیت کشور از یک اختلال روانی رنج میبرند. برهمین اساس روانپزشکان معتقدند که نیاز به مشاوره باید در جامعه بیشتر مطرح شود، اما اینکه هزینه دریافت مشاوره در کشور رو به صعود است، این خود معضلی است که در این شرایط سخت اقتصادی، همه افراد را مجاب به رفتن به مشاوره نمیکند. در این خصوص، محمد حاتمی رییس سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور در گفتگو با دیدارنیوز با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور در خصوص سلامت روان افراد، بیشتر روی به مسائل پیشگیری میآورد، گفت:وزارت بهداشت با طرح روانشناس خانوادگی میتواند باعث کاهش افسردگی و اختلال در جامعه باشد که هر ۵۰ نفر میتوانند یک روانشناس خانواده داشته باشند. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره حدود ۳۰ هزار عضو دارد که در صورت اجرای طرح روانشناس خانواده میتوان از توانایی این اعضا برای مشاوره استفاده کرد.
دیدارنیوز ـ در خبرها آمده است روانپزشکان اعلام کردهاند تعداد افراد مراجعه کننده برای دریافت مشاوره بهعلت افسردگی، افزایش یافته است، بهخصوص اینکه در طی بیش از یک ماه گذشته، تعداد بسیار زیادی از افراد پس از سقوط هواپیمای اوکراینی به افسردگی مبتلا شدند و این موضوع در مشاورهها مطرح شده است.
آمار وزارت بهداشت و درمان نشان میدهد که ۲۳ درصد از جمعیت کشور از یک اختلال روانی رنج میبرند. برهمین اساس روانپزشکان معتقدند که نیاز به مشاوره باید در جامعه بیشتر مطرح شود، اما اینکه هزینه دریافت مشاوره در کشور رو به صعود است، این خود معضلی است که در این شرایط سخت اقتصادی، همه افراد را مجاب به رفتن به مشاوره نمیکند.
در این خصوص، محمد حاتمی رییس سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور در گفتگو با دیدارنیوز با بیان اینکه سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور در خصوص سلامت روان افراد، بیشتر روی به مسائل پیشگیری میآورد، گفت: پیشگیری از منزل آغاز شده و سپس مدرسه، دانشگاه و بعد در جامعه ادامه پیدا میکند.
رییس سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور با بیان اینکه باید افرادی که مشاوره میدهند مشخص و شناخته شده باشند، افزود: سواد و سلامت روان مردم را باید افزایش داد تا در صورتی که دچار مشکل میشوند، بدانند باید به چه کسی مراجعه کنند.
حاتمی با اشاره به فرمایش رهبری نسبت به افزایش سلامت روان افراد گفت: سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور در خصوص اختلال، بیشتر به پیشگیری از آن توجه میکند که برای آن برنامه ملی هم دارد.
وی ادامه داد: سازمان نظام روانشناسی مشاورههایی درخصوص ازدواج و افزایش آسیبهای اجتماعی میدهد که با انجام این مشاورهها بسیاری از اتفاقات قابل پیشگیری هستند.
حاتمی درباره راهکارهای کاهش افسردگی و افزایش مشاوره گفت: در ابتدا باید این سازمان تفاهمنامهای با آموزش و پرورش منعقد کند و در عین حال هم باید معلمان تحت آموزش سلامت قرار بگیرند.
رییس انجمن روان درمانی ایران اضافه کرد: اگر آسیبهای اجتماعی افزایش یافته است، یک دلیل آن میتواند عدموجود مشاوره در خانواده و مدرسه باشد که باید هر خانواده و هر مدرسهای یک روانشناس و مشاوره در میان خود قرار دهد.
وی دومین راهکار را اجرایی کردن روانشناس خانوادگی عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت با طرح روانشناس خانوادگی میتواند باعث کاهش افسردگی و اختلال در جامعه باشد که هر ۵۰ نفر میتوانند یک روانشناس خانواده داشته باشند. سازمان نظام روانشناسی و مشاوره حدود ۳۰ هزار عضو دارد که در صورت اجرای طرح روانشناس خانواده میتوان از توانایی این اعضا برای مشاوره استفاده کرد.
حاتمی ادامه داد: سومین راهکار را میتوان افزایش سواد سلامت روان شهروندان نام برد که در این راستا شهرداریها میتوانند فضای شهری را همچون سرای محله و فرهنگسراها در اختیار مشاوران قرار دهند تا با آموزش روانشناسان بتوان به زدودن آسیبها و همینطور اختلالات در جامعه کمک کرد.
رییس سازمان نظام روانشناسی مشاوره کشور افزود: این سازمان میتواند طرحهای دیگری با وزارت صمت داشته باشد که بحث سلامت را در کارخانهها و جامعه کارگری اجرایی کند.
حاتمی با ابراز گلایه نسبت به اینکه این مسئله هنوز ساماندهی نشده و یک متولی واحد در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: متاسفانه همه مسئولیت دارند، اما هیچکس مسئولیتش را بهدرستی انجام نمیدهد و هماهنگی لازم و کافی در کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان که متولی برای افزایش سلامت روان افراد در جامعه است فقط به بحت دارویی میپردازد و مسئولیتهای دیگر در خصوص بهداشت و درمان را انجام نمیدهد، گفت: متاسفانه نگاه در کشور به این صورت است که طرف باید مریض باشد و بعد به وی توجه شود، بلکه این درست نیست و باید قبل از ورود به بیماری، از آن پیشگیری کنند.
حاتمی در پایان با بیان اینکه این سازمان وظایف دیگری به غیر از سلامت روان افراد دارد، اضافه کرد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره سه وظیفه مهم دیگر هم دارد. اول اینکه هر نوع فعالیت روانشناسی و مشاوره انحصاراً با مجوز این سازمان امکانپذیر است. دوم نظارت و سوم بحث توانمندسازی است که بیشتر بر روی این مسائل تلاش میکند.