شکی وجود ندارد که راه فروکش کردن تجمعات و اعتراضات این است که مردم مطمئن شوند افزایش قیمت بنزین برای رفاه آنها صرف میشود نه اینکه در جای دیگری هزینه شود. مشکل اصلی مردم این است که به اظهارات مسئولان اعتماد ندارند و اطمینان ندارند که درآمدها صرف رفاه شان میشود. در همین خصوص محمدرضا خباز نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیدارنیوز گفت: برای اینکه مردم احساس کنند روسای قوا تصمیم درستی گرفتند و عزم خود را برای کاهش مشکلات مردم جزم کردهاند، سریعا این مابهالتفاوت باید به حساب مردم واریز شود. به این معنا زمانی که به یک خانواده چهارنفره ۲۰۰ هزار تومان علاوه بر یارانه پرداخت شود، در درستی این کار تردید نمیکند.
دیدارنیوز ـ اعتراضات مردمی نسبت به افزایش قیمت بنزین از صبح روز شنبه شکل جدی به خود گرفت و تا جایی پیش رفت که متاسفانه تعدادی از هموطنانمان جان خود را از دست دادند. حال اما این پرسش پیش میآید که اکنون باید از چه روشی بهره برد تا مردم با اعتماد به وعده دولت به اعتراضات پایان دهند.
محمد کیانوش راد عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در این رابطه گفته است که «اگر مجلس نقش واقعی خودش را در نظارت و تذکر ایفا کند، بسیاری از اعتراضاتی که به صورت خیابانی صورت میگیرد، کاهش پیدا میکند.» اسماعیل گرامی مقدم سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز در این خصوص بر این نکته تاکید دارد که «راه فروکش کردن اعتراضات مردمی این است که این اعتراضات به رسمیت شناخته شود و همچنین این اطمینان داده شود که درآمدهای ناشی از افزایش قیمت بنزین صرف رفاه مردم میشود.»
شکی وجود ندارد که راه فروکش کردن تجمعات و اعتراضات این است که مردم مطمئن شوند افزایش قیمت بنزین برای رفاه آنها صرف میشود نه اینکه در جای دیگری هزینه شود. مشکل اصلی مردم این است که به اظهارات مسئولان اعتماد ندارند و اطمینان ندارند که درآمدها صرف رفاه شان میشود.
محمدرضا خباز نماینده دوره هشتم مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیدارنیوز در خصوص دلایل افزایش قیمت بنزین به مقدمهای اشاره کرد و گفت: تمام اقتصاددانان داخل و خارج، اقتصاد کشور را بیمار میدانند و معتقدند نیاز به جراحی دارد، بنابراین گمان نمیکنم توصیه عدهای اندک برای حفظ وضع موجود بابت قیمت بنزین که کمتر از بطری آب است، از سوی هیچ اقتصاددانی مورد تائید قرار گیرد.
وی درباره شیوه جراحی این مشکل اقتصادی اضافه کرد: بدون شک این عمل جراحی با خونریزی همراه خواهد بود، اما باید کاری کرد که خونریزی کمتری داشته باشد. روزانه به طور میانگین ۹۷ میلیون لیتر بنزین به مصرف میرسد که حدود ۲۵ یا ۲۶ میلیون آن براساس آمار قاچاق میشود، بنابراین این جراحی بدون شک باید صورت گیرد، زیرا بیتالمال را به دست خود رایگان در اختیار دیگران قرار میدهیم، اما شیوه آن باید به گونهای صورت گیرد تا برای مردمی که زیر بار فشار اقتصادی قرار دارند، این فشار مضاعف نشود و قابل تحمل باشد.
این عضو سابق کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار داشت: درصورتی که وعده دولت در این رابطه عملی شود، مردم شیرینی این کار را حس خواهند کرد و با تمام وجود درک میکنند که تصمیم فوق صحیح بوده است، ولی اگر این امر به درستی اجرا نشود یا فقط در مدت کوتاهی آن را جدی انگارند و به تکرار درنیاید، فشار زیادی به ویژه برطبقه مستضعف وارد خواهد شد.
خباز در این خصوص تاکید کرد: تصمیم برای افزایش قیمت بنزین از آنجا که توسط روسای سه قوه گرفته شده، با افزایش یارانه همراه است به این معنا که ۶۰ میلیون ایرانی مابهالتفاوت قیمت بنزین را دریافت خواهند کرد و ۲۳ میلیون از آن محروم میشوند، از این تعداد عدهای خود اعلام انصراف از یارانه داشتند و عده دیگری را هم دولت براساس تراکنشهایشان تشخیص داده که ثروتمند هستند و نیازی به یارانه ندارند، البته در این تشخیص اشتباهاتی هم صورت گرفته که در اسرع وقت باید به آن رسیدگی شود.
وی در ادامه یادآور شد: برای اینکه مردم احساس کنند روسای قوا تصمیم درستی گرفتند و عزم خود را برای کاهش مشکلات مردم جزم کردهاند، سریعا این مابهالتفاوت باید به حساب مردم واریز شود. به این معنا زمانی که به یک خانواده چهارنفره ۲۰۰ هزار تومان علاوه بر یارانه پرداخت شود، در درستی این کار تردید نمیکند.
این عضو سابق کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی درباره نگرانی مردم بابت گرانی کالاها ابراز کرد: دستگاههای نظارتی در دولت (تعزیرات، حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان و اتحادیههای مشاغل) علاوه بر اینکه باید به صورت جدی به صحنه آیند، از ظرفیت مردم هم استفاده کنند. به این صورت که افراد علاقمند را برای جلوگیری از تخلف در این زمینه آموزش دهند و وارد بازار کنند.
خباز با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی به سر میبریم، توضیح داد: مانند تصمیمی که در میدان جنگ گرفته میشود و همه به صحنه وارد میشوند، اکنون هم به همان شکل است. در زمان جنگ با یک کشور خارجی، در کنار نیروهای نظامی بسیاری از مشکلات را مردم برطرف ساختند، اکنون هم به همان شکل است و مردم باید به کمک آیند. علاوه براین برای درست پیمودن این مسیر، قوه قضائیه باید شعب مخصوصی راهاندازی کند و افرادی برای مقابله با تخلفات آموزش دهد و آنها را روانه بازار سازد.
وی درخصوص راهکاری برای پایان دادن به اعتراضات بیان کرد: زمانی که به حساب مردم پول واریز شود، آنها هم تصمیم دولت را باور میکنند، به عبارتی دیگر زمانی که مردم ببینند دولت در بازار نقش دارد و مانند گذشته رها شده نیستند، قطعا این تصمیم جدید را میپذیرند.