دیدارنیوز - به گزارش مهر، حجت نظری در نشست خبری با اشاره به سابقه شکلگیری ستاد توانافزایی و حمایت از سازمانهای مردم نهاد شورای شهر تهران افزود: این ستاد به منظور حمایت از سمن های شهر تهران در طی مصوبه شورای شهر از سال ۸۷ کار خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: به طور کلی ۴ وظیفه بر عهده این ستاد گذاشته شده که حمایت مادی و مالی از سمن ها، حمایت قانونی، حمایت معنوی و حمایت های تشکیلاتی از سازمانهای مردم نهاد از جمله آنهاست.
رئیس ستاد توان افزایی سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: در دوره های گذشته به ویژه در دوره چهارم شورای شهر تنها یک بخش از این وظایف انجام شد که آن هم حمایت مالی از سمن ها بود و ستاد دردیگر حوزه ها غافل بود.
نظری اضافه کرد: در اسناد و مدارک فقط حمایت مالی را دیدیم که از جمله آن می توان به ارائه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بن شهروند به افراد و گروه های مختلف تحت عنوان سمن اشاره کرد. این گروه ها در موارد بسیاری سازمان مرد نهاد نبودند و هیئت های مذهبی، مداحان، کمپ ترک اعتیاد و حتی شرکت های تجاری را شامل شده اند که از کمک های ستاد برخوردار شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون یک سوم اسناد گذشته بررسی شده است، گفت: بدون هیچ شاخصی سمن ها را به صورت عالی، خوب و متوسط رتبه بندی کردند و بر همین اساس مبالغ ۶، ۴ و ۲ میلیون تومان به آنها کمک شد. ما آمادگی داریم همه این اسناد را منتشر کنیم.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در مجموع هزا ر و ۶۲۵ مورد پرونده ثبت شده در ستاد توان افزایی موجوداست که از این تعداد ۷۷۳ مورد سمن هستند و از مراکز قانونی مجوز دریافت کرده اند. مابقی در حوزه های دیگر غیر از سازمان مردم نهاد فعالیت داشته اند.
نظری خاطرنشان کرد: در همین دوره اسنادی داریم که به عنوان مثال ۵۰ میلیون تومان به تجهیز و توسعه ایستگاههای صلولتی اختصاص یافته که اگرچه امر پسندیده ای است اما در حوزه وظایف ستاد نیست. همچنین در همین بازه زمانی حدود ۷۲۰ طرح به ستاد سمنها ارائه شده است که از این تعداد ۳۶۱ طرح تصویب شده است. اگرچه طرحها باید در راستای باز کردن گرههای شهری می بود اما به طرحهایی بودجه اختصاص یافت که در حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار و خرید ویلچر بود. در مواردی نیز سبد کالا در مقاطع مختلف مانند اعیاد نوروز، ماه رمضان و محرم تقسیم میشده است.
وی گفت: در مراحلی سازمان بازرسی به این موضوعات ورود کرده اما نمی دانیم نتیجه تحقیقات چه شده است. آمادگی داریم اسناد مورد نیاز را به سازمان بازرسی ارائه دهیم.
وی افزود: برنامههای جدیدی در این دوره پیش بینی شده که از آن جمله میتوان به افزایش تعامل با دستگاههای مختلف و موسسات عمومی و غیردولتی، تسهیل گری برای فعالیت «ان جی او»ها، حمایتهای قانونی و معنوی از سازمانهای دولتی، تسهیلگری برای ثبت فعالیت «ان جی او»ها، تعامل با سازمانها و دستگاههای دولتی برای استفاده از ظرفیت آنها، کاهش کمکهای مالی، شفاف سازی در بحث کمکهای مالی و همچنین راه اندازی بانک اطلاعات ستاد توان افزایی اشاره کرد.
نظری گفت: در این دوره قطعا خبری از توزیع بن و سبد کالا به «ان جی او»ها و سازمانهای غیردولتی نخواهد بود و تلاش ما کمکهای معنوی و تسهیلگری در ارائه خدمات «ان جی او»ها خواهد بود.