تیتر امروز

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم
مناظره‌ای با موضوع آینده ایران، جنگ یا مذاکره

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم

بیستم خردادماه، دیدارنیوز مناظره‌ای را با حضور حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و حسین نقاشی، فعال سیاسی اصلاح طلب برگزار کرد که انتشار آن به دلیل تجاوز اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. حالا...
شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

هشداری درخصوص «حشیش» مصرفی در ایران

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: متاسفانه بسیاری از جوانانی که «گل» می‌کشند از عوارض آن بی‌اطلاعند.

کد خبر: ۳۰۱۳۵
۱۴:۵۶ - ۳۰ تير ۱۳۹۸

دیدارنیوز - سعید منتظرالمهدی در نشست تخصصی «سازمان‌های مردم‌نهاد فعال حوزه پیشگیری از اعتیاد، درمان و کاهش آسیب و صیانت اجتماعی» که امروز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: متأسفانه امروزه با پدیده‌ای با عنوان پدران غایب مواجه هستیم، مسائلی مانند پدران و مادران شاغل و فرزاندان بعضاً رهاشده و عدم ایجاد گفتمان در میان اعضای خانواده مشکلاتی همچون اعتیاد را به وجود می‌آورد.

وی ادامه داد: امروزه همسالان جوانان نقش پررنگ‌تری در پیشگیری از آسیب در جوانان دارند. تمام تلاش جوانان امروز این است که کم‌ترین زمان را در خانواده بگذرانند، بر این اساس پس نقش همسالان بسیار پررنگ‌تر از خانواده است و  خانواد، محله و... پس از همسالان قرار می‌گیرد.

منتظرالمهدی تصریح کرد: امروزه در دنیا اقدامات اجتماعی و امنیتی دیگر صرفاً دولت‌محور و پلیس‌محور نیست. امنیت در ابعاد مختلف زمانی محقق می‌شود که همگان به میدان بیایند و ۷۰ درصد این کار به عهده مردم است. ما باید با کمک مردم اجتماعی‌شدن مبارزه با موادمخدر را دنبال کنیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به تلاش برای مبارزه با موادمخدر در حاشیه شهر، خاطرنشان کرد: متأسفانه فرآیند اجتماعی‌شدن افراد در حاشیه شهر به درستی انجام نمی‌شود. بچه‌های ما به مدرسه می‌روند، بازی و تقریح می‌کنند و...، اما بچه‌های حاشیه شهر خیلی وقت‌ها درست به مدرسه نمی‌روند  و از تفریحات ابتدایی محرومند، لذا باید تلاش کنیم اجتماعی‌شدن این افراد از مسیر درست خود شکل گیرد.

وی با بیان این‌که «نمی‌توان همه دنیا را تغییر داد» خطاب به سمن‌های فعال در پیشگیری و درمان اعتیاد، افزود: اگر مسئولیت حل مشکلات یک محله در دست ماست، باید در آن محله کار خود را به درستی انجام دهیم. کاری که سمن‌ها در راستای مبارزه با موادمخدر انجام می‌دهند یک مجاهدت است و کار مقدسی است، چراکه همه ما اهمیت نجات یک فرد را می‌دانیم.

منتظرالمهدی با اشاره به وضعیت موادمخدر در میان دانش‌آموزان، یادآور شد: خوشبختانه ۹۸ درصد دانش‌آموزان به سمت مصرف موادمخدر نرفته‌اند، اما مصرف موادمخدر توسط همان دو درصد هم خطری جدی است.

وی ادامه داد: متأسفانه بخش زیادی از مصرف موادمخدری مانند حشیش یا گل یا ماریجوآنا به دلیل عدم آگاهی جوانان است. بر اساس تحقیقات مشخص شده که تا ۴۰ درصد افراد اطلاعات کاملی از عوارض این ماده ندارند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر با تأکید بر این‌که «دلیل اعظم روی‌آوردن جوانان به موادمخدر به دلیل فقر دوپامین مغز است»، بیان کرد: برخی از جوانان هنگامی که دچار خلاء روانی و عاطفی می‌شوند یا در کار و زندگی شکست می‌خورند که باعث کاهش ترشح دوپامین در مغز می‌شود، می‌خواهند آن را با استفاده از موادی از بیرون جایگزین کنند. 

وی ادامه داد: با توجه به این‌که دوپامین در مغز به صورت طبیعی ترشح می‌شود، راهکارهایی برای افزایش افزایش طبیعی دوپامین مغز وجود دارد که باید به جوانان آموزش داده شود. از جمله این راهکارها می‌توان به انجام ورزش‌های هوازی، دوش آب سرد ، مصرف خوراکی‌هایی مانند کاکائو اشاره کرد. گفته می‌شود کاکائو تلخ هم‌تراز حشیش، دوپامین در بدن تولید می‌کند.

منتظرالمهدی گفت: میزان افزایش دوپامین در حشیش‌ماده ۲ و در نوع نر آن ۴ درصد است و متأسفانه قدرت حشیش مصرفی در ایران با تغییراتی بر روی این گیاه به ۸ رسیده است. این مواد  از پرده مغز عبور می‌کند و وارد بافت میان‌مغزی می‌شود و پس از آن مغز دیگر دوپامین ترشح نمی‌کند. بر این اساس افرادی که به موادمخدر روی می‌آوردند تا ۶ ماه اول وضعیت خوبی دارند و بعد از ۶ ماه به مشکل می‌خورند.

وی تصریح کرد: باید تمام تلاش ما آموزش به بچه‌ها باشد و باید آموزش مهارت‌های ۱۰گانه و نه گفتن را به کودکان آموزش دهیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به لزوم توجه به خانواده به منظور کاهش مصرف موادمخدر در جامعه، خاطرنشان کرد: در این میان ارتباط دختر با پدر بسیار مهم است. پدرانی که دختران خود را بغل می‌کنند و می بوسند فرزانشان کمتر با مشکل مواجه می‌شوند.

وی افزود: بر اساس تحقیقاتی که در یک مرکز ترک اعتیاد انجام شده است ۷۰ درصد این بانوان در سبقه زندگی خود ارتباط خوبی با پدران خود نداشتند. متأسفانه بخشی از این خلاء محبت به دلیل حضور نداشتن پدر ان امروز در خانواده به دلیل کارکردن است که باید مادران این خلاء را پر کنند.

منتظرالمهدی با بیان این‌که «موادمخدر جذابیت‌های خود را دارد»، اضافه کرد: مغز با وجود این که بسیار باهوش است به راحتی گول می‌خورد و اگر بتوانیم راهکاری مغز را بیابیم می‌توانیم این مشکلات را حل کنیم.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير
امروز يکشنبه ۲۲ تير