بسیارى از کارخانههاى موادغذایى به جاى توجه به دستورالعملهاى پیچیده و استفاده از مواد غذایى ارگانیک براى تولید محتوا، موادغذایى را پر از شکر، نمک و چربى میکنند تا طعم بهترى داشته باشد. هرچند که این طعمدهندهها حقیقتاً طعم خوبى دارند و باعث ترشح دوپامین در مغزتان میشوند، اما به آهستگى در حال ضعیف کردن شما هستند.
دیدارنیوز ـ بسیارى از کارخانههاى موادغذایى به جاى توجه به دستورالعملهاى پیچیده و استفاده از مواد غذایى ارگانیک براى تولید محتوا، موادغذایى را پر از شکر، نمک و چربى میکنند تا طعم بهترى داشته باشد. هرچند که این طعمدهندهها حقیقتاً طعم خوبى دارند و باعث ترشح دوپامین در مغزتان میشوند، اما به آهستگى در حال ضعیف کردن شما هستند.
از خطرات ناشى از مصرف اين مواد غذايى مضر، به چاقى، فشار خون بالا، كلسترول بالا، بيمارى قلبى، ديابت، آلزايمر و حتى سرطان میتوان اشاره كرد.
نوشيدنىهاى گازدار
افراد بسیاری از نوشيدنىهاى گازدار و سوداها در روز براى گرفتن انرژى استفاده میكنند. اين نوشيدنىها مخلوط كافئين، شكر و گاهى طعم دهنده، بسيار براى سلامت بدن مضر هستند. طعمدهندهها، رنگهاى مصنوعى و مواد نگهدارنده كه در اين نوشيدنىها استفاده شدهاند بر هورمونهاى شما تاثيرات منفى میگذارند كه در نهايت منجر به بيمارىهاى خطرناك میشوند. علاوه بر اين، كالرىهاى خالى موجود در اين نوشيدنىها باعث ايجاد خستگى میشوند بنابراين بهتر است كافئين خود را از نوشيدنىهايى مانند چاى و قهوه دريافت كنيد.
روغن مايع
شايد تصور كنيد چون روغن مايع از گياهان توليد میشود منبع خوبى براى جذب موادغذايى مفيد باشد اما در حقيقت عمليات پردازشى كه روى آن انجام میشود خطرناك است. روغن را به صورت مستقيم نمیتوان از گياهان گرفت و از طريق فرآيندى كه محصولنهايى را هيدراته میكند به دست مىآيد.
روغنهاى هيدروژنه حاوى چربىهاى ترانس است كه میتواند منجر به بيمارىهاى قلبى عروقى، چاقى، سرطان و آلزايمر شود. بهتر است به جاى استفاده از اين روغنهاى مضر از روغنهاى زيتون، آووكادو و نارگيل استفاده كنيد.
مارگارين(كره گياهى)
كره گیاهی كه به اسم مارگارين نيز شناخته میشود محصولى بود كه در ابتدا به عنوان يك جايگزين سالم براى كره معرفى شد اما در حقيقت اين كرهها به هيچ وجه ارگانيك و سالم نيستند. مارگارينها با روغنهاى گياهى هيدروژنه كه در اصل چربىهاى ترانس خالص هستند درست میشود و به قلب و عروق خونى شما آسيب مىرسانند و باعث بالا رفتن كلسترول میشوند.
استفاده از كره معمولى به رعايت اعتدال، در واقع انتخاب بهترى است. با اين حال بهتر است كلاً كره را از منوی غذاييتان حذف كنيد و از روغنهاى طبيعى مانند زيتون و آووكادو استفاده كنيد.
چيپس
غذاهايى كه با دماى بسيار بالاپخته میشوند و همچنین غذاهاى سرخ شده، حاوى موادى به نام آكريل آميد هستند كه خطر ابتلا به سرطانهاى روده بزرگ، سينه، پروستات و ركتوم را افزايش میدهند.
چيپسهاى سيبزمينى، حاوى اين ماده مضر به علاوه مقدار زيادى نمك، چربى، رنگهاى مصنوعى و مواد نگهدارنده هستند كه تماما براى سلامتى به شدت مضر هستند.
شما میتوانيد چيپسهاى خانگى را جايگزين چيپسهاى كارخانهاى مضر بكنيد.
سالادهاى بستهبندى شده
سالادهاى پكيج شده جزو خوراكىهايى هستند كه به تازگى در بسيارى از مغازهها ديده میشوند و به عنوان خوراكى سالم معرفى میشوند اما در حقيقت براى طعم بهتر اين سالادها از شربت ذرت استفاده میكنند كه حاوى مقدار زيادى فروكتوز است. مصرف بالاى فروكتوز براى كبد مضر است و همچنين باعث چاقى مفرط میشود. اين سالادها همچنين حاوى مقدار زيادى رنگ شيميايى و تيتانيوم دى اكسيد، ماده اصلى در كرمهاى ضد آفتاب هستند تا محصول را جذابتر نشان دهند.
نوشيدنىهاى الكلى
تقريباً تمامى كارشناسان و پزشكان معتقدند مصرف الكل براى سلامتى بسيار مضر است. اين نوشيدنىها حاوى مقادير زيادى كالرى خالى هستند كه مصرف آن منجر به مشكلاتى مانند كم آبى، افزايش وزن، افسردگى، مشكلات پوستى و مريضىهاى كبدى میشود.
مصرف اين نوشيدنى مشكلات ديگرى نيز به همراه دارد كه نه تنها جان فرد خورنده بلكه بقيه مردم را نيز به خطر مىاندازد.
لبنيات
ما در كودكى با شير مادر، تمامى موادغذايى مورد نياز بدنمان را دريافت میكنيم اما با رشد كردن نياز بدن ما به شير و باقى لبنيات كمتر میشود. برخى به دليل عدم تحمل لاكتوز از خوردن انواع لبنيات منع میشوند اما براى باقى افراد نيز مصرف لبنيات جزو لزومات در رژيم غذاييشان نيست.
گاهی مصرف بيش از حد محصولات لبنى باعث ميگرن، جذب پايين مواد مغذى، آلرژى، آسم و حتى سرطان می شود.
هرچند عدم مصرف هیچ یک از محصولات لبنى نيز ممكن است مضر باشد بنابراين میتوانيد شير نارگيل و شير بادام و محصولات مشابه را جايگزين كنيد.
فست فود
فستفودها هيچ سختى ندارند و به راحتى قابل خريد و مصرف هستند اما در اصل فستفودها موادغذايى مضرى هستند كه شما را براى پختن غذاهاى سالم خانگى تنبل كردهاند. اين خوراكىها حاوى مقادير زيادى چربىهاى ترانس، شكر، نمك، مواد نگهدارنده، مواد افزودنى، رنگهاى مصنوعى و مواد شيميايى ديگر هستند كه تماماً براى سلامتى مضر هستند.
مصرف فستفود میتواند خطر ابتلا به ديابت، افزايش وزن، بيمارىهاى قلبى و عروقى، اختلالات خلقى، اختلالات متابوليكى و سرطان را افزايش دهد.
هرچند فستفود بسيار خوشمزه است و ترك آن سخت است اما براى سلامتى بدنتان بهتر است مصرف اين غذاها را تا حد ممكن پايين بياوريد.
منبع: سایت Nutrition Explained
ترجمه: صدف بهرامیراد