تیتر امروز

فوری؛ سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور/ ارتش، سپاه و تمام امکانات برای جستجو
این گزارش بروزرسانی می‌شود

فوری؛ سانحه برای بالگرد حامل رئیس‌جمهور/ ارتش، سپاه و تمام امکانات برای جستجو

برخی خبرها حاکی از آن است که بالگرد حامل ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در آذربایجان شرقی دچار سانحه شده است. با این حال برخی همراهان رئیس جمهور در این بالگرد توانسته‌اند تماسی با مرکز برقرار کنند...
«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت
«دیدارنیوز» در گفت‌وگو با آسیب‌شناس اجتماعی بررسی می‌کند:

«جوانی جمعیت ایران» از رویا تا واقعیت

عضو هیات علمی دانشگاه علامه‌طباطبایی معتقد است تا زمانی که چالش‌های درمانی، آموزشی و رفاهی را حل نکنند نمی‌توان انتظار افزایش جمعیت داشت.
سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...
دیدار آنچه در مشهد اتفاق افتاد را بررسی می‌کند

سیل غارتگر اومد، از تو رودخانه گذشت ...

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت، مشهد، ساعت حدود دو بعدازظهر؛ باران شروع می‌شود، سیل می‌آید، ۹ نفر جان خود را از دست می‌دهند، اما مدیران شهری می‌گویند: آبگرفتگی بود نه سیل!.
"دیدارنیوز" به بررسی تبعات بازداشت معاون دفتر آیت الله آملی لاریجانی می‌پردازد؛

بازداشت چهره مطرح و جنجالی قوه قضائیه

اکبر طبری در زمان ریاست آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی بر دستگاه قضا، معاونت اجرائی حوزه ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت و شایعه شده بود که پس از انتصاب لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه وی به مجمع رفته است. چندی‌پیش علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای مجلس نهم، اکبر طبری را عنصر فاسدی در قوه قضائیه خواند و ادعا کرد که «دو رئیس قوه را بیچاره کرده است».

کد خبر: ۲۹۶۹۶
۱۵:۰۴ - ۲۴ تير ۱۳۹۸
دیدارنیوزـ احمد کاظمی: وقتی صحبت از فساد به میان می‌آید معمولا چشمان همگان به سمت و سوی عملکرد دولت‌ها خیره می شود و دولتمردان در مظان اتهام قرار می گیرند.
 
سال‌ها بود که کسی صحبت از وجود فساد در قوه قضائیه که خود مامن و مرکز عدالت در هر کشوری است نکرده بود. گویی این قفل باید به دست چهره‌های اصولگرایی چون علیرضا زاکانی و محمدعلی پورمختار باز می شد که از حاشیه امن بیشتری نسبت به سایر فعالان سیاسی و رسانه‌ای برخوردار هستند.
 
حسن نوروزی نماینده مجلس و عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که معاون اجرائی حوزه ریاست رئیس پیشین قوه قضائیه آقای اکبر طبری بازداشت شده است. او در جواب سوال از علت بازداشت، جوابی نداد.
 
اکبر طبری کیست؟
 
اکبر طبری در زمان ریاست آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی بر دستگاه قضا، معاونت اجرائی حوزه ریاست قوه قضائیه را بر عهده داشت و شایعه شده بود که پس از انتصاب لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه وی به مجمع رفته است. چندی‌پیش علیرضا زاکانی، نماینده اصولگرای مجلس نهم، اکبر طبری را عنصر فاسدی در قوه قضائیه خواند و در گفتگو با «فارس» ادعا کرد که «دو رئیس قوه را بیچاره کرده است».

او گفته بود: «معتقدم این برکناری کفایت نمی‌کند و اگر کسی در دوره مسئولیت، دچار فساد شده باید محاکمه‌اش کنند و اتفاقا محاکمه‌کردن فردی که فساد آشکاری دارد و توسط آقای رئیسی کنار گذاشته شده، کمک می‌کند که جهت آینده در قوه قضائیه تثبیت شود. البته همه کسانی که کنار گذاشته شده‌اند مقصودم نیست بلکه فرد یا عنصر خاصی است که کنار گذاشته شده است».
 
زاکانی همچنین تاکید کرده بود: «این اقدام (برکناری) مناسب است، ولی اینکه رها کنند و محاکمه نکنند خیلی غلط است و محاکمه چنین عنصری که همه از او و اشکالاتش اطلاع دارند برای سلامت قوه قضائیه بسیار مفید و حیاتی است».
 
زاکانی در مناظره با سیدمصطفی تاجزاده نام این شخص را افشا کرد. تاجزاده در آن مناظره خطاب به زاکانی گفت: «آن‌قدر فساد افزایش پیدا کرده که آقای زاکانی هم می‌ترسد اسم فاسد را بیاورد و فقط می‌گوید یک نفر هست دو رئیس قوه قضائیه از دستش عاجز شده‌اند و عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود».

زاکانی هم در واکنش به این سخنان نام آن فرد را «اکبر طبری» اعلام کرد. محمدعلی پورمختار، نماینده اصولگرای مجلس دهم نیز به «ایرناپلاس» خبر داده بود که بر اساس اطلاعات او اکبر طبری همراه صادق آملی‌لاریجانی به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته است.

بعد از انتشار این گزارش در «ایرناپلاس»، دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار جوابیه‌ای با انتقاد از این خبرگزاری و این دو فعال سیاسی اصولگرا آنان را متهم به تخریب آملی‌لاریجانی کرد.

دفتر آیت الله صادق آملی‌لاریجانی در بخشی از این بیانیه خطاب به زاکانی و پورمختار آورده بود: «نحوه سخن برخی مدعیان اصولگرایی صددرصد برخلاف موازین شرعی و اصول ارزش‌های اخلاقی است. توهین به دو رئیس قوه قضائیه تحت عنوان «این شخص دو رئیس قوه قضائیه را بیچاره کرده است» چه توجیهی دارد؟ وانگهی این سخنان در واقع به‌طور غیرمستقیم دو رئیس قوه قضائیه را متهم می‌سازد».
 
 
بازداشت چهره مطرح و جنجالی قوه قضائیه
 

در ادامه این جوابیه آمده بود: «برخی از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرائی حوزه ریاست قبلا در دادسرا بررسی شده و کذب‌بودن آن محرز شده بود. رئیس قوه قضائیه پیشین هم خود مستقلا آن‌ها را بررسی و خلاف‌بودن آن‌ها برای وی محرز شده بود. مدعیان اگر مدعی وجود اتهاماتی دیگر هستند، چرا در طول ۱۰ سال آن‌ها را با رئیس قوه قضائیه در میان نگذاشته‌اند؟»

دفتر آملی لاریجانی تأکید کرد: «البته و صدالبته این‌گونه افشاگری‌ها را خلاف شرع و خلاف قانون و خلاف اخلاق می‌دانیم. چون محل رسیدگی به این امور قوه قضائیه است نه فضای مجازی لیکن اگر بناست افشاگری صورت گیرد خوب است از نوع واقعی آن باشد نه مجعول. خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا اگر دغدغه اطلاع‌رسانی صحیح دارد بهتر است به جای انتشار اخبار مجعول، اسناد واقعی و صحیح تخلفات بستگان و نزدیکان رئیس‌جمهور را منتشر کند؛ اسنادی بسیار متنوع و رنگارنگ».

این جوابیه تند و تیز دفتر آملی لاریجانی نشان از حسن اعتماد و لزوم دفاع از طبری توسط وی دارد که حاضر شده است با وجود همه جنجال‌ها باز در کنار طبری قرار بگیرد.

پس از این جوابیه، زاکانی در توییترش از سخنان پیشین خود دفاع کرد و نوشت: «پیرامون آقای طبری و نقش مخرب آن در قوه قضائیه صحبت کردم که از دفتر آیت‌الله لاریجانی تکذیب شد و تأکید نمودند که ایشان برخی موارد را بررسی کرده و حکم به سلامت آقای طبری داده‌اند، مشفقانه به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته اشتباه می‌کند و تا دیر نشده از او تبری جوید».

یکی از نشانه‌هایی که گویا سخنان منتقدان را تایید می‌کند این است که هنگامی که آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در رأس دستگاه قضا قرار گرفت به سرعت طبری را از قوه قضائیه کنار گذاشت و با صدور حکمی، یوسف باقری را به‌جای طبری، به‌عنوان سرپرست معاونت اجرائی حوزه ریاست قوه قضائیه منصوب کرد. آیت‌الله رئیسی از روزی که بر مسند ریاست دستگاه قضا نشست، بر مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: «تسامحی در برخورد با فساد نخواهد داشت».

او ابتدای خردادماه در نشست با اصحاب رسانه بر مبارزه فراجناحی با فساد تأکید کرد و متذکر شد که افزایش اعتماد عمومی به نظام و کارآمدی نظام، نکته بسیار مهمی است. رئیسی در دیدار با دانشجویان نیز اعلام کرد قوه قضائیه از گزارش‌های مردمی درباره فساد حمایت می‌کند و کسانی که خبر از فساد دهند، تشویق می‌شوند.
 
اهمیت بازداشت این عضو ارشد قوه قضائیه در چیست؟
 
تنها عنوانی که برای بازداشت آقای طبری ذکر شده است اتهام به فساد است اما اینکه این فساد از چه نوعی و با چه پرونده‌هایی در جریان است، هنوز محل ابهام است. البته باتوجه به روال پیشین این سطح از پرونده‌ها بعید است اطلاعات دقیقی تری از آن به بیرون درز کند.

اگر بخواهیم نگاهی آسیب شناسانه به این موضوع داشته باشیم، قطعا اتفاقی نیکو است که قوه قضائیه خود علمدار مبارزه با فساد و پاک کردن دامن خویش از عناصر نامطلوب باشد و چه بهتر که این قوه در این زمینه اطلاع رسانی شفاف و گسترده و علنی همچون سایر پرونده‌های فساد دولتی داشته باشد. البته باتوجه به کارنامه کوتاه آیت الله رئیسی در دوران ریاست بر دستگاه قضا و عزم جدی وی در مبارزه با فساد این موضوع دور از انتظار نیست.

در بُعدی دیگر، باید در نظر گرفت که همیشه فساد از نقطه‌ای شروع می شود که نظارت و شفافیت نبوده و رسانه به عنوان بازوی قدرتمند دموکراسی در آن جایگاهی نداشته باشد. سال‌ها بود که فعالان سیاسی از وجود فساد در قوه قضائیه صحبت می کردند و خواستار نظارت درون سازمانی و برون سازمانی بر این قوه تاثیرگذار بودند. این فشار‌های رسانه‌ای بود که منجر به اعلام خبر برکناری و عزل ۶۰ قاضی در ۱۲ ماه گذشته در تاریخ ۲۸ خردادماه امسال شد.

در مجموع این اتفاق امری نیکو و مورد پسند مردم و فعالان رسانه‌ای است و اعتبار قوه قضائیه را افزایش می دهد و با اطلاع رسانی گسترده، به تدریج راه بر مفسدان بسته خواهد شد.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی