گزارشی از مراکز توانبخشی
۳۵۰۰ اوتیسمی در ۹۰ مرکز توانبخشی پذیرش میشوند
اتیسم یک اختلال رشدی تکاملی است که از ابتدای کودکی در برخی افراد نمود پیدا کرده و اختلالاتی در زمینه بروز رفتار و هیجانات اجتماعی ایجاد میکند و گاهی ممکن است با اختلال شنوایی حتی توسط پزشکان متخصص اطفال نیز اشتباه گرفته شود.
دیدارنیوز- رییس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۹۰ مرکز توانبخشی در زمینه اتیسم فعالند، گفت: در حال حاضر مراکز توانبخشی کشور ۳۵۰۰ نفر را پذیرش کردهاند.
به گزارش عصر تشکل؛ وحید قبادی دانا صبح امروز در همایش "خانواده، اختلال اتیسم و چالشهای همراه" به اهمیت آگاهی جامعه نسبت به اختلال اتیسم اشاره و اظهار کرد: اتیسم یک اختلال رشدی تکاملی است که از ابتدای کودکی در برخی افراد نمود پیدا کرده و اختلالاتی در زمینه بروز رفتار و هیجانات اجتماعی ایجاد میکند و گاهی ممکن است با اختلال شنوایی حتی توسط پزشکان متخصص اطفال نیز اشتباه گرفته شود.
وی تصریح کرد: صبر و حوصله یکی از مهمترین مولفههای لازم برای خانوادههایی است که با افراد اتیسمی مواجهاند.
قبادی دانا در رابطه با مشکلات ایجاد شده برای مادران دارای فرزند اوتیسم یادآور شد: متاسفانه در جامعه ما بهدلیل عدم آگاهی برخی خانوادهها، گاهی مادری که فرزند اوتیسمی به دنیا میآورد، در بروز این مشکل مقصر شناخته میشود و بنابراین فشارهای روانی شدیدی به خانواده این بیماران وارد میکند، این در حالی است که اتیسم یک بیماری multifactorial (چندعلتی) است و عوامل ژنتیکی در بروز آن نقش مهمی دارند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اهمیت غربالگری رشد و تکامل در شناسایی افراد مبتلا افزود: اگر غربالگریهای رشد و تکامل به طور فراگیر در سطح شهر و روستا و باضریب نفوذ بالا انجام شود به بهبود وضعیت افراد مبتلا و خانوادهشان بسیار کمک خواهد کرد.
وی متذکر شد: در کشور سندی برای این غربالگریها تنظیم شده و امید است با کیفیت بهتری اجرا شود.
قبادی دانا در ادامه نسبت به اهمیت تشخیص زودهنگام اتیسم در بهبود وضعیت زندگی بیماران مبتلا هشدار داد و تشخیص زودهنگام را عاملی مهم در مداخله زودهنگام قلمداد کرد.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 90 مرکز توانبخشی در 31 استان کشور در زمینه اتیسم فعالند، اظهار کرد: سامانه الکترونیکی غربالگری اتیسم از سال گذشته ایجاد شده و خانوادهها میتوانند با مراجعه به این سامانه به طور مجازی شناسایی شوند؛ در حال حاضر مراکز توانبخشی کشور 3500 نفر را پذیرش کردهاند.
قبادی دانا با بیان اینکه گفتار درمانی و رفتاردرمانی مداخلات مهمی در بهبود این اختلال هستند، گفت: نیاز است که سیاستگذاران سلامت کشور و نهادهای دانشگاهی مربوطه بستر مناسبی برای خدمات گفتار درمانی و رفتاردرمانی و کار درمانی فراهم کنند.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد اتیسمی توانمندیهای بسیاری در برخی زمینههای کاری دارند، اظهار کرد: اتیسم سه طیف خفیف، متوسط و شدید دارد و بسیاری از افراد مبتلا به اتیسم توانمندیهای بسیاری دارند که باید از آنها استفاده شود.
وی در پایان نسبت به حفظ منزلت اجتماعی و بهبود وضعیت زندگی افراد دارای اختلال اتیسم اظهار امیدواری کرد.
گفتنی است، همایش خانواده، اوتیسم و چالشهای همراه آن، امروز 9 اردیبهشت به مناسبت روز روانشناس با محورهای زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی، حقوقی و پزشکی مبتلایان به اوتیسم در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد و در آن به نقش مهم تشخیص و مداخله زودهنگام در بهبود وضعیت بیماران اوتیسمی پرداخته شد.