دیدارنیوز - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به وظایف مجلس در قبال رونق تولید خاطرنشان کرد: مجلس باید قوانینی وضع کند که متناسب با شرایط جنگ اقتصادی باشد. بسیاری از قوانین موجود برای وضع عادی تصویب شده است.
غلامعلی حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنرانی پیش از خطبههای امروز نماز جمعه تهران با تبریک سال نو و با اشاره به سیل اخیر در برخی استانهای کشور اظهار داشت: این سیل در هفتههای گذشته مهمترین مساله کشور بود و سیلی بسیار گسترده، طولانیمدت بود که بیشتر استانهای کشور را در بر گرفت و باعث خسارات و صدمات جانی و مالی شد که باید به بازماندگان این حادثه تسلیت گفت. شاهد بودیم که چطور همه ملت کمک کردند و کمک خواهند کرد چون هنوز جای کمک بسیار است.
وی افزود: مسئولان مختلف هم در صحنه حاضر شدند و نیروهای مسلح فعالیت زیادی کردند و مقام معظم رهبری هم با صدور دستوری نیروهای مسلح را مامور کردند تا آنچه در توان دارند برای حل مشکلات بکوشند.
حداد عادل با بیان اینکه امیدواریم این بارندگیها در کنار همه مشکلاتی که داشته باعث سرسبزی و نجات کشور از خشکسالی شود، اظهار داشت: امیدواریم این خسارتها جبران شود. در طول این دو هفته گذشته همه دستگاهها در کار سیل فعال بودند و صدا و سیما هم بخصوص در اطلاعرسانی نقش خوبی را ایفا کرد که مقام معظم رهبری هم به این نکته توجه داشتند و دیگر آن را توجه دادند. فعال بودن صدا و سیما باعث شد که دشمنانی که در فضای مجازی میخواهند از آب گل آلود سیل ماهی بگیرند نتوانند بر این موج سوار شوند و تشویش اذهان عمومی کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پیام نوروزی رهبر انقلاب و شعار امسال خاطرنشان کرد: شعارهای سال از جنس فرهنگ عمومی است و این یعنی مخاطب آن همه مردم هستند. امسال رونق تولید بود و سال قبل حمایت از کالای ایرانی بود. مخاطب اینها یک دسته خاص و یا یک قشر متخصص نیستند بلکه همه مردم و همه ایرانیهایی که با نوروز سال خود را آغاز میکنند مخاطب شعار سال هستند.
وی با اینکه شعار سال گذشته آثار خوبی به جا گذاشت تصریح کرد: شعار حمایت از کالای ایرانی در تمام سال به طور مرتب تکرار شد و ما نتایجش را در جامعه هم میبینیم چه بسا فروشندههایی که فقط کالای ایرانی عرضه میکردند و چه بسا مردمی که با فروشنده قید میکردند که ما فقط کالای ایرانی میخواهیم. این شعار اثر خودش را گذاشت.
حداد عادل افزود: به نظر میرسد که شعار امسال مکمل شعار سال قبل باشد یعنی حمایت از کالای ایرانی سال قبل اعلام شد و امسال حمایت از تولید کالای ایرانی است و آن خریداری که میخواهد کالایی را بخرد باید آن کالا در داخل کشور تولید شود و در دسترس مردم باشد. لازمه حمایت از کالای ایرانی حمایت از تولید است.
حداد عادل ادامه داد: مقام معظم رهبری در پیام نوروزی امسال به صراحت بیان کردند که مساله اول کشور اقتصاد است. شعار امسال هم یک شعار اقتصادی است و سال قبل نیز همینطور بود. چند سال است که شعار سال حول مساله اقتصاد میچرخد و این به دلیل وضع خاصی است که داریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دشمن با ما در حال جنگ اقتصادی است تصریح کرد: از اول انقلاب آنها با ما در حال جنگ بودند و این انقلاب اسلامی مردمی را نخواستند بپذیرند و نتوانستند تحمل کنند. هر روز به یک بهانه و به یک وسیله با این انقلاب مقابله کردند و هشت سال جنگ تحمیلی، فتنه 88 و بهانه هستهای و تحریم و تحریم اقتصادی فلج کننده را علیه ملت ایران و انقلاب اعمال کردند.
وی با بیان اینکه دشمن امروز روی فشار اقتصادی و تحریم متمرکز شده است، گفت: در کنار تحریم اقتصادی یک جنگ رسانهای هم به راه انداخته است هرچه دایره اقتصاد را تنگ گرفته دایره رسانه را باز گذاشته است و بعضی هم در داخل با تصمیمگیری غلط خودشان به این جنگ رسانهای دشمن کمک کردهاند. جنگ رسانهای در کنار جنگ اقتصادی برای اینکه ملت ایران را از پا دربیاورند فشار اقتصادی، تشویش اذهان و افکار و نگران کردن مردم با هدف رودر رو قرار دادن آنها با انقلاب از برنامههای این جنگ است اما مردم ایران با ایمان و بصیرت دشمنان را ناکام گذاشته و نمونهاش حضور پرشور پرشکوه مردم در چنین شرایط اقتصادی در راهپیمایی 22 بهمن است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مقام معظم رهبری هدایت ملت ما را در برابر انواع توطئهها و به ویژه توطئه تحریم اقتصادی برعهده دارند، گفت: راهبرد رهبری برای مقابله با تحریم اقتصادی اقتصاد مقاومتی است و اگر دقت کنید شعارهای سالهای اخیر همگی در منظومه اقتصاد مقاومتی جا میگیرد و مثل حلقههای یک زنجیر به هم متصل و مرتبط هستند.
وی افزود: هم حکومت به معنای قوای سهگانه و هم ملت همگی وظیفهای دارند که به رونق تولید کمک کنند. دولت به معنی قوه مجریه مخاطب اصلی است چون بار اداره کشور و اختیارات کشور به دست قوه مجریه است و 90 درصد اختیارات کشور به این قوه مربوط میشود و سنگینترین وظیفه را برای رونق تولید دارد.
حداد عادل ضمن اشاره به برخی وظایف دولت در قبال رونق تولید تصریح کرد: در خطبه نماز جمعه جای بحث های ظریف و کارشناسانه نیست و فقط سرفصلها را میتوان گفت. یکی از وظایف دولت برای رونق تولید جلوگیری از واردات بیرویه است. اگر قرار شود که اجناس خارجی به سهولت در دسترس قرار بگیرد و وارد شود و خارجی هم بازار را بدست بگیرد و بازارشکنی کند و قیمت را پایین بیاورد تولید کننده داخلی ورشکسته میشود. این غلط است و مردم طبعا سراغ جنس ارزانتر میروند ولو اینکه کیفیت کمتری داشته باشد. بنابراین در واردات دولت باید کاملا مراعات تولید داخلی را بکند.
وی با بیان اینکه برخی وقتها میوه یا سایر محصولات کشاورزی از خارج وارد میشود و محصول داخلی روی دست کشاورز میماند، گفت: اگر غفلت کنند این اتفاق همیشه می افتد و در صنعت هم همین اتفاق بوجود میآید. زمانی بحث این بود که کفش بیحساب از چین وارد میشود و تولیدکننده ایرانی که در تولید کفش هنر داشت کارگاهاش تعطیل میشد پس رونق تولید ایجاب میکند که از واردات بیرویه جلوگیری شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وظیفه دیگر دولت جلوگیری از قاچاق کالا است، اظهار داشت: اگر از قاچاق کالا جلوگیری نشود تولید کننده داخلی نمیتواند جنس خود را عرضه کند پس باید صادرات کالا مدیریت شود. اگر صادرات کالای داخل هم مدیریت نشود به اقتصاد لطمه میزند.
وی با اشاره به تامین منابع مالی، وام و تسهیلات به عنوان لازمه حمایت دولت از تولید اظهار داشت: کاهش هزینهها برای اینکه تولیدکننده داخلی قدرت رقابت با تولیدکننده خارجی را داشته باشد از ملزومات حمایت دولت از تولید است. مالیات، بیمه، عوارض و بسیاری چیزهای دیگر نیز وجود دارد. هرچند من معتقد به این نیستم که تولیدکننده نباید مالیات و حق بیمه بدهد ولی میشود اینها را تدبیر کرد و عاقلانه وضع کرد تا به تولیدکننده فشار وارد نشود.
حداد عادل با تاکید بر اینکه اگر دولت مقداری دریافتی خود را از تولیدکنندگان کمتر کند در جای دیگری سود میبرد، گفت: باید صنایع ما از نظر علم و فناوری اقتصادی شود تا اینکه تولید ما قدرت رقابت با تولیدات دیگر را داشته باشد. شرکتهای دانشبنیان باید توسعه پیدا کند و باید مدیریت کارآمد و با انگیزهای روی کار باشد و باید مدیریت جهادی باشد. مخصوصا بدنه کارشناسی دولت که محل رجوع تولیدکنندگان هستند باید با تولیدکنندگان همدلی کنند نه اینکه پشت میز بنشینند و اگر فردی مراجعه کرد نگاهی به قانون کنند و به محض اینکه دیدند چیزی مغایر با ظاهر قانون است به او جواب رد دهند و مایوسش کنند. اگر دیدند جایی قانون چیزی میگوید و تولیدکننده حرف دیگری میزند برای رفع اشکال کمک کنند و تولیدکننده را راهنمایی کنند نه اینکه یک جواب سرد و مایوسکننده بدهند و خیال خود را راحت کنند.
وی افزود: متصدیان این امر باید وظیفه دینی، شرعی و قانونی خود بدانند که کمک کنند و اگر کسی میخواهد خلاف قانون کند راه قانونی را نشانش بدهند و او را هدایت کنند و با او برخورد مثبت کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن اشاره به وظایف مجلس در قبال رونق تولید خاطرنشان کرد: مجلس باید قوانینی وضع کند که متناسب با شرایط جنگ اقتصادی باشد. بسیاری از قوانین موجود برای وضع عادی تصویب شده است و امروز که دشمن همه قوای خود را به کار گرفته تا با ما مقابله کند ما باید خودمان را برای آن شرایط آماده کنیم و همه قوایمان را برای مقابله با تحریم اقتصادی و فشار دشمن بکار بگیریم. این نکتهای بود که رهبر انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان هم به آن اشاره کردند.
وی با بیان اینکه مجلس باید قوانینی وضع کند که متناسب با شرایط جنگ اقتصادی باشد تصریح کرد: در هر جای دنیا وقتی جنگ هست قوانین خاص جنگ وجود دارد اگر باور داریم که ما در حال جنگ اقتصادی هستیم قوانین ما باید قوانین شرایط جنگ اقتصادی باشد و یکی از مهمترین مشکلات کشور نظام بانکی است.
حداد عادل با تاکید بر اینکه اصلاح نظم بانکی از اهم امور است گفت: دولتها همه آمدهاند و وعده اصلاح نظام بانکی دادهاند و هیچ وقت هم نتیجهای نگرفتند و مجلس باید این را جدی بگیرد و بر قوانینی که قبلا تصویب شده و بعدا تصویب میشود نظارت کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه قوه قضاییه هم با مسئولیت جدید خود باید با مفسدان اقتصادی مقابله کند اظهار داشت: کسانی هستند که در تحریم خون ملت را میمکند و از تحریم برای غارت جامعه سوء استفاده میکنند. قوه قضاییه باید اینها را بشناسد و با آنها برخورد قاطع کند.
وی در ادامه با بیان اینکه نمونههایی از این برخورد را در ماههای گذشته دیدیم اما مردم انتظار برخورد دقیقتر و بیشتری دارند خاطرنشان کرد:اگر در دستگاههای دولتی یا خود قوه قضاییه و در هر جای کشور عواملی هستند که با مفسدان اقتصادی همدستی میکنند، با آنها هم باید برخورد شود و برخورد قاطعتری باید با آنها صورت گیرد. انتظار ملت اصلاح خود قوه قضاییه در درجه اول است و همچنین مقابله با فساد بقیه دستگاهها از انتظارات مردم است.
حداد عادل با تاکید بر اینکه ملت هم در برابر شعار رونق تولید وظیفه دارند، خاطرنشان کرد: مردم دو دسته هستند و یک دسته که اقلیت هستند و سرمایه دارند میتوانند تولید کنند، وظیفه آنها این است که نقدینگی و سرمایه خودشان را در کار تولید به کار بیندازند نه اینکه پول و سرمایه را صرف درآمدهای کاذب مثل خرید ارز و دلار و سکه و امثال آن کنند. کشور با اینطور فعالیتها رشد نمیکند و کسانی که سرمایه دارند باید سرمایه خود را در میدان تولید بیاورند که البته زحمت هم دارد.
وی با بیان اینکه باید طوری باشد که بانک هم وقتی پولی از مردم میگیرد خدمت اقتصادی بکند نه اینکه تبدیل به یک بنگاه اقتصادی برای درآمد خودش با پول مردم شود تصریح کرد: باید پولها به میدان تولید وارد شود و کارآفرینان باید همت کنند و سرمایه را در کار تولید بکار بگیرند. عامه مردم هم که خریدار و مصرفکننده هستند و نمیتوانند تولید کنند لااقل باید خریدار تولیدات داخلی باشند یعنی تولید رونق نمیگیرد مگر وقتی که مردم خریدار تولید داخلی باشند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه مردم باید الگوی مصرف خود را اصلاح کنند و از اسراف و تبذیر خودداری کنند گفت: ایرانیها همواره برای وطنشان و برای استقلال و آزادیشان غیرت به خرج دادهاند و نمونه بارز این غیرت همین انقلاب اسلامی با این همه شهید و جانباز است. این غیرت ملی هم باید خود را در تولید و هم در مصرف نشان دهد.
حداد عادل با تاکید بر اینکه خریدار ایرانی باید غیرت ملی خود را در خرید کالای داخلی نشان دهد تا تولید رونق بگیرد اظهار داشت: رونق تولید به معنی رونق اقتصاد است و رونق اقتصاد باعث اشتغال میشود و اشتغال به معنای کاهش بیکاری است.
وی با اشاره به لطمات و مفاسد بیکاری و تاثیر آن بر نابودی خانوادهها و افزایش جرائم گفت: بیکاری منشا انواع مفاسد و گرفتاریها است و رونق تولید جلوگیری از بیکاری است. شعار رونق تولید را باید مهم بدانیم و جدی بگیریم و آن را جزیی از برنامه اقتصاد مقاومتی بدانیم و باید برای مقابله با جنگ اقتصادی مقاومت اقتصادی بکنیم و راه مقاومت اقتصادی داشتن اقتصاد مقاومتی است. برای اینکه در این جنگ پیروز شویم طبق فرموده رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی خود در مشهد مقدس دولت، دستگاهها، مسئولان سیاست خارجی و همه باید به آمریکا اعتماد نکنند و به اروپا هم امید نبندند. راه برون رفت و پیروزی ما از توطئه تحریم اقتصادی این است که به جای اعتماد به دشمنان و امید بستن به آنان به خداوند بزرگ توکل کنیم و به نیروی ملت امیدوار باشیم.
حداد عادل با تاکید بر اینکه امید ما باید به نیروی ملت باشد اظهار داشت: همانطور که در انقلاب اینطور بوده و این 40 سال را با توکل به خدا و تکیه به ملت طی کردهایم انشاءالله از این گذرگاه و تنگنا هم عبور خواهیم کرد و انقلاب محکمتر خواهد شد و دشمنان ما همانطور که تاکنون بهرهای از توطئههای خود نگرفتهاند از این پس نیز ناکام خواهند ماند.