تیتر امروز

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟
گفت و گوی دیدار با یک فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کلینیک ترک بی حجابی

زهرا نژادبهرام: تصمیم گیران دوباره دارند راه را اشتباه می‌روند/ دارویی برای مقابله با بی حجابی کشف شده که ما نمی‌دانیم؟

خبر راه اندازی کلینیک ترک بی حجابی دلیل گفت و گوی دیدارنیوز با زهرا نژاد بهرام فعال سیاسی اصلاح طلب شد. او معتقد است: راه‌اندازی کلینیک برای درمان جسم انسان است نه روح و اعتقادات مردم.
محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود
واکاوی چرائی عدم توسعه در ایران در گفت‌وگوی دیدار با مدیر مسئول ماهنامه آگاهی نو

محمد قوچانی: با این قانون اساسی به توسعه نمی‌رسیم/ یک جریان معتقد است که توسعه خلاف شرع است/ تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی‌شود

اهمیت موضوع عدم توسعه در ایران بهانه گفت و گو با محمد قوچانی، روزنامه نگار شد؛ او معتقد است: در هر کشوری تا یک جامعه مدنی شکل نگیرد، توسعه محقق نمی شود.
لازم نیست خواص جایی بروند
افاضات اضافه

لازم نیست خواص جایی بروند

عوام الملک در نامه‌ای به حضرت مسعود نوشت: بر خلاف تبلیغات برخی از این رسانه‌های بیگانه وابسته، لازم هم نیست خواص جایی بروند. ما عوام خودمان داریم می‌رویم. داریم کم می‌شویم. داریم خودمان را می‌کشیم...

تلاش دولت برای پرداخت اجاره بها به سیل زدگان

گزارشات مبسوط از میزان امدادرسانی به مناطق سیل زده نشان از انجام اقدامات جدی از جانب دستگاه های مختلف و همچنین مردم در راستای کاستن از خسارت های سیل دارد.

کد خبر: ۲۳۲۷۱
۱۶:۴۹ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۸

دیدارنیوز-  بارندگی‌های شدید و وقوع سیلاب در مناطق مختلف کشور سبب بروز خسارات سنگینی بر زیرساخت‌های شهری و مردم شده اما از همان نخستین روزهای حادثه تمامی ارکان دولت برای کاهش آلام سیل‌زدگان، آستین همت بالا زدند که پرداخت اجاره‌ بهای آسیب دیدگان از سیل، توسط دولت از جمله آنهاست.


به گزارش روز جمعه ایرنا، در طول تاریخ سیل یکی از خطرناک‌ترین بلایای طبیعی بوده است و همواره برای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه یک تهدید جدی به شمار می‌رود، طبق نظر کارشناسان شدت آسیب‌های این بلای طیعی در پنجاه سال گذشته رو به افزایش بوده است. خطر سیلاب علاوه بر خسارت مادی، تلفات جانی و تخریب زیرساخت‌های یک کشور را به دنبال دارد و می‌تواند به یک بحران جدی تبدیل شود.
متاسفانه از روزهای آخر سال تا به امروز 25 استان کشور درگیر این بلای طبیعی شده که وقوع آن خسارات سنگینی را به مردم و زیرساخت‌ها وارد کرده است .

هر چند وقوع سیلاب کام مردم را در واپسین روزهای سال و آغاز سال نو تلخ کرد اما صحنه‌های بی بدیل فداکاری و کمک به هم‌نوعان و همچنین اظهار همدردی و نوع‌دوستی یک بار دیگر همدلی و انسانیت ایرانیان را به رخ جهانیان کشاند.
از همان روزهای آغازین وقوع سیلاب تمام مسئولان دولتی، نیروهای امداد و نجات، ارتش جمهوری اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب و دیگر نهادهای دولتی و خصوصی دست در دست یکدیگر نهادند و با همدلی و انسجام آستین همت بالا زدند و رسیدگی به امور سیل‌زدگان و کاهش آلام آنها را در اولویت کار خود قرار دادند.
آنچه که امروز پس از نجات جان مردم سیل‌زده در اولویت قرار دارد تلاش برای رفع مشکلات آسیب دیدگان و جبران خسارت‌های ناشی از سیل است که مسئولان دولتی در بخش‌های مختلف آن را مورد تاکید قرار داده اند و تمام تلاش دولت نیز کاستن از سختی‌ها و کمک به حل مشکلات مردم این مناطق است.

به دنبال حضور پررنگ مسئولان بخش‌های مختلف در مناطق سیل‌زده و بررسی روند امدادرسانی به سیل‌زدگان، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور نیز امروز جمعه به منظور نظارت مستقیم بر مدیریت بحران در استان‌های لرستان و خوزستان و ارزیابی میدانی از مناطق سیل‌زده به این استان‌ها سفر کرده است.

وی در جلسه امروز ستاد بحران لرستان در شهرستان پلدختر از آمادگی دولت برای پرداخت هزینه اجاره بها به سیل زدگان لرستان خبر داد.
رحمانی فضلی افزود: سیل‌زدگانی که واحدهای مسکونی خود را از دست داده و یا قابل سکونت نباشد می‌توانند اجاره بها برای اسکان دریافت کنند.
وی بیان کرد: فعال شدن موکب‌های اربعین نیز برای خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان بخصوص در بخش تامین غذا ضروری است.

وزیر کشور همچنین از مسئولان استان لرستان خواست تا با جمع‌بندی خسارت‌های سیل حداکثر تا روز یکشنبه هفته آینده برای تصمیم‌گیری آن را به هیات دولت ارائه کنند.
در این سفر علی اصغر پیوندی رئیس جمعیت هلال احمر، مهدی جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری، بابک دین پرست معاون اقتصادی و توسعه منطقه‌ای و سید رمضان شجاعی کیاسری رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و امور بین‌الملل وزارت کشور، رحمانی فضلی را همراهی می‌کنند.

** اینترنت پلدختر برقرار شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز جمعه، در حالیکه سومین روز از ماموریتش در استان لرستان را به عنوان نماینده رییس جمهوری سپری می‌کند، از برقراری اینترنت در پلدختر خبر داد.

در همین زمینه محمدرضا آذری جهرمی در صفحه توئیتر خود به زبان لری نوشت: «ایچه پلدختره، ساعت 7:21 صبه. اولین سایت نسل چوارم روشن بی. زیاد دِتون وَ مه می‌گُت، مشکلات اِیما اوجوری که هی، گُته نمو وَه. ایسه خوتو بوتو. (اینجا پلدختر است، ساعت 7:21 صبح. اولین سایت نسل چهارم تلفن همراه روشن شد. خیلی‌هاتون به من می‌گفتید مشکلات ما آنگونه که هست منتشر نمی‌شود، حالا بگویید)
وی افزود: از بزرگواری مردم لرستان و صبوری آن‌ها و همه همراهی صمیمانه‌ای که برای حل مشکلات وسیع ارتباطی رخ داده در سیل داشتند، تشکر می‌کنم.

برای انجام وظایف و رفع مشکلات مردم، همکارانی هستند که به چشم می‌بینم بیش از 48 ساعت است حتی استراحتی کوتاه نداشته‌اند. دست آنها را می‌بوسم.»
به گزارش ایرنا، آذری جهرمی از چهارشنبه گذشته به عنوان نماینده رئیس جمهوری برای نظارت بر روند امدادرسانی و تسریع امور در مناطق آسیب دیده از سیل اخیر، در استان لرستان حضور دارد.

** قطار امدادِ آذوقه و اقلام ضروری مردم در راه مناطق سیل‌زده

به گزارش روز جمعه ایرنا از راه آهن ایران، «سعید رسولی» مدیرعامل راه آهن از تشکیل قطار امداد برای انتقال موادغذایی و مایحتاج مورد نیاز مردم سیل‌زده در شهرها و روستاهای لرستان و خوزستان خبر داد.

وی گفت: با توجه به هماهنگی انجام شده با رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و معاون آب و فاضلاب تهران، مقرر شد که حدود 10 هزار قوطی کنسرو، 4 تا 5 هزار بطری آب، بیش از ٥٠٠ تخته پتو و سایر وسایل و نیز ١٠ تا ١٥ هزار بسته آب با تشکیل قطار امداد بارگیری شده و به محل های سیل‌زده مورد نظر اعزام و بین سیل‌زدگان توزیع شود.

مدیرعامل راه آهن با تاکید براینکه این ملزومات در اولین فرصت به مناطق آسیب دیده از سیل ارسال می شود، افزود: این وسایل با هماهنگی مدیرعامل راه آهن و مدیر هلال احمر خوزستان بین هموطنان سیل‌زده توزیع خواهد شد.

**کارگران آسیل دیده از سیل اخیر زیر چتر بیمه بیکاری

به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همه کارگران آسیب‌دیده در سیلاب اخیر کشور، به ویژه در استان لرستان، مشمول بیمه بیکاری می‌شوند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه تشکیل ستاد کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان لرستان گفت: این ستاد در راستای خدمات‌رسانی منسجم دستگاه‌های زیرمجموعه وزارتخانه ایجاد شده است تا کمک‌ها با هماهنگی استانداری و مدیریت بحران به مناطق سیل‌زده ارسال شود.

«حاتم شاکرمی» افزود: همه واحدهای اقتصادی، تولیدی، صنعتی و کشاورزی در ستاد تسهیل بررسی و در کارگروه‌ها درباره استمهال بدهی‌ها، تسهیلات ویژه احیای این واحدها، اقدام خواهد شد.

** جدیدترین نقشه مناطق متاثر از سیل در استان‌های لرستان و خوزستان

به گزارش ایرنا، سازمان نقشه‌برداری کشور دوازدهمین نقشه مناطق تحت تاثیر سیل را برای بخش‌هایی از استان‌های لرستان و خوزستان در محدوده مشترک شهرستان‌های الیگودرز و درفول منتشر کرد.

این نقشه جدید با استفاده از تازه ترین تصویر ماهواره‌ای از منطقه (ساعت ١٢ ظهر روز چهارشنبه ١٤ فروردین) و با استفاده از اطلاعات مکانی و جمعیتی موجود در سازمان نقشه برداری کشور تهیه شده است.
در این نقشه های تصویری که به مقیاس ١:١٠٠,٠٠٠ تهیه شده، مناطق آب گرفته با وضوحی که در تصویر واقعی ماهواره وجود دارد (لکه‌هایی که به رنگ آب گِل آلود هستند) در اطراف رودخانه ها قابل رویت است. همچنین بخشهایی که به رنگ سفید دیده میشوند، میتوانند ابر و یا برف باشند.

**استقرار کلاه سبزهای نیروی زمینی ارتش در شهر معمولان

به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی ارتش، تکاوران کلاه سبز تیپ عملیات ویژه و نیروی مخصوص نیروی زمینی ارتش در شهر معمولان و روستای چم‌مهر مستقر شدند.
تکاوران کلاه سبز تیپ عملیات ویژه و نیروی مخصوص نیروی زمینی ارتش با بهره‌گیری از تجهیزات شناوری اعم از انواع قایق و نفربرهای آبی و خاکی برای امدادرسانی و ترابری مردم و اقلام مورد نیاز از طریق رودخانه و مسیرهای صعب العبور در شهر معمولان و روستای چم‌مهر مستقر شدند.
این تیپ همچنین با تلاش تکاوران و کارکنان خود کمپ‌های مختلفی برای اسکان موقت مردم سیل زده معمولان و چم‌مهر تشکیل دادند.

بر اساس این گزارش، همچنین دو گردان از تیپ 284 نیروی زمینی ارتش برای لایروبی و خارج کردن گِل از منازل مردم سیل زده در مناطق سراب دوره و چگنی مستقر شدند؛ 250 نفر نیروی کمکی و امدادی به همراه تجهیزات لجستیکی، ترابری، امداد و نجات، امکانات بیمارستانی، تانکرهای آب و ژنراتورهای برق و سایر نیازمندی‌های لازم از گروه‌های 44 و 55 توپخانه و بیمارستان 577 اصفهان به مناطق سیل زده استان لرستان اعزام شدند.

** اعزام تیم های بازرسی به دانشگاه‌های مناطق سیل‌زده

رییس سازمان امور دانشجویان در مورد اقدامات این سازمان برای بررسی آسیب‌های وارد شده به دانشگاه‌های مناطق سیل‎زده، گفت: در تعطیلات نوروز با دانشگاه‌های مناطق سیل‌زده در ارتباط بودیم و بر اساس گزارش‌های رسیده به تاسیسات رفاهی مانند خوابگاه‌ها و سلف سرویس‌ها خسارتی وارد نشده است.
«مجتبی صدیقی» اعلام کرد که این سازمان از فردا (17 فروردین) تیم‌های بازرسی برای بررسی دقیق خسارت به دانشگاه‌های مناطق سیل‌زده اعزام می‌کند.

وی در مورد ادامه تعطیلات در برخی دانشگاه‌ها نیز گفت: با توجه به شرایط خاص برخی از مناطق سیل‌زده و ضرورت آماده‌سازی شرایط حضور دانشجویان در کلاس‌ها، دانشگاه‌های استان‌های خوزستان و لرستان، با اعلام مسوولان یک هفته دیگر هم در تعطیلات قرار دارند. همچنین بر اساس بخشنامه معاونت آموزشی وزارت علوم به تمام دانشگاه‌ها اعلام و تاکید شد با تاخیر دانشجویان مناطق سیل‌زده در کلاس‌های درس، مساعدت بیشتری صورت گیرد.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مورد بازدید بازرسان این سازمان از دانشگاه‌های آسیب‌دیده نیز بیان داشت: در این بازدیدها، تاسیسات رفاهی دانشگاه‌ها مورد بررسی دقیق‌تر قرار می‌گیرد تا اشکالات احتمالی با کمک مسوولان دانشگاه‌های منطقه‌ای برطرف شود.

صدیقی یادآورشد: به نظر می رسد خسارتی به واحدهای دانشگاه‌های علمی کاربردی، پیام نور و غیردولتی‌ها در مناطق سیل زده وارد نشده باشد اما در مورد دانشگاه آزاد اسلامی اطلاعات کاملی نداریم و گزارشی هم از پیام نو و علمی کاربردی مبنی بر آسیب دریافت نشده است با این حال، شرایط این واحدها از شنبه (17 فروردین) بررسی می‌شود تا در صورت بروز مشکل احتمالی، نسبت به برطرف کردن آن اقدام شود.

** تغییر زمان برگزاری کنکور ارشد 98 بررسی می‌شود

به گزارش روز جمعه ایرنا، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از بررسی تغییر زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد 98 به منظور پاسخگویی به تقاضای داوطلبان ساکن مناطق سیل‌زده خبر داد.
پیگیری های خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا از مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم و ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور مبنی بر بررسی این مساله به نتیجه نرسید.

با این حال، سید جواد ساداتی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و شورای سنجش و پذیرش دانشجو روز جمعه در گفت و گویی کوتاه با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا اعلام کرد که این موضوع در جلسه روز یکشنبه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی می شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس برنامه زمانبندی سازمان سنجش آموزش کشور، این آزمون قرار است روزهای پنجم و ششم اردیبهشت ماه امسال در سراسر کشور برگزار شود که با توجه به خسارت های وارد شده به خانه ها و شرایط عادی زندگی استان های یاد شده، عملاً امکان آمادگی این داوطلبان هم برای کنکور کارشناسی ارشد به حداقل رسیده است.
تعداد زیادی از این داوطلبان طی روز گذشته خواستار تغییر زمان برگزاری این آزمون شده اند.

برای تغییر زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد 98، تصمیم گیری و مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو، سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیاز است.

به گزارش ایرنا، بارندگی های شدید و سیل اخیر، اغلب استان‌های کشور را درگیر کرد اما 6 استان ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط اضطراری اقرار گرفتند به طوریکه بسیاری جاده‌های میان شهری در این نواحی مسدود یا تخریب شدند و علاوه بر آسیب جدی به تاسیسات زیربنایی و بخش کشاورزی، مشکلات کاری برای کارگران و مردم این مناطق ایجاد شد.


*ایلام / میزبانی از وزیران دولت تدبیر و امید

استان سیل‌زده ایلام نیز امروز میزبان دو تن از وزیران دولت تدبیر و امید است، مسئولانی که به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل‌زده و همچنین خسارت‌های ناشی از سیل به این استانها سفر کرده‌اند.
محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده ایلام به استان سفر می‌کنند.

بازدید از این مناطق، بررسی میدانی و اطلاع یابی از آخرین وضعیت امداد و خدمات رسانی به نقاط آسیب دیده از سیل و شرکت در نشست شورای اداری استان ایلام با حضور مدیران دستگاه های اجرایی از مهم‌ترین برنامه های سفر وزیران بهداشت و راه و شهرسازی است.

دیروز نیز فرمانده هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به استان ایلام سفر کرد.
در سیلاب هفته اخیر بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های استان ایلام اعم از کشاورزی، جاده، ابنیه، پل، ایل راه، جاده‌های بین مزارع، احشام، ساختمان های مسکونی و اداری آسیب جدی دیدند و در برخی مناطق چون ماژین دره شهر و چشم شیر سیروان وضعیت سیل همچنان حاد است.

*بوشهر / ارسال کمک‌های مردمی به مناطق سیل‌زده

معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: از آغاز وقوع سیل در استان‌های لرستان و خوزستان تاکنون کمک های مردم و دستگاه های اجرایی این استان در 6 مرحله به مناطق سیل زده این استان‌ها ارسال شده است.
مهرداد ستوده افزود: این کمک ها شامل سه دستگاه لودر، بلدوزر و گریدر، دو کمپرسی، پنج هزار کارتن خرما، 91 تخته پتو، یک هزار و 56 قوطی کنسرو است.

وی گفت: تاکنون 570 میلیون ریال وجه نقد نیز در استان بوشهر جمع آوری شده و هلال احمر و بهزیستی به دریافت کمک های نقدی مردم این استان به سیل زدگان کشور ادامه می دهند.
اعزام 43 نفر امدادگر، هفت دستگاه خودرو عملیاتی سبک، 22 فروند قایق، سه فروند شناور، هشت دستگاه پمپ آب روبین و کف کش، چهار تانکر آبرسان سیار، 2 موتور برق به همراه یک کامیون حاوی 500 بسته مواد غذایی و امکانات و تجهیزات امدادی، سه دستگاه کمپرسی، یک لودر، چهار دستگاه تریلر، چهار هزار تخته پتو، بیش از 100 هزار عدد گونی، یک تن خرما، وسایل بهداشتی و اسباب بازی، پتو، بیش از هفت هزار عدد کنسرو لوبیا و تن ماهی، یک کامیون آب معدنی، 100 جفت کفش از دیگر کمک های ارسالی مردم بوشهر به مناطق سیل زده بود.

*یاسوج / بازگشایی موقت جاده یاسوج - شیراز

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: جاده ارتباطی یاسوج - شیراز که در سیلاب های اخیر بسته شده بود پس از گذشت یک هفته بازگشایی موقت شد.
محمد نصیری راد در این خصوص اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی راهداران کهگیلویه و بویراحمد جاده ارتباطی یاسوج - شیراز پس از هفت روز با ایجاد یک کنارگذر بازگشایی موقت شد.

وی افزود: عملیات بازگشایی موقت این جاده ارتباطی به پایان رسیده و هم اینک تردد در این محور جریان دارد.
نصیری راد بیان کرد: برای احداث جاده مناسب و استاندارد، مطالعات انجام و پس از مساعد شدن هوا عملیات اجرایی آن آغاز می شود.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: جاده یاسوج - شیراز یکی از محورهای اصلی و شریانی کشور محسوب می شود و سازمان راهداری برای بازگشایی کامل این جاده و همکاری با مسئولان اجرایی استان از هیچ تلاشی فروگذاری نخواهد کرد.

بارش های سیل آسای اخیر علاوه بر مسدود کردن و تخریب محور اصلی یاسوج - شیراز برخی محورهای ارتباطی و فرعی از جمله یاسوج - چرام باغچه سادات - سرفاریاب و گچساران- باباکلان را نیز مسدود کرد.

*کرمانشاه / خسارت 198 میلیارد ریالی سیل به آثار تاریخی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمانشاه گفت: بر اثر وقوع سیلاب هفته اخیر، 198 میلیارد و 200 میلیون ریال خسارت به آثار و بناهای تاریخی استان وارد شد.

امید قادری با اشاره به اینکه از 72 اثری که در سطح استان دچار خسارت شده اند، 32 مورد از آثار تاریخی است، اظهار داشت: برخی آثار برجسته تاریخی کرمانشاه از جمله پل کوچه، پل چهر، تاق گرا، عمارت خسرو، خانه تاریخی ساری اصلان، نهر کانال آبرسانی قصرشیرین، سقف مساجد تاریخی، مقابر ابودجانه دالاهو بر اثر سیلاب‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند.
او با بیان اینکه، کارشناسان میراث فرهنگی اقدام های لازم را برای جلوگیری از رانش بیشتر آثار تاریخی انجام داده‌اند، تصریح کرد: حفاظت از این آثار ارزشمند تاریخی در اولویت فعالیت‌های میراث فرهنگی است.
قادری با بیان اینکه بالغ بر 120 میلیارد ریال به زیرساخت ها و تاسیسات گردشگری استان نیز خسارت وارد شده است، افزود: راه دسترسی به آبشار پیران، راه دسترسی به سراب های قنبر و روانسر و غار قوری قلعه بر اثر سیلاب ها و روان‌آبهای اخیر دچار خسارت شده اند.
استان کرمانشاه دارای بیش از چهار هزار اثر تاریخی شناسایی شده دارد که تاکنون بیش از 2 هزار و 200 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.
کتیبه داریوش هخامنشی در بیستون تنها اثر تاریخی ثبت شده جهانی استان کرمانشاه است.

*تهران / امکانات موجود جوابگوی نیازهای مناطق سیل‌زده شمیرانات نیست

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به بارش‌های اخیر در تهران نیز گفت: سیل به زیرساخت‌های شهرستان شمیرانات آسیب‌های زیادی وارد کرده و امکانات دستگاه های اجرایی محلی جوابگوی خسارات وارده نیست.
سید فرید موسوی با اشاره به بازدید از دو بخش لواسانات و رودبار قصران در شهرستان شمیرانات اظهار داشت: سیل خسارات بسیار جدی به بخش‌های این شهرستان وارد کرده و با وجود تلاش فرمانداری و شهرداری ها، باید با نگاه جدی تری به بحران این منطقه توجه کرد.

وی با بیان اینکه کمبود امکانات در دستگاه های اجرایی شهرستان محسوس است، اظهار داشت: با ورود سامانه بارشی جدید برای عادی شدن شرایط باید تجهیزات لازم در اختیار دستگاه های اجرایی این شهرستان قرار گیرد.
موسوی ادامه داد: زیرساخت‌های شهر فشم از بین رفته و راه های ارتباطی بین شهری و معابر شهری نیز آسیب های جدی دیده اند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات پس از وقوع سیل در این منطقه تاکید کرد: مشکل قطعی راه های ارتباطی از جمله تلفن ثابت و همراه در منطقه وجود دارد؛ به طوری که اعضای ستاد مدیریت بحران نیز برای ارتباط با یکدیگر با چالش جدی مواجه هستند.

وی ادامه داد: زمین های کشاورزی، باغات منطقه و مراتع آسیب دیده و گاز برخی روستاها نیز هنوز قطع است.
عضو هیات رییسه مجمع نمایندگان استان تهران گفت: لازم است تمهیدات ویژه ای برای مشکلات این شهرستان در نظر گرفته شود و انتطار داریم تا تجهیزات لازم هرچه سریع‌تر در اختیار دستگاه های اجرایی این منطقه قرار گیرد.

وی اظهار داشت: از شهرداری تهران و سایر دستگاه های استانی نیز انتظار داریم با توجه به امکانات در اختیار، مساعدت های لازم و ویژه وی از شهروندان تهرانی خواست تا از سفرهای غیرضروری به این منطقه خودداری کنند، چرا که هنوز امکان ریزش کوه ها و خالی شدن زیر جاده در بستر رودخانه به شکل جدی وجود دارد.

*لرستان (خرم آباد)

اعزام 385 دستگاه ماشین آلات به مناطق سیل‌زده

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) از اعزام 385 دستگاه انواع ماشین آلات و 700 نفر نیروی انسانی برای خدمت‌رسانی به مردم سیل‌زده به مناطق مختلف کشور خبر داد.
سعید محمد نیز روز جمعه در فرودگاه خرم آباد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: قرارگاه خاتم با توجه به توان و امکانات مهندسی که دارد از اولین لحظات وقوع سیلاب‌ها در اواخر سال گذشته کارگاه‌ها و تجهیزات خود را در اختیار ستاد بحران استان ها قرار داد.

وی اضافه کرد: گلستان نخستین استانی بود که آسیب جدی دید که قرارگاه خاتم در بحث‌های مهندسی، انحراف آب، تعمیق رودخانه و احداث پل‌های موقت و ساماندهی خروجی آب اقدامات مؤثری انجام داد که تا حدود زیادی آب در آنجا فروکش کرده غیر از یکی 2 نقطه که خط القعر است.

فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) ادامه داد: با توجه به سیلابی که ممکن است در حوضه کرخه و دز رخ دهد، طبق بررسی های انجام گرفته قرار است نقاطی در هورالعظیم باز شود تا سرعت عبور آب بهبود یابد تا خسارات سیل را کاهش دهد.

وی اظهار داشت: در لرستان هم از ساعات اولیه درخواست کمک شد که نیروهای قرارگاه در بحث جاده سازی در منطقه بروجرد و خرم آباد وارد عمل شدند.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) گفت: 30 دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین در این راستا برای بازگشایی اعزام شد.
سردار محمد افزود: جاده‌های منطقه دره شهر و سد سیمره تخریب و از استان ایلام نیز درخواست کمک کردیم که در این راستا تیم هم اعزام شده است.
وی بیان کرد: امیدواریم با تجربه گرفتن از گذشته، به تخلیه مسیل ها، سرعت داده شود.

*اهواز / امنیت در مناطق سیل‌زده خوزستان

فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت: هیچ مشکل امنیتی در مناطق سیل زده خوزستان وجود ندارد و تنها دغدغه مردم امدادرسانی به موقع است.

سردار حسین اشتری در حاشیه بازدید از شهر گوریه از توابع شهرستان شوشتر در جمع خبرنگاران بیان کرد: بخش عمده ای از بخش شعیبیه شوشتر و به ویژه شهر گوریه زیر آب رفته اما با کمک مردم، تمامی اهالی این منطقه نجات یافته و در جای امن اسکان یافتند.
وی افزود: تاکنون امکانات مناسبی در اختیار مردم سیل زده شهر گوریه قرار نگرفته و انتظار می رود به سرعت امدادرسانی به آنها آغاز شود.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: پنجشنبه شب دژی که مانع خروج آب از این منطقه بود، باز اما با این وجود سیلاب وارد شهر گوریه شد و اکنون مردم انتظار دارند بخش های بیشتری از این دژ برای خروج آب باز شود.
وی گفت: دغدغه مردم این منطقه بارش های روزهای آینده، باز شدن بیشتر دریچه های سد دز و زیر آب رفتن سایر بخش های شهر گوریه است که جا دارد مسئولان برای خروج آب از این منطقه تلاش بیشتری داشته باشند.
به گزارش ایرنا، بارش شدید باران که از 26 اسفند ماه سال 97 در مازندران شروع شد و تا دوم فروردین ماه امسال ادامه داشت، سبب طغیان رودخانه ها در مناطق مرکزی و شرقی استان شد و به 9 نقطه شهری و بیش از 170 روستا در بخش های مختلف خسارت زد.

در روزهای آغازین سال جدید هم بارش بیش از 300 میلیمتر باران در 35 ساعت که با آب ناشی از برف ذوب شده قبلی توامان شد، باعث سرریز شدن سدهای گلستان و بوستان و طغیان رودخانه ها شد بطوریکه ابتدا شهر گنبد را به زیر آب برد و سپس روانه شهرها و روستاهای شمالی و غربی استان شد.

5 فروردین 98 نیز جاری شدن سیلاب در دروازه قرآن شیراز و برخورد خودروها با یکدیگر در محور ورودی شمال این کلانشهر ده ها کشته و مصدوم برجای گذاشت.

از سوی دیگر بارندگی های شدید در مناطق بالادست حوضه های کارون، دز و کرخه در 2 هفته اخیر سبب آبگرفتگی روستاهای و شهرهای حاشیه این رودخانه ها در شهرستان های دشت آزادگان، شوش، حمیدیه، شوشتر، اهواز و کارون شده است.

همزمان با آغاز موج دوم بارش‌های فروردین، بسیاری از شهرهای و روستاهای استان لرستان نیز درگیر سیلاب‌ شدند.
بر اثر سیل روز دوشنبه 12 فروردین در لرستان رودخانه های این استان در شهرستان های مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد ستاد مدیریت بحران استان قبل از وقوع سیل اطلاع رسانی وسیعی را انجام داد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند. مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از 12 فروردین 24 ساعت و به مدت یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.

تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات 13 فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.

برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان 15 هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تا کنون 14 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند ولی هنوز گزارش رسمی مبنی بر تلفات جانی در پلدختر اعلام نشده است که همین می تواند ناشی از اطلاع رسانی خوبی باشد که قبل از سیل در این منطقه صورت گرفته است.
تمام ارکان کشور اعم از دولت، نیروهای امداد و نجات، ارتش، سپاه و سایر نهادهای دولتی و خصوصی به صورت هماهنگ و یکدل کمک به سیل زدگان و رفع دغدغه های مردم را در اولویت امور خود قرار داده و آستین همت بالا زده اند تا به بهترین نحو و در سریعترین زمان از آلام و مشکلات مردم بکاهند.

**ورود سامانه بارشی از شنبه و احتمال آب گرفتگی مسیل‌ها

به گزارش ایرنا، «فریبا گودرزی» کارشناس سازمان هواشناسی گفت: امروز -16 فروردین- با ورود سامانه بارشی استان‌های واقع در نوار غربی، بخش‌های غربی و مرکزی خلیج فارس، استان‌های واقع در دامنه‌های البرز غربی و زاگرس مرکزی و برای فارس و بوشهر رگبار باران گاه رعد وبرق و وزش باد پیش بینی شده است.

این کارشناس سازمان هواشناسی اعلام کرد: هر چند ورود سامانه بارشی جدید از فردا شنبه (17 فروردین) به کشور به نسبت سامانه‌های قبلی شدید نیست، اما به توجه به وجود رطوبت در مناطق مختلف احتمال آب‌گرفتگی و سیلابی‌شدن مسیل‌ها و رودخانه‌ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: همچنین امروز بخش‌های مرکزی کرمان و شمال هرمزگان، بخش‌هایی از شرق و شمال شرق و بخش‌هایی از مرکز و استان‌های واقع در دامنه‌های البرز مرکزی بارش‌های پراکنده وجود دارد.

گودرزی با بیان اینکه فردا این سامانه بارشی تقویت می‌شود، ادامه داد: با شدید این سامانه علاوه بر مناطق ذکر شده، در غرب سواحل هم بارش‌ها شروع می‌شود؛ شدت بارش برای امشب در نیمه جنوبی آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و بخش‌های غربی فارس و شمال بوشهر رخ می‌دهد و فردا (شنبه) در شمال شرق خوزستان، جنوب لرستان، نیمه غربی چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب کرمانشاه، نیمه شمالی استان‌های فارس و بوشهر، خراسان رضوی، برخی نقاط آذربایجان شرقی و غربی بارش‌ها شدیدتر است.

وی با اشاره به اینکه از اواخر وقت شنبه از میزان بارش‌ها در غرب کاسته می‎شود، بیان داشت: عمده فعالیت این سامانه تا ظهر یکشنبه (18 فروردین) در شمال شرق کشور شامل خراسان شمالی، خراسان رضوی، شرق سمنان، دامنه‌های البرز شرقی خواهد بود که در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش‌ها به شکل برف پیش‌بینی می‌شود.
 
منبع: ایرنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی