تیتر امروز

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است
در گفت‌وگوی دیدار با دو حقوقدان بررسی شد

اندر مصائب یک وکالت انحصاری!/ عبدالصمد خرمشاهی، وکیل باسابقه: چرا باید یک عده خاص با تبعیض وارد مرحله مهمی مثل مرحله دادسرا بشوند؟/ محمد حسین ساکت، قاضی بازنشسته: تبصره ماده ۴۸ به خودی خود از مصادیق بارز رانت است

دیدار به سراغ دو تن از حقوقدان‌ها برجسته رفته و به تشریح وضعیت و مشقات خانواده افراد بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه پرداخته است.
پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!
دیدار گزارش می دهد

پوریا عالمی: ما برای بزرگ شدن، باید درخت پیشگی کنیم/فردای هفت سالگی من، خلق بی آیندگی بود!

«زندگی در سایه جنگ»، عنوان رویدادی کاربردی بود که به همت متولیانِ «آی قصه»، مرکز تولید و نشر صوتی قصه‌های کودک، و مدرسه دایناماینا و با همکاری مؤسسه خیریه رعد برگزار شد.
تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود
مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌و‌گو با مجله خبری دیدارنیوز:

تعداد دستگیرشدگان بسیار گسترده است، در شهرستان‌ها نیز بسیار زیاد است/ از آقای اژه‌ای می‌خواهیم تا تسلیم این جوسازی‌ها نشود

علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری در گفت‌وگو با دیدارنیوز درباره اعتراضات دی‌ماه و وضعیت دستگیرشدگان می‌گوید: گرچه آمار رسمی از تعداد دستگیرشدگان اعلام نشده، اما آنچه می‌بینیم تعداد دستگیرشدگان بسیار...
زمان طلایی درمان را جدی بگیرید

سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است/ ۴.۵ ساعت فرصت دارید

صادق محمدنیا، پزشک متخصص مغز و اعصاب می‌گوید که بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است. او گفت: بیمار مبتلا به سکته مغزی را کمتر از ۴.۵ ساعت فرصت دارید به مراکز درمانی برسانید تا آسیب‌های مغزی او به حداقل برسد.

کد خبر: ۱۹۴۴۱۸
۱۰:۵۲ - ۲۶ دی ۱۴۰۴

سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است/ ۴.۵ ساعت فرصت دارید

دیدارنیوز: یک پزشک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه بروز سکته مغزی در مردان بیش از زنان است، گفت: بیمار مبتلا به سکته مغزی را کمتر از ۴.۵ ساعت فرصت دارید به مراکز درمانی برسانید تا آسیب‌های مغزی او به حداقل برسد.

صادق محمدنیا احمدی در گفت‌و‌گو با ایرنا افزود: سکته مغزی آسیب عصبی حاد ناشی از اختلال خون‌رسانی به قسمتی از بافت مغز است که به علت انسداد رگ مغزی به وسیله یک لخته خونی و یا پارگی یکی از عروق تغذیه‌کننده آن قسمت از بافت مغز ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: به بیان دیگر اگر خون‌رسانی به قسمتی از مغز مختل و متوقف شود، این قسمت از مغز دیگر نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را داشته باشد که این وضعیت را به اصطلاح سکته مغزی می‌نامند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و پزشک متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه سکته مغزی یکی از شایع‌ترین اورژانس‌های مغز و اعصاب است، تصریح کرد: براساس جمعیت و نژاد‌های مختلف بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت می‌باشد که ایران این رقم ۱۱۵ تا ۱۲۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

وی با اشاره به نقش جنسیت در بروز سکته‌های مغزی عنوان کرد: در مردان بروز سکته مغزی بیش از زنان است و بسیاری از سکته‌ها در زمان خواب اتفاق می‌افتد.

نشانه‌ها و علائم سکته مغزی چیست؟

محمدنیا احمدی با اشاره به عوارض جبران‌ناپذیر و ناتوانی‌های جسمی و حرکتی ناشی از سکته مغزی، تصریح کرد: عوامل مختلفی در ایجاد سکته‌های مغزی نقش دارند که این عوامل به دو بخش عوامل قابل کنترل و عوامل غیرقابل کنترل تقسیم می‌شوند.

سکته مغزی در مردان بیشتر از زنان است/ ۴.۵ ساعت فرصت دارید

وی با بیان اینکه فاکتور‌های ژنتیکی، اختلال خون، سن زیاد و بیماری‌های متابولیک از عوامل غیرقابل کنترل ایجاد سکته‌های مغزی هستند، گفت:، اما عواملی مانند پرفشاری خون، مصرف دخانیات به ویژه سیگار و قلیان، افزایش قند خون، چاقی، بیماری‌های قلبی مانند اختلالات در ریتم طبیعی و دریچه‌های قلب، افزایش کلسترول و چربی خون، استرس و تنش‌های عصبی از عوامل قابل کنترل در ایجاد سکته‌های مغزی محسوب می‌شود.

این پزشک متخصص در ادامه نداشتن تعادل، تاری دید، سرگیجه، اختلال ادراری، سردرد و حالت تهوع شدید، ناتوانی در تکلم و بی‌حرکتی در یک یا ۲ اندام از بدن را از نشانه‌های سکته مغزی عنوان کرد و افزود: در صورتی که فردی با چنین علائم و هشدار‌هایی مواجه شد، سریع باید با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته و به‌هیچ‌وجه خودسرانه از دارو‌های کاهنده فشارخون یا آسپرین و سایر دارو‌های رقیق‌کننده خون استفاده نکنند چرا که می‌تواند منجر به تشدید علائم سکته مغزی شود.

زمان طلایی درمان در سکته مغزی

وی با تاکید بر اینکه سکته مغزی در زمان طلایی ابتدایی قابل درمان است، افزود: اگر فرد سکته کرده، در کمتر از چهار ساعت و نیم اول علائم خود به بیمارستان منتقل شود، با دریافت داروی حل‌کننده «لختک» در شرایط خاص، می‌تواند از ناتوانی رها یابد.

محمدنیا احمدی تصریح کرد: هر ثانیه از سکته مغزی که می‌گذرد، بطور متوسط ٣٦ هزار نورون مغزی به صورت برگشت‌ناپذیری از بین می‌روند لذا باید سریع و دقیق درمان سکته مغزی انجام شود.

برآورد‌های جهانی بیماری‌ها در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد سکته مغزی در میان بیماری‌های غیرواگیر، دومین علت مرگ‌ومیر با حدود هفت میلیون مورد در سال و سومین علت مرگ‌ومیر و ناتوانی ترکیبی در سراسر جهان است.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
امروز يکشنبه ۲۶ بهمن
پرطرفدارترین ها