تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
توسط پزشکان چینی صورت گرفت

پیوند شگفت‌انگیز گوش به پا!

در اتفاقی عجیب و شگفت‌انگیز در دنیای پزشکی، پزشکان چینی موفق شدند گوشِ قطع‌شده یک بیمار را به پای او پیوند بزنند.

کد خبر: ۱۹۳۸۳۴
۱۱:۲۶ - ۱۲ دی ۱۴۰۴

پیوند شگفت‌انگیز گوش به پا!

دیدارنیوز: در یکی از عجیب‌ترین جراحی‌های ترمیمی سال‌های اخیر پزشکان چینی گوشِ قطع‌شده زنی را به‌طور موقت به پای او پیوند زدند.

به نقل از زومیت، در اتفاقی عجیب و کم‌سابقه در دنیای پزشکی، پزشکان چینی موفق شدند گوشِ قطع‌شده یک بیمار را به پای او پیوند بزنند. این اقدام غیرمعمول با هدف زنده نگه داشتن گوش تا زمانی که امکان بازگرداندن آن به سر بیمار فراهم شود، صورت گرفت.

به گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، بیمار، زنی با نام خانوادگی «سون»، در حادثه شدید کاری با دستگاه‌های صنعتی سنگین دچار جراحات بسیار سنگینی شد. در این حادثه، بخش بزرگی از پوست سر او به‌طور کامل کنده و گوشش نیز همراه آن از بدن جدا شد؛ آسیبی که پزشکان آن را فاجعه‌بار توصیف کرده‌اند.

به گفته چیو شن‌چیانگ، معاون بخش جراحی میکروسکوپی بیمارستان استانی شاندونگ در شهر جینان، شدت آسیب به پوست سر و شبکه رگ‌های خونی آن به‌قدری زیاد بود که در آن زمان هیچ راهی برای بازگرداندن گوش به محل اصلی‌اش وجود نداشت. رگ‌ها، پوست، گردن و صورت بیمار پاره شده و به چندین قطعه تقسیم شده بودند و گوش نیز کاملاً از بدن جدا شده بود.

در چنین شرایطی، پزشکان با مشکلی اساسی روبه‌رو بودند: گوش را نمی‌توان برای ماه‌ها خارج از بدن نگه داشت و منتظر ترمیم جمجمه ماند. اگر خون‌رسانی به عضوی قطع شود، بافت آن خیلی زود می‌میرد؛ بنابراین تیم جراحی تصمیم گرفت کاری غیرمعمول انجام دهد: گوش را به بخشی دیگر از بدن وصل کند تا زنده بماند.

این روش در پزشکی با نام پیوند ناهم‌جا (heterotopic graft) شناخته می‌شود. در این روش، یک عضو بدن به‌طور موقت به محلی غیر از جای اصلی‌اش متصل می‌شود تا خون‌رسانی آن حفظ شود. چنین کاری در برخی جراحی‌ها، مانند پیوند اعضا، سابقه دارد، اما استفاده از این روش برای گوش و پیوند آن به پا، پیش از این در تاریخ پزشکی گزارش نشده بود.

پزشکان پا را به‌عنوان محل موقت انتخاب کردند، زیرا رگ‌های خونی پا از نظر اندازه و عملکرد، با رگ‌های گوش سازگاری خوبی دارند. علاوه بر این، پوست و بافت نرم پا نسبتاً نازک است و از این نظر شباهت‌هایی با پوست سر دارد و همین عامل شانس موفقیت پیوند را افزایش می‌دهد.

عمل جراحی اولیه حدود ۱۰ ساعت طول کشید. در این مدت، جراحان با استفاده از تکنیک‌های میکروجراحی، رگ‌های بسیار ظریف گوش را با دقتی فوق‌العاده به رگ‌های پا متصل کردند تا جریان خون برقرار شود.

با وجود موفقیت اولیه، چند روز بعد مشکل جدی به وجود آمد. پنج روز پس از جراحی، گوش شروع به تغییر رنگ داد و به بنفش تیره متمایل به سیاه تبدیل شد. علت این اتفاق، اختلال در بازگشت خون از طریق ورید‌ها بود؛ یعنی خون وارد گوش می‌شد، اما نمی‌توانست به‌خوبی به قلب بازگردد و در بافت گوش جمع می‌شد.

برای نجات گوش، تیم پزشکی مجبور شد طی پنج روز، به‌طور مداوم خون اضافی را به‌صورت دستی تخلیه کند. این کار بسیار طاقت‌فرسا بود و نزدیک به ۵۰۰ مداخله جداگانه نیاز داشت، اما در نهایت گوش از مرگ بافتی نجات پیدا کرد.

پس از پایدارشدن وضعیت گوش، تمرکز پزشکان به ترمیم تدریجی پوست سر بیمار معطوف شد. این فرایند زمان‌بر بود و چندین ماه طول کشید. پنج ماه پس از حادثه، پوست سر و گردن بیمار به‌اندازه‌ای ترمیم شده بود که امکان بازگرداندن گوش به جای اصلی‌اش فراهم شود. در این مرحله، گوش از پا جدا و دوباره به سر بیمار پیوند زده شد.

جراحی پیچیده در ماه اکتبر انجام شد. بیمار اکنون از بیمارستان مرخص شده و عملکرد صورت و بافت‌های بدن او تا حد زیادی به حالت طبیعی بازگشته؛ نتیجه‌ای که این پرونده را به یکی از عجیب‌ترین و در عین حال موفق‌ترین نمونه‌های جراحی ترمیمی در سال‌های اخیر تبدیل کرده است.

برچسب ها: پیوند عضو پا چین
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها