تیتر امروز

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.

توضیحات قالیباف درخصوص اصلاح فرآیند بررسی سوال از وزرا

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس درخصوص اصلاح فرآیند بررسی سوال از وزرا در صحن، گفت: درخصوص سؤال نمایندگان از وزرا اگر کمیسیون آیین‌نامه داخلی به نتیجه برسد که هر سؤالی که به صحن می‌آید الزاماً باید به رأی صحن گذاشته شود. برای این کار باید آیین‌نامه اصلاح شود و ان‌شاءالله پس از تنظیم نهایی در کمیسیون، به صحن ارائه می‌شود.

کد خبر: ۱۹۲۶۷۸
۱۰:۱۷ - ۱۸ آذر ۱۴۰۴

توضیحات قالیباف درخصوص اصلاح فرآیند بررسی سوال از وزرا

دیدارنیوز: قالیباف رئیس مجلس درخصوص اصلاح فرآیند بررسی سوال از وزرا در صحن، گفت: درخصوص سؤال نمایندگان از وزرا اگر کمیسیون آیین‌نامه داخلی به نتیجه برسد که هر سؤالی که به صحن می‌آید. الزاماً باید به رأی صحن گذاشته شود. برای این کار باید آیین‌نامه اصلاح شود و ان‌شاءالله پس از تنظیم نهایی در کمیسیون، به صحن ارائه می‌شود و در صورت کسب رأی دوسوم نمایندگان، این نقص برطرف خواهد شد.

هادی قوامی در نشست علنی امروز (سه شنبه ۱۸ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری مستند به اصول ۸۸، ۸۹ و ۵۰ قانون اساسی اظهار کرد: وقتی نمایندگان از پاسخ وزیر در کمیسیون قانع نمی‌شوند و سؤال به صحن علنی ارجاع می‌شود، دیگر مجلس باید درباره آن نظر بدهد. اگر قرار بود همان پاسخ کمیسیون در صحن تکرار شود، بهتر بود همان‌جا اعلام می‌شد تا وقت مجلس گرفته نشود. من نسبت به نحوه قرار گرفتن این‌گونه سؤالات در دستور کار معترض هستم؛ زیرا نه سؤال به‌صورت کافی تشریح شد و نه نکته‌ای برای قانع شدن ارائه گردید.

وی با بیان اینکه این روند موجب اتلاف وقت مجلس و ملت ایران می‌شود، ادامه داد: همین بی‌نظمی‌ها باعث می‌شود ماده ۳۸ قانون برنامه اجرا نشود، محیط‌زیست آسیب ببیند، سد‌ها در بستر رودخانه‌ها ساخته شود و آب با پمپاژ به بالا منتقل شود. وقتی سؤال در صحن مطرح می‌شود و سفره مجلس پهن می‌شود، باید انحرافات برطرف و نظارت مجلس به‌درستی انجام شود.

قالیباف در پاسخ به این تذکر گفت: این نکته درستی است و امروز صبح نیز پیش‌جلسه صحن درباره آن صحبت کردیم. مشابه همین اشکال در فرآیند استیضاح هم وجود داشت که در آیین‌نامه اصلاح شده است؛ به این صورت که اگر استیضاح اعلام وصول شود و سپس ده نفر امضای خود را پس بگیرند، حتی بدون وجود امضا، استیضاح مسیر خود را طی می‌کند و نهایتاً صحن تصمیم می‌گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: درخصوص سؤال نیز اگر کمیسیون آیین‌نامه داخلی به نتیجه برسد—که امروز هم دستور جلسه کمیسیون همین موضوع بوده—پیشنهاد این است که هر سؤالی که به صحن می‌آید الزاماً باید به رأی صحن گذاشته شود. برای این کار باید آیین‌نامه اصلاح شود و ان‌شاءالله پس از تنظیم نهایی در کمیسیون، به صحن ارائه می‌شود و در صورت کسب رأی دوسوم نمایندگان، این نقص برطرف خواهد شد.

رضا جباری، عضو هیئت‌رئیسه مجلس نیز اعلام کرد: این پیشنهاد در کمیسیون رأی آورده و به‌زودی برای طی مراحل اصلاحی به هیئت‌رئیسه ارسال خواهد شد.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی
امروز دوشنبه ۰۸ دی