تیتر امروز

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

نتانياهو به دنبال چراغ سبز حمله به ایران در آمریکا/ سوداگری کاسبان تحریم از فلاکت مردم/ بغداد تازه‌ترین واسطه ميان تهران و واشنگتن/ بازگشت همتی به بانک مرکزی!

این صد و چهل و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۸ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران
تحلیل سند دوم محرمانه دیدارهای پوتین و بوش

پنجره‌ای به پشت پرده بحران سازی هسته‌ای برای ایران

در اقدام قابل توجهی که می‌تواند صفحات تازه‌ای از تاریخ دیپلماسی بین‌الملل را ورق بزند، آرشیو ملی آمریکا در ۲۳ دسامبر ۲۰۲۵، سه سند محرمانه از ملاقات‌های ولادیمیر پوتین و جورج دبلیو بوش در سال‌های...
شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
رونمایی از کتاب «در اندیشه ایران»

جهانگیری: برخی فکر می‌کنند توسعه با اعتقادات ناسازگار است

اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه اسنپ‌بک و برگشت تحریم‌ها شرایط را پیچیده‌تر کرده است، گفت: برخی تصور می‌کنند توسعه ایران با برخی موارد اعتقادی ناسازگار است. شاید نتوان از اشخاص نام برد، اما در طول تاریخ این تفکر وجود داشت.

کد خبر: ۱۹۱۶۴۶
۱۳:۳۵ - ۲۹ آبان ۱۴۰۴

جهانگیری: برخی فکر می‌کنند توسعه با اعتقادات ناسازگار است

دیدارنیوز: معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: عده‌ای نمی‌خواهند ایران توسعه یابد و برای آن هزینه می‌کنند و پول خرج می‌کنند. ساده‌اندیشی است فکر کنیم کاسب تحریم فقط در ایران است. در آمریکا و اروپا هم پیگیری می‌کنند که تحریم‌ها بماند.

اسحاق جهانگیری در مراسم رونمایی از کتاب «در اندیشه ایران» که خاطرات هشت‌سال حضورش در معاونت اول ریاست‌جمهوری است با بیان اینکه توسعه ایران در آن دوران و امروز دغدغه من است، اظهار کرد: اگر نقاط ضعف خودمان را نبینیم و نشناسیم به درمان مناسبی هم نمی‌رسیم. اگر در حل مسائل بر خودی و غیرخودی تاکید نمی‌شد در شرایط امروز قرار نداشتیم. 

وی یادآور شد: این کتاب حکایتی از موانع و مسائل توسعه ایران است. حکایتی که همچنان باقیست و بخشی از تجربه‌هایی است که ناخوانده باقی مانده است. این کتاب برشی از خاطراتی است که در آن سال‌ها نگاشته شده است. 

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم تاکید کرد: ما در شرایطی هستیم که با بحران‌های متعددی روبه‌رو شدیم و برای عبور از آنها و چالش‌ها و ابرچالش‌ها به الزاماتی نیازمندیم که می‌توان در پنج نکته ضروری به‌عنوان مدل حل مسئله می‌توان از آن استفاده کرد. 

جهانگیری ادامه داد: انتخاب تیم مدیران کاردان، قوی و شجاع اولین نکته در این الگوست. امروز کشور به تیم مدیریت نیاز دارد. همین‌که فکر کنیم کسی را انتخاب کردیم و جمعی خوشنود شدند یعنی این برای حل مسئله نبوده است. نکنه دوم برنامه‌ریزی مدیران است و سوم اینکه مدیر ارشد باید وضعیت پیرامونی را برای فعالیت مدیران خود فراهم کند. نمی‌شود برخی برای حل مسئله جمع شوند و عده‌ای دیگر با پول مملکت بیایند و چوب لای چرخ بگذارند و بگویند کار ما این است.

وی با بیان اینکه اگر همه ماموریت‌ها در هماهنگی باهم قرار گرفت کشور جلو می‌رود وگرنه چرخ دنده می‌چرخد و ماشین سرجا می‌ماند، ادامه داد: در چهارمین نکته از الگوی یادشده باید مشارکت نخبگان در امور در نظر گرفته شود و حمایت افکار عمومی هم فراهم باشد. در نهایت مدیران باید از شناخت به موقع فرصت‌ها و تصمیم‌گیری بهره‌مند باشند.

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم یادآور شد: روزی که دولت روحانی شروع کرد تحریم‌های فراوان بر کشور وارد شده بود و برخی از مدیران خوشنام سال‌های متعدد می‌گفتند نمی‌توانید در دو دوره هشت‌ساله هم تحریم‌ها را بردارید، خود را معطل نکنید. 

جهانگیری ادامه داد: اما در همان دوره و در چهارسال اول شاهد بودیم که روند تورم کاهشی شد و آخر سال ۹۵ و ۹۶ به نرخ تک‌رقمی رسید. آنچه مسئله دیروز و امروز ما است این است که ایران باید بر ریل توسعه فراگیر قرار گیرد، این حق ایران است که از دهه ۴۰ به شکلی جدی‌تر مطرح شده است. 

وی با طرح این پرسش که چرا با اینکه مصمم بودیم ایران توسعه یابد باتوجه به شایستگی و ظرفیت خود توسعه نیافت، اظهار کرد: سه مانع اصلی در این زمینه وجود دارد؛ یکی غلبه رویکرد‌های فکری بر نظام سیاستگذاری است که تصور می‌کنند توسعه ایران با برخی موارد اعتقادی ناسازگار است. شاید نتوان از اشخاص نام برد، اما در طول تاریخ این تفکر وجود داشت. 

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم افزود: همچنین غلبه ساختار‌های مدیریتی که منافع کشور را قربانی منافع شخص می‌کرده است از دیگر موانع است. نفتی که می‌تواند مهمترین موتور توسعه ایران باشد تبدیل به موضوعی شده که نتوانسته‌ایم از آن استفاده کنیم.

وی افزود: در دولت خاتمی و در سال ۷۷ و ۷۸ عزا گرفته بودیم نفت زیر ۱۰ دلار شده و ما چطور باید کشور را اداره کنیم، اما دولت را در شرایطی تحویل دادیم که برای اولین‌بار یک دولت تصمیم گرفته بود صندوق ذخیره ارزی ایجاد کند و ۱۴ میلیارد دلار مازاد از فروش نفت و ۱۰ میلیارد وام به بخش خصوصی تحویل دولت بعدی داد.

جهانگیری تاکید کرد: سومین مانع در مسیر توسعه ایران مخالفت‌های خارجی است که عده‌ای نمی‌خواهند ایران توسعه یابد و برای آن هزینه می‌کنند و پول خرج می‌کنند. ساده‌اندیشی است فکر کنیم کاسب تحریم فقط در ایران است. در آمریکا و اروپا هم پیگیری می‌کنند که تحریم‌ها بماند.

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه به اراده جمعی برای توسعه پایدار کشور و اتخاذ سیاست‌های عالمانه و استمرار آنها نیازمندیم، تصریح کرد: همه می‌گویند جنگ ۱۲ روزه جنگ تکنولوژی بود. ما نباید خود را به راه دیگری بزنیم. این برای ما هشدار است و باید به تکنولوژی روز دنیا دسترسی داشته باشیم و از بازار جهانی هم بهره‌مند باشیم حالا اینکه می‌خواهیم با چه کشوری ارتباط داشته باشیم یا نداشته باشیم، موضوع بعدی است.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شرایط مردم دشوار است، تصریح کرد: نمی‌توانیم در قفسی جدا از مردم زندگی کنیم. این شرایط دشوار با شرایط «نه جنگ و نه صلح» دشوارتر شد. هیچکس نمی‌داند برای آینده چه باید بکند. اسنپ‌بک و برگشت تحریم‌ها شرایط را پیچیده‌تر کرده است. ناترازی‌های جدی در بخش‌های مختلف وجود دارد و کشور نیازمند اصلاحات اقتصادی است که نمی‌توان آن را عقب انداخت. 

جهانگیری یادآور شد: این اصلاحات به یک معنا قابل تصمیم‌گیری هم نیست و به راحتی نمی‌توان گفت چنین اقدامی انجام می‌دهم، هرکدام از این موارد از لحاظ اجتماعی و امنیتی هم تاثیراتی به همراه دارد و باید با مراقبت عمل کرد. 

وی با بیان اینکه تمرکز دولت باید برگشت ثبات به اقتصاد دولت باشد، تاکید کرد: دولت باید به کنترل تورم متمرکز شود، نمی‌گویم می‌توان تورم را تک‌رقمی کرد، اما می‌توان تورم را به زیر ۲۰ درصد رساند. خبر‌های نگران‌کننده‌ای از سوی اقتصاددانان در زمینه تورم امسال گفته می‌شود که بر سفره مردم تاثیراتی جدی برجا می‌گذارد.

معاون اول دولت‌های یازدهم و دوازدهم با بیان اینکه نیازمند تعامل با جهان و همبستگی با مردم هستیم، تصریح کرد: هیچ کشوری با تحریم شورای امنیت و آمریکا و اروپا نمی‌تواند حتی مسائل و مشکلات داخلی خود را هم حل کند. ما از دنیا سه چیز می‌خواهیم پول، بازار و تکنولوژی و باید تلاش کنیم هر سه این موارد تامین شوند.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی
امروز چهارشنبه ۱۰ دی