تیتر امروز

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

این صد و بیست و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شناخت اجتماعی ایرانیان از سنت ادبی‌شان
در گفت و گوی «گپی نو» با امیرمحمد موسوی، پژوهشگر حوزه مغز و شناخت سیاسی مطرح شد

شناخت اجتماعی ایرانیان از سنت ادبی‌شان

امیر محمد موسوی، پژوهشگر حوزه مغز و شناخت سیاسی اجتماعی در برنامه «گپی نو» دیدار از مواجهه ایرانیان با سنت ادبی‌شان می‌گوید.
صادق زیباکلام: بعد از دو دهه هنوز افراد به سرشان می‌زنند که عبارت «قطعنامه‌دان‌تان پاره شود» را چگونه به انگلیسی ترجمه کنند!/ رضا پهلوی بگوید که چرا در سال ۵۷ انقلاب شد/ حتی کسی با فرغون به سمت فردو برود، اسرائیل به آن حمله می‌کند!/ محمدرضا شاه، متهم ردیف اول انقلاب است/ باید با آمریکا و اسرائیل مذاکره کنیم
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک تحلیلگر سیاسی و استاد دانشگاه

صادق زیباکلام: بعد از دو دهه هنوز افراد به سرشان می‌زنند که عبارت «قطعنامه‌دان‌تان پاره شود» را چگونه به انگلیسی ترجمه کنند!/ رضا پهلوی بگوید که چرا در سال ۵۷ انقلاب شد/ حتی کسی با فرغون به سمت فردو برود، اسرائیل به آن حمله می‌کند!/ محمدرضا شاه، متهم ردیف اول انقلاب است/ باید با آمریکا و اسرائیل مذاکره کنیم

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ «صادق زیباکلام»، استاد دانشگاه و فعال سیاسی رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندروها و احتمال از سرگیری تجاوز...
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

این صد و بیست و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

کد خبر: ۱۹۱۰۴۵
۲۰:۱۱ - ۱۴ مهر ۱۴۰۴

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

دیدارنیوز _ اتاق خبر: درود بر شما بینندگان و همراهان عزیز دیدارنیوز. اینجا استودیوی تلویزیونی دیدارنیوز و من، محمدرضا حیاتی با یک مجله خبری دیگر در خدمت شما هستم.

در این برنامه می‌بینید و می‌شنوید:

۱- سرنوشت حماس با پذیرش طرح ترامپ
۲- جمعیت حزب اللهی‌های ایران، ۱۰ درصد 
۳- استقبال مشروط ایران از طرح آتش بس در غزه
۴- سقوط اقتصاد ایران و بازگشت کوپن پس از ۳۵ سال 

 

ویدیوی این مجله خبری را می‌توانید اینجا، یوتیوب و آپارات ببینید

 

اصرار غرب بر خواسته‌های غیرمنطقی عامل بن‌بست در فرآیند‌های دیپلماتیک است

عباس عراقچی وزیر امور خارجه در نشستی با حضور سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک خارجی گفت: جمهوری اسلامی ایران در برابر هجمه جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی خود، شجاعانه ایستادگی کرد.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: اقدام غیرمسئولانه و غیر قانونی آلمان، فرانسه و انگلیس در سوءاستفاده از سازوکار حل‌اختلاف برجام از نظر ما کاملا مردود است.

عراقچی گفت: عملکرد سه کشور اروپایی و آمریکا در اصرار بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه و غیرمنطقی عامل اصلی بن‌بست در فرآیند‌های دیپلماتیک است.

شرم الشیخ میعادگاه مذاکرات صلح بین حماس و اسرائیل

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که یک هیئت رسمی به نمایندگی از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر برای مذاکره با هیئت فلسطینی به شرم الشیخ مصر اعزام شده است.

این هیئت به ریاست وزیر امور راهبردی اسراییل «رون درمر» مذاکرات با هیئت حماس براساس طرح صلح دونالد ترامپ تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داد.

ترامپ: حماس قدرت را واگذار نکند، با ویرانی کامل مواجه خواهد شد

رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین ساعات اولتیماتوم به حماس گفت: اگر جنبش حماس بر حفظ قدرت در غزه پافشاری کند، با «ویرانی کامل» روبه‌رو خواهد شد.

موافقت حماس با طرح صلح ترامپ یک دستاورد عظیم است

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در گفت‌و‌گو با «ان‌بی‌سی» در مورد واکنش حماس به طرح صلح دونالد ترامپ گفت: «آن‌ها اساسا گفته‌اند که با پیشنهاد او و چارچوب آزادی گروگان‌ها موافقند و این یک دستاورد عظیم است.»

روبیو با اشاره به اینکه فشار‌های بین‌المللی زیادی بر حماس وجود دارد تا این اتفاق بیفتد، تاکید کرد: مرحله دوم، مرحله مربوط به خلع سلاح، آسان نخواهد بود، اما واقعا مهم است این اتفاق بیوفتد، زیرا بدون آن، بدون رفع بسیج عمومی، صلح پایداری نخواهید داشت.

وزیر خارجه امریکا با تاکید بر اینکه کار زیادی باید انجام شود، افزود: ما می‌خواهیم که این کار به نتیجه برسد و تمام تلاش خود را برای عملی کردن آن انجام خواهیم داد.

در این رابطه گفت‌و‌گو می‌کنم با ابراهیم اصغرزاده عضو هیأت رئیسه و رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات ایران.

سوال اول: تاثیر همراهی و پذیرش حماس نسبت به طرح صلح ترامپ بر رویکرد سیاست خارجی ایران‌ چیست؟ آیا در میانه دوگانه امنیت و منافع ملی ایران با دفاع از مظلومان دنیا، کدام باید اولویت مسئولین و مدیران‌ کشور باشد؟

سوال دوم: آیا ایران از حماس و فلسطینی‌ها جلوتر  حرکت می‌کند و یا می‌تواند از وضعیت موجود به نفع مذاکرات و توافق با آمریکا و اروپا بهره ببرد؟

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

استقبال مشروط ایران از طرح آتش بس در غزه

وزارت امور خارجه طی بیانیه‌ای در خصوص طرح آتش‌بس در غزه اعلام کرد: ایران با درنظرداشت ابعاد و جنبه‌های خطرناک طرح آتش‌بس در غزه و ضمن هشدار مجدد نسبت به تکرار بدعهدی و کارشکنی رژیم صهیونیستی در عمل به وعده‌ها هرگونه تصمیم گیری در این خصوص را در صلاحیت مردم و مقاومت فلسطین می‌داند.

ایران از هر تصمیم آنها که متضمن توقف نسل‌کشی فلسطینیان، خروج ارتش اشغالگر صهیونیستی از غزه، احترام به حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین، ورود کمک‌های بشردوستانه و بازسازی غزه باشد، استقبال می‌کند.  

حمایت حزب‌الله لبنان از موضع حماس برای پذیرش طرح ترامپ

حزب‌الله در بیانیه‌ای اعلام کرد: «حزب‌الله حمایت و پشتیبانی خود را از موضعی که جنبش حماس در خصوص طرح ترامپ برای توقف جنگ اسرائیل علیه غزه اتخاذ کرده است، ابراز می‌دارد.

موضع حماس تا حدی که ناشی از حرص و اشتیاق فراوان برای توقف تجاوزات اسرائیل است، بر پایبندی به اصول آرمان فلسطین و عدم چشم‌پوشی از حقوق مردم فلسطین تاکید می‌کند.»

حزب‌الله در این بیانیه تأکید کرد که «این موضع گیری بیانگر پایبندی جنبش حماس و همه گروه‌های مقاومت به وحدت مردم فلسطین است».

در این خصوص گفت‌و‌گو می‌کنم با اسفندیار خدایی استاد مطالعات آمریکا.

سوال اول: پذیرش طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ توسط حماس به چه معناست؟ در صورت نهایی شدن این توافق، حماس در آینده غزه چه جایگاهی خواهد داشت؟ 

سوال دوم: اجرایی شدن طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ و برقراری صلح میان حماس و اسرائیل، چه تاثیری بر مذاکرات و توافق احتمالی ایران و آمریکا دارد؟

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

ترامپ: مذاکرات با حماس بسیار موفق بوده است

رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که مذاکرات روز یکشنبه با حماس برای پایان دادن به جنگ در غزه بسیار موفق بوده است.

ترامپ در خصوص ایران نیز گفت: اگر ایران باز هم بخواهد سلاح هسته‌ای بسازد با آن برخورد خواهیم کرد! ما ۲۲ سال برای حمله به سایت‌های هسته‌ای ایران تمرین کرده بودیم!

حماس در حال آماده سازی تحویل تمام گروگان‌های اسرائیلی است 

یک منبع حماس درباره موافقت با طرح صلح دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا گفت: جمع‌آوری اجساد اسرائیلی‌ها آغاز شده؛ ما ضمانت عقب نشینی دائمی اسرائیل را از طریق قطر گرفتیم.

یک منبع ارشد حماس نیز گفت: در حال آماده سازی برای تحویل تمام گروگان‌های اسرائیلی هستیم.

در باره این موضوع گفت‌و‌گو می‌کنم با محمد منصورنژاد تحلیلگر سیاسی.

سوال اول: با توجه به‌موافقت اسرائیل و حماس و همراهی کشور‌های عربی و ترکیه و ... نسبت به طرح صلح ترامپ، بنظر صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها در حال تحقق است، آمریکا چه اهدافی را دنبال می‌کند و گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران چیست؟

سوال دوم: با توجه به مخالفت ایران با طرح دو دولتی؛ تحلیل شما نسبت به رویکرد ایران در خصوص طرح صلح ترامپ‌ چیست؟ و اتخاذ چه رویکردی توسط نظام، منافع ملی ایرانیان را تامین می‌کند؟

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

هشدار ترامپ به جمهوری اسلامی؛ اگر دوباره شروع کنید برای حمله صبر نمی‌کنم

دونالد ترامپ رییس جمهور امریکا در سخنانی تازه بار دیگر ادعا کرد: اگر ما به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله نمی‌کردیم آنها یک ماه بعد بمب اتم تولید می‌کردند.

رئیس جمهور آمریکا درمراسم دویست و پنجاهمین سالگرد تاسیس نیروی دریایی آمریکا گفت: ما برنامه هسته‌ای ایران را نابود کردیم و امیدوارم آنها دوباره شروع به بازسازی آن نکنند، اگر ایران برنامه هسته‌ای خود را دوباره آغاز کند ما دیگر اینقدر طولانی منتظر نخواهیم ماند تا دوباره به ایران حمله کنیم

با وجود مکانیسم ماشه تجارت بسیار پرهزینه و پرریسک خواهد بود

حسین سلاح‌ورزی، رئیس سازمان ملی کارآفرینی اظهار داشت: مکانیزم ماشه فعال شد؛ این جمله در عمل یعنی بازگشت همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران و آغاز دوره‌ای تازه از محدودیت‌ها، تنگنا‌ها و هزینه‌های اضافی در تجارت خارجی کشور.

رییس سازمان ملی کارآفرینی گفت: در دوران مکانیسم ماشه تجارت ادامه خواهد یافت، اما پرهزینه‌تر، پرریسک‌تر و کندتر.

تحریم‌های بازگشته شامل همان قطعنامه‌های شناخته شده‌ای است که سال‌ها سایه خود را بر اقتصاد ایران انداخته بود؛ محدودیت انتقال اقلام حساس، تحریم اشخاص و نهادها، ممنوعیت‌های تسلیحاتی و مهم‌تر از همه فشار‌های بانکی و مالی.

حزب اللهی‌های کشور، فقط ۱۰ درصد جمعیت ایران 

محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ۱۰ درصد جمعیت در ایران، حزب‌اللهی است، اما ۹۰ درصد مردم ایران را دوست دارند ولی می‌خواهند زندگی کنند و آینده داشته باشند و گرفتاری هایشان حل شود.

باهنر گفت: «دیگر دوران اینکه با قانون اجباری حجاب، مملکت را اداره کرد گذشته است. «لایحه حجاب را شورای عالی امنیت ملی «کات» کرده و قابل پیگیری نیست؛ از نظر حاکمیت دیگر الزامی برای اقدام پیرامون قانون حجاب و جریمه نقدی وجود ندارد.»

پزشکیان نیز در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز گفته بود: در ایران فعلاً کسی به خاطر حجاب بازداشت یا مجازات نمی‌شود، مگر در موارد بسیار افراطی. بیایند و از نزدیک ببینند، آنچه گفته می‌شود با واقعیت فرق دارد.

پزشکیان افزود: هیچ باوری به اجبار ندارم. با زور نمی‌شود کسی را وادار به کاری کرد. راه‌حل را در گفت‌و‌گو و احترام متقابل دانست، نه در برخورد‌های سخت.

آیت‌الله مکارم شیرازی: قانون حجاب باید از ادارات دولتی شروع شود

آیت‌الله مکارم شیرازی در دیدار با قالیباف رییس مجلس با انتقاد از بلاتکلیفی قانون حجاب گفت: درباره حجاب قانون خوبی تصویب شده، اما بلاتکلیف مانده است. بهتر است دولت این قانون را از ادارات خود شروع کند.

مکارم شیرازی با تأکید بر اهمیت مسائل فرهنگی به رئیس مجلس گفت: جمهوری اسلامی تنها با اقتصاد و سیاست معنا نمی‌یابد، بلکه باید به مسائل فرهنگی و معنوی نیز توجه جدی شود.

کسب اولین مدال طلای تاریخ والیبال زنان ایران

تیم ملی والیبال زنان ایران در فینال مسابقات آسیای مرکزی ۳ بر صفر ازبکستان را شکست داد.

این اولین مدال طلای والیبال زنان بعد از ۶۲ سال فعالیت است. تیم‌ملی والیبال زنان بدون واگذاری یک ست، مدال طلای این مسابقات را کسب کرد!

وزیر کشور دولت روحانی درباره احتمال قیام مردمی هشدار داد

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور دولت روحانی، در اظهاراتی بی‌سابقه گفت: اکنون شرایط، قابل مقایسه با ۹۸ نیست؛ نه قیمت ارز آن زمان این بود، نه تورم آن زمان این بود و نه تهدیدات دشمن آن زمان اینقدر بود و نه حادثه ۱۴۰۱ را پشت سر گذرانده بودیم. 

رحمانی فضلی گفت: حادثه ۱۴۰۱ پشت سر گذاشته شده، اما تبعات آن هنوز باقی‌است. 

او هشدار داد: اگر از من بپرسند که بستر و اساس اجرایافزایش قیمت بنزین الان نسبت به سال ۹۸ چطور است، خواهم گفت که خیلی خیلی شرایط نگران‌کننده‌تر است و انباشت نارضایتی خیلی زیاد است پس بنابراین خیلی باید دقت کرد و خیلی باید با احتیاط وارد شد و از روش‌های مختلف استفاده کرد. 

مخالفت اقتصاددان‌ها و برخی از نمایندگان مجلس با حذف چهار صفر از پول ملی

در حالیکه پس از تصویب طرح حذف چهار صفر از پول در مجلس، آیین‌نامه اجرایی این کار باید طی ۳ماه توسط بانک مرکزی تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسد، انتقاد اقتصاددان‌ها و برخی از نمایندگان مجلس به این طرح ادامه دارد.

صمصامی یکی از نمایندگان مجلس گفت: فرمودند پرستیژ پول ملی را می‌خواهیم حفظ کنیم خب اگر ما بخوایم پرستیژ پول ملی را با حذف صفر از بین ببریم چرا با ۴تا صفر، بکنیم ۵ تا که پرستیژش خیلی بالاست؟ پرستیژ پول ملی که با حذف صفر احیا نمی‌شود پرستیژ پول ملی با تقویت پول ملی احیا می‌شود. پرستیژ پول ملی وقتی از بین رفت که ما سال گذشته ارز ۴۰تومانی را کردیم ۷۰تومان الآن می‌کنیم صدوبیست هزار تومان.

در خصوص این موضوع گفت‌و‌گو می‌کنم با علی سعدوندی اقتصاددان و استاد دانشگاه.

سوال اول: در شرایط کنونی اقتصاد ایران، حذف چهار صفر از پول ملی چه معضل و مشکلی را حل می‌کند؟ آیا اثر مثبتی بر اقتصاد در حال رکود ایران دارد؟

سوال دوم: آیا در تجربیات سایر کشور‌ها، نمونه‌ موفقی از حذف چند صفر از پول ملی وجود دارد؟ در صورت ادامه روند افزایش تورم و کاهش شدید ارزش ریال، چند سال بعد باید صفر‌های بیشتری را حذف کرد؟

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

جمعیت فقیر ایران در یک دهه از ده میلیون نفر به بیست و پنج میلیون نفر افزایش یافته است

فرشاد مؤمنی، کارشناسان مسائل اقتصادی، پیش‌نویس بودجه سال ۱۴۰۵ را سندی دانست که نه‌تنها هیچ تمهیدی برای بهبود زندگی مردم ندارد، بلکه می‌تواند فشار و فقر را در جامعه گسترده‌تر و عمیق‌تر کند. وی ارائه چنین سندی را «تاسف‌بار و شرم‌آور» خواند.

فرشاد مومنی گفت: «جمعیت فقیر ایران در یک دهه از زیر ۱۰ میلیون به بیش از ۲۵ میلیون نفر رسیده است.»

وی با اشاره به پیامد‌های ویرانگر سیاست‌های اقتصادی کشور تأکید کرد که ادامه سیاست‌های افزایش نرخ ارز و گرانی حامل‌های انرژی، «فاجعه‌ساز است».

فرشاد مومنی اظهار داشت که اکنون «بیش از ۷ میلیون ایرانی در فقر شدید و شبه قحطی‌زده زندگی می‌کنند».

سقوط اقتصاد ایران و بازگشت کوپن پس از ۳۵ سال/ توزیع کوپن باعث آرامش جامعه می‌شود

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه «تلاطم‌های اقتصادی، معیشت اقشار مختلف جامعه را به چالش کشیده است»، بر لزوم اجرای فوری طرح توزیع «کالابرگ» الکترونیک تأکید کرد.

قالیباف گفت: «اجرای منظم کالابرگ آرامش پایدار برای جامعه رقم خواهد زد.»

بر اساس ارزیابی شماری از نمایندگان و کارشناسان اقتصادی سرعت و میزان رشد تورم در ایران آنقدر زیاد شده که توزیع کوپن مشکل مردم را حل نمی‌کند و فراتر از آن اصلا بودجه‌ای برای تأمین کوپن الکترونیک در کار نیست.

عوامل برنامه:

تهیه‌کننده و کارگردان: سهیل محمدیان

اجرا: محمدرضا حیاتی

فیلمبردار: حسین بابازاده

تدوین: نیکو مجدی

سردبیر: حسین جعفری

با تشکر از: ابراهیم اصغرزاده، اسفندیار خدایی، محمد منصورنژاد و علی سعدوندی کارشناسان این برنامه

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر