تیتر امروز

مهدی پازوکی: به دلیل بازگشت تحریم‌ها، تصویب دیرهنگام CFT هیچ تاثیر مثبتی بر وضعیت اقتصاد ایران ندارد/ مجمع تشخیص مصلحت، استاد از دست دادن فرصت‌هاست/ علم‌الهدی باید پاسخ بدهد تصویب CFT که حرام بود به یکباره حلال شد؟
واکنش تند یک اقتصاددان به تصویب دیرهنگام پیوستن به CFT در گفتگو با دیدارنیوز

مهدی پازوکی: به دلیل بازگشت تحریم‌ها، تصویب دیرهنگام CFT هیچ تاثیر مثبتی بر وضعیت اقتصاد ایران ندارد/ مجمع تشخیص مصلحت، استاد از دست دادن فرصت‌هاست/ علم‌الهدی باید پاسخ بدهد تصویب CFT که حرام بود به یکباره حلال شد؟

امثال علم‌الهدی، دنیا را نمی‌شناسند و با این عدم شناخت خود برای کشور هزینه ایجاد می‌کنند. الان، آقای علم‌الهدی باید پاسخ بدهد که تصویبCFT که حرام بود به یکباره حلال شد؟ این مصوبه که از دل مجمعی...
ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: دوباره به ایران حمله می‌کنیم!/ سرنوشت حماس با پذیرش صلح ترامپ؟/ گام بعدی آمریکا برای منطقه و ایران؟

این صد و بیست و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
شناخت اجتماعی ایرانیان از سنت ادبی‌شان
در گفت و گوی «گپی نو» با امیرمحمد موسوی، پژوهشگر حوزه مغز و شناخت سیاسی مطرح شد

شناخت اجتماعی ایرانیان از سنت ادبی‌شان

امیر محمد موسوی، پژوهشگر حوزه مغز و شناخت سیاسی اجتماعی در برنامه «گپی نو» دیدار از مواجهه ایرانیان با سنت ادبی‌شان می‌گوید.
اجازه کاهش قیمت نمی‌دهند ..

مافیا در بازار گوشت قرمز! +جدول

بنا به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی دامداران ایران، مافیای بازار گوشت اجازه نمی‌دهد مدیریت این بازار در اختیار تشکل‌ها باشد. مجتبی عالی در این خصوص گفت، در حال حاضر سوداگران بازار، گوشت را با مبلغ پایین از دامدار خریداری و با نرخ بالا در شبکه توزیع عرضه می‌کنند!

کد خبر: ۱۸۸۹۲۲
۱۴:۵۰ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۴

مافیا در بازار گوشت قرمز! +جدول

دیدارنیوز: در دو هفته اخیر قیمت گوشت گوساله روند افزایشی داشته است. در هفته پایانی مرداد ماه در حالی که هر شقه گوسفند کیلویی ۸۰۰ هزار تومان است هر کیلوگرم ران گوساله ۸۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

به نقل از مهر، رصد هفتگی کالا‌های اساسی در روز‌های منتهی به ۳۰ مرداد ماه ۱۴۰۴ انجام شد.

بازار گوشت

در دو هفته اخیر گوشت گوساله روند افزایشی داشته است. در هفته پایانی مرداد ماه در حالی که هر شقه گوسفند کیلویی ۸۰۰ هزار تومان است هر کیلوگرم ران گوساله ۸۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

گفتنی است، این قیمت در ابتدای مرداد بین ۶۹۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بود. افزایش بیش از ۱۷ درصدی این پروتئین در کمتر از ۳ هفته در حالی که عرضه دام برای کشتار افزایشی است، منطقی به نظر نمی‌رسد.

اسفند سال گذشته کشور با مازاد دام سنگین رو به رو بود و برخی از فعالان این بازار عنوان کردند با قاچاق، بخشی از دام‌ها به کشور همسایه غربی از طریق سلیمانیه و اربیل از کشور خارج شد و تعادل در بازار کشور به لحاظ قیمتی برقرار شد.

بر اساس روال هر ساله که دامداران در این فصل شروع به عرضه دام می‌کنند انتظار است قیمت دام و گوشت قرمز روند نزولی داشته باشد؛ اما بنا به گفته مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی کشاورزی دامداران ایران، مافیای بازار گوشت اجازه نمی‌دهد مدیریت این بازار در اختیار تشکل‌ها باشد. مجتبی عالی در این خصوص گفت، در حال حاضر سوداگران بازار، گوشت را با مبلغ پایین از دامدار خریداری و با نرخ بالا در شبکه توزیع عرضه می‌کنند.

کارشناسان حوزه دام معتقدند، سوداگران بازار با افزایش تصنعی قیمت‌ها به دنبال واردات گوشت هستند. افزایش قیمت در بازار نخستین مسئله‌ای که به ذهن مخاطب متبادر می‌کند موضوع کمبود کالا است، زیرا اگر عرضه و تقاضا یکسان باشد قطعاً نباید نرخ‌ها افزایشی باشد. آنها در این خصوص استدلال می‌کنند امروز که قیمت دام سبک پایین آمده است چرا نرخ گوشت در بازار روند کاهشی ندارد؟ مافیا بازار در خلأ نهاد‌های نظارتی قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

بازار لبنیات

در دو هفته اخیر قیمت لبنیات تغییری نداشت، اما از ابتدا سال روند افزایشی آن به گونه‌ای بود که بسیاری از خانوار‌ها برخی فرآورده‌های لبنی را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند.

برخی تولیدکنندگان با مجوز افزایش ۳۰ درصدی با نرخ‌ها به گونه‌ای بازی کردند که این افزایش در چند نوبت انجام شد. به این ترتیب در هر نوبت افزایش قیمت از نرخ پایه سال قبل نبود بلکه از قیمت جدید اعمال شد. چنین رفتار‌هایی در بازار کالا‌های اساسی به طور قطع سرانه مصرف لبنیات را تحت تأثیر جدی قرار می‌دهد.

بنا بر آخرین آمار‌ها از سرانه مصرف لبنیات در کشور، این عدد ۱۲۰ کیلو گرم است (البته برخی تولیدکنندگان معتقدند این عدد ۵۰ کیلو گرم است) در حالی که استاندارد جهانی ۲۴۰ کیلو گرم را توصیه می‌کند. در وضعیتی که سرانه تولید شیر با یارانه‌ای که دولت برای آن می‌پردازد ۱۴۵ کیلو گرم است، کاهش مصرف لبنیات می‌تواند تهدیدی برای سلامت آینده جامعه با سوءتغذیه امروز کودکان باشد.

بازار حبوبات

در این بازار هم همچنان اقلامی مثل لوبیا چیتی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها موجود نیست و لوبیا سفید با مقدار کم عرضه می‌شود؛ در کنار افزایش قیمتی که داشته‌اند.

در ادامه قیمت برخی از کالا‌های اساسی آمده است؛ قیمت‌های زیر یک میلیون تومان به هزار تومان و برای وزن‌های نوشته نشده یک کیلوگرم است.

قیمت کالا‌های اساسی

مافیا در بازار گوشت قرمز! +جدول

گفتنی است؛ شهروندان می‌توانند با خرید برخی اقلام از میادین میوه و تره بار این کالا‌های را با قیمت پایین‌تر تهیه کنند. به عنوان مثال، خرید گوشت گوسفندی ۲۳ درصد، گوشت گوساله با ۲۰ درصد، گوشت مرغ ۱۶ درصد، تخم مرغ (شانه ۲ کیلو گرمی) ۱۸ درصد، حبوبات ۱۹ درصد، برنج داخلی درجه یک ۹ درصد، قند ۳ درصد و شکر ۷ درصد ارزان‌تر از فروشگاه‌های سطح شهر در این میادین در حال عرضه و فروش است.

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر
امروز سه‌شنبه ۱۵ مهر