تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...

تغییر ساختار مغز به دلیل مصرف گل

News Image Lead

مطالعه جدید دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت (Vermont) نشان داد که حتی یک بار استعمال ماده گل توسط نوجوانان تاثیرات شناختی مخربی روی ساختار مغز آن‌ها می‌گذارد.

کد خبر: ۱۸۸۱۲
۱۱:۵۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۷

 

 

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، یافته‌های یک مطالعه جدید موجب نگرانی در مورد تاثیر مصرف تفریحی ماریجوانا در نوجوانان شده است. محققان شواهدی را به دست آورده‌اند که نشان می‌دهد حتی استعمال مقدار کمی از گیاه شاه‌دانه در نوجوانان موجب ایجاد تفاوت‌هایی در ساختار مغز آنها می‌شود.

"هیو گاراوان" از دانشکده پزشکی دانشگاه ورمونت و همکارانش، مغز 46 نوجوان از انگلیس، فرانسه، ایرلند و آلمان را بررسی کردند که در 14 سالگی یک یا دو بار به صورت تفریحی از ماریجوانا استفاده کرده بودند.

تصاویر ام‌.آر.آی نشان داد بچه‌هایی که از گل استفاده می‌کنند، مقدار ماده خاکستری بیشتری در مناطقی از مغز که غنی از گیرنده‌های کانابینوئید است نسبت به بچه‌هایی که از این ماده استفاده نمی‌کنند، وجود دارد.

محققان همچنین دریافتند که بزرگترین تفاوت در میزان ماده خاکستری در ناحیه آمیگدال است که نقش مهمی در درک ترس و سایر فرآیندهای مربوط به احساسات دارد. همچنین این تفاوت در هیپوکامپ که در شکل‌گیری حافظه و توانایی‌های درک فضا دخیل است، دیده شد.

ماده خاکستری(Grey matter) یکی از بخش‌های سیستم عصبی مرکزی است. سیستم عصبی مرکزی از دو ناحیه ماده سفید و ماده خاکستری تشکیل شده است.

ماده خاکستری از جسم نورون‌ها، نوروپیل‌ها، آکسون‌های غیر میلینه، سلول‌های گلیال و مویرگ‌ها تشکیل شده است. در مغز اصولا بافت خاکستری سطحی‌تر از ماده سفید است.

محققان نوشتند: این مطالعه شواهدی را ارائه می‌دهد که ساختار مغز و اثرات شناختی فقط با یک یا دو بار مصرف شاه‌دانه در نوجوانی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

مصرف گل می‌تواند فرآیند خودترمیمی مغز را که باعث بهبود کارایی مغز می‌شود، مختل کند.

این مطالعه معنای افزایش حجم ماده خاکستری مغز را مشخص نکرده است، اما گاراوان و همکارانش گفتند که افزایش ماده خاکستری با رشد طبیعی نوجوانان در تضاد است.

گاراوان توضیح داد که در 14 سالگی، مناطق غشایی مغز یک روند نازک شدن را پیش می‌گیرند که باعث بهبود کارایی مغز و ارتباط آن می‌شود.

وی گفت: بنابراین یک احتمال این است که استفاده از شاه‌دانه این فرآیند را مختل کرده و در نتیجه باعث افزایش حجم ماده خاکستری در مغز و اختلال بلوغ در مصرف کنندگان می‌شود. احتمال دیگر این است که استفاده از شاه‌دانه به رشد نورون‌ها و ارتباط بین آنها منجر می‌شود.

این مطالعه اولین مطالعه‌ای نیست که اثرات گل کشیدن را در مغز نوجوانان نشان می‌دهد. در یک مطالعه در سال 2017 محققان دریافتند گل می‌تواند باعث از دست رفتن حافظه در نوجوانان شود.

همچنین یک مطالعه دیگر نشان داده است که نوجوانانی که سال‌ها به صورت روزانه ماریجوانا مصرف می‌کنند در معرض خطر رشد غیرعادی هیپوکامپ هستند.

مطالعه حاضر در مجله JNeurosci منتشر شده است.

 

منبع: ایسنا/۲۷ دی ۹۷

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی