تیتر امروز

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده
در گفت‌و‌گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد دانشگاه مطرح شد

شریف‌زادگان: از هر ١٠٠ خانوار ایرانی ۳۶ خانوار زیر خط فقر هستند/ اینکه از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵ میلیون نفر به فقرای ایران اضافه شده، یک فاجعه اجتماعی است/ خط فقر در سه سال اخیر ۴۹ درصد رشد داشته/ از میزان طبقه متوسط جامعه ایران به شدت کاسته و به فقیران آن افزوده شده

دیدار در یکی دیگر از سلسله گفت‌و‌گو‌های «ایرانشهر» به سراغ محمد حسین شریف‌زادگان، استاد برجسته دانشگاه شهید بهشتی رفته و موضوعات مختلف از مناسبات مربوط به توزیع ثروت، سرانه فقر و آثار و پیامدهای...
به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است
دیدار بودجه ۱۴۰۵ را بررسی می‌کند

به نام مردم به کام نهادهای فرهنگی/ علیرضا بهبهانی: کشور را با بودجه رویاپردازی نمی‌توان اداره کرد/ مهدی پازوکی: چرا ردیف بودجه دانشگاه‌ها از نهادهای فرهنگی کمتر است

دیدارنیوز پس از دفاع مسعود پزشکیان، رئیس جمهور از بودجه ۱۴۰۵ صحبت‌های او و تحلیل‌های کارشناسان درباره این بودجه را بررسی می‌کند.
دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

دیدار نتانیاهو با ترامپ؛ حمله دوباره به ایران؟/ جدی بودن خطر ابرتورم در ایران/ محمد خاتمی: راهی جز اصلاحات وجود ندارد

این صد و چهل و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۴ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس مطرح کرد

دولت لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع را پس بگیرد/ این لایحه هم کم از لایحه حجاب ندارد

مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی می‌گوید که دولت پزشکیان، لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع را پس بگیرد و این لایحه هم کم از لایحه بحث‌برانگیز حجاب ندارد.

کد خبر: ۱۸۷۸۶۲
۱۰:۴۲ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۴

دولت لایحه مقابله با مطالب خلاف واقع را پس بگیرد/ این لایحه هم کم از لایحه حجاب ندارد

دیدارنیوز: مهرداد لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص نامه ۱۹ نماینده مجلس به رییس‌جمهور برای پس گرفتن لایحه برخورد با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی می‌گوید: «معتقدم حاکمیت باید به مردم اعتماد کند و این اعتماد هم نباید مقطعی باشد. در جنگ ۱۲ روزه، مردم در همه شوون منافع ملی را رعایت و از کیان کشور دفاع کردند. البته طبیعی است که برخی افراد و گروه‌ها هم باشند که کلا با نظام زاویه داشته و برخی مطالب خلاف واقع نشر دهند. اما عموم مردم ایران به خوبی اهمیت تمامیت ارضی و امنیت ملی را درک کرده و برخلاف آن اقدامی نمی‌کنند. برخی نمایندگان خطاب به رییس‌جمهور نامه‌ای ارسال کرده و مبتنی بر اصل ۲۴ قانون اساسی و فرمایشات رهبری درخواست پس گرفتن این لایحه را مطرح کردند. امام (ره) معتقد بودند اگر در جایی نظر مردم با نظر مسوولان متفاوت بود و حتی مسوولان می‌دانستند این تصمیم به ضرر مردم تمام می‌شود، باز هم باید نظر مردم را اجرایی کنند. امام (ره) خطاب به مسوولان می‌گفتند شما وکیل مردم هستید، قیم مردم که نیستید.»

لاهوتی در گفتگو با اعتماد ادامه می‌دهد: «احساس می‌کنم تفسیر و تعبیر در این زمینه که فلان توییت و خبر و گزارش آیا خلاف واقع است یا نه؟ شمولی عام و فراگیر می‌تواند داشته باشد. با چنین قانونی هر فردی را به هر بهانه‌ای می‌توان مجرم شناخت و با مجازات‌های سنگین مواجه ساخت! این لایحه هم کم از لایحه حجاب ندارد که رییس‌جمهور زیر بار اجرای آن نرفت. در فضای مجازی هم اگر فردی اظهارنظری خلاف واقع داشته باشد از طریق قانون مقابله با جرایم رایانه‌ای مورد پیگرد قرار می‌گیرد. همین امروز اگر فردی علیه من خبر کذبی را منتشر کند، می‌توانم به مراجع قضایی مراجعه کرده و خاطی را مجازات کنم. این نوع تصمیمات جز اینکه مردم و نخبگان را در آزادی بیان و ابراز نظرات محدود کند، فایده دیگری نخواهد داشت. فرد منتقد با کسی که بخواهد مشکلی برای کشور ایجاد کند، تفاوت دارد. ما باید فضا را برای نقد و اظهارنظر نخبگانی باز کنیم.»

این نماینده در خصوص جو مجلس پس از تصویب دو فوریت لایحه می‌گوید: «شخصا به دو فوریت این لایحه رای منفی دادم. مردم بدانند که تنها فوریت لایحه در مجلس تصویب شده نه کلیت آن. مشخص نیست چرا دولت تقاضای دو فوریت لایحه را مطرح کرده است؟ پس از تصویب دو فوریت، ظرف ۷۲ ساعت کمیسیون مربوطه باید لایحه را بررسی کرده و راهی صحن کند! جالب اینجاست در آیین‌نامه داخلی مجلس آمده، لوایح دو فوریتی، لوایحی هستند که تاخیر در تصویب آنها، امنیت کشور را به مخاطره می‌اندازد! از شما می‌پرسم کشور با چه آسیبی مواجه بود که عدم تعیین تکلیف این لایحه طی ۷۲ ساعت آینده، کشور را با بحران مواجه می‌کرد؟»

به اعتقاد نماینده لنگرود «حتی اگر این تصور وجود داشت که لایحه به مجلس برود و نمایندگان روی آن فکر کنند، چرا به صورت دو فوریتی این اقدام صورت گرفت؟ من وارد محتوای لایحه نمی‌شوم، اما طرح این لایحه را به این شکل با توجه به حساسیت افکار عمومی بلاموضوع می‌دانم.»

لاهوتی درباره اظهارات اخیر رییس شورای اطلاع‌رسانی دولت و اینکه قرار است نشستی با حضور نخبگان، فعالان سیاسی و جامعه‌شناسان با وزیر دادگستری برگزار و پس گرفتن احتمالی لایحه یا تصویب آن بررسی شود، می‌گوید: «این تصمیم درستی است. در نامه ۱۹ نماینده هم به پزشکیان توصیه شد لایحه خود را پس بگیرد. دولت نباید نگران چیزی باشد. حتی اگر فردی در فضای مجازی تخلفی مغرضانه کند، قوانین فعلی کافی و بازدارنده است. تصویب این لایحه جز اینکه انسجام عمومی و اتحاد ملی را خدشه‌دار کند، فایده دیگری نخواهد داشت.»

ارسال نظرات
آخرین اخبار بیشتر
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی
امروز يکشنبه ۰۷ دی