
پس از فشارهای بینالمللی اخیر به اسرائیل برای کمک به مردم جنگزده غزه، سخنگوی ارتش اسرائیل ادعا کرد که ارسال کمکهای بشردوستانه از طریق هوایی در شامگاه شنبه آغاز شده است.
دیدارنیوز: به دلیل وضعیت فاجعهبار در نوار غزه، اسرائیل تحت فشار شدید بینالمللی قرار گرفته است. اسرائیل شب شنبه پرتاب کمکهای هوایی به غزه را آغاز کرده است. همچنین قرار است آتشبسهای موقت برای توزیع این کمکها برقرار شود.
سخنگوی ارتش اسرائیل ادعا کرد که ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم نیازمند در نوار غزه از طریق هوایی در شامگاه شنبه ۲۶ ژوئیه آغاز شده است. بنا بر اظهارات او، این محمولهها شامل بستههایی حاوی آرد، شکر و کنسروهای غذایی بودهاند.
منابع فلسطینی نیز به خبرگزاری رویترز گفتهاند که در شمال نوار غزه پرتاب کمکهای هوایی آغاز شده و اولین محموله شامل هفت بسته بزرگ بوده است.
طرحهایی برای ایجاد کریدورهای کمکرسانی
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرده که قصد دارد کریدورهای موسوم به "کمکهای انساندوستانه" برای عبور کاروانهای امدادی سازمان ملل ایجاد کند. به گفته ارتش اسرائیل، ممکن است در مناطق مسکونی آتشبسهای موقتی برقرار شود تا کمکرسانی تسهیل شود.
اسرائیل چنین "آتشبس بشردوستانهای" را برای صبح یکشنبه ۲۷ ژوئیه در بخشهایی از نوار غزه اعلام کرده است. طبق بیانیه وزارت خارجه اسرائیل که در پلتفرم اکس (توییتر سابق) منتشر شده، این آتشبسها شامل کریدورهای کمکرسانی و مناطق پرجمعیت خواهد بود.
ارتش اسرائیل همچنین اعلام کرد که یکی از تأسیسات تصفیه آب آشامیدنی در غزه دوباره به شبکه برق اسرائیل متصل شده و این امکان را فراهم کرده تا روزانه ۲۰ هزار متر مکعب آب تولید شود.
کمکهای هوایی، پرهزینه و ناکارآمد
با این حال، امدادگران میگویند که ارسال کمک از طریق پرتاب بستههایی هوایی، پرهزینهترین و ناکارآمدترین روش کمکرسانی بشردوستانه است؛ چراکه معمولاً حجم این کمکها بسیار محدود است. در نوار غزه حدود دو میلیون فلسطینی زندگی میکنند که اکثراً به شدت به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
با وجود انتقادات شدید بینالمللی، اسرائیل در حال حاضر تنها مقدار بسیار محدودی کمک را وارد این منطقه محاصرهشده میکند. سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه نسبت به یک بحران گرسنگی مرگبار در غزه هشدار داده بود. بسیاری دیگر از سازمانهای امدادی نیز هشدارهایی مشابه دادهاند.
در عین حال ارتش اسرائیل، بر خلاف ادعای سازمان ملل اظهار داشته که در غزه قحطی وجود ندارد. ارتش اسرائیل در پستی در شبکه اکس نوشت: «نیروهای اسرائیلی تأکید میکنند که در غزه قحطی وجود ندارد؛ این ادعای نادرستی است که توسط حماس منتشر میشود.»، اما ارتش اسرائیل هیچ مدرکی در تایید این ادعای خود ارائه نکرده است.
ارتش اسرائیل همچنین تأکید کرد که بحث "آتشبس" وجود ندارد و گفت: «درگیریها متوقف نشدهاند. ما همچنان در غزه عملیات انجام خواهیم داد تا همه گروگانها آزاد شوند و حماس را، هم در روی زمین و هم در زیر زمین نابود کنیم.»
کمکرسانی امارات متحده عربی
به نقل دویچهوله فارسی، امارات متحده عربی اعلام کرد که فوراً عملیات پرتاب بستههای کمکرسانی را از سر خواهد گرفت. وزیر خارجه امارات، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، در پستی در شبکه اکس نوشت: «وضعیت انسانی در نوار غزه به مرحله بحرانی و بیسابقهای رسیده است. ما اطمینان خواهیم داد که کمکهای حیاتی به نیازمندان خواهد رسید، چه از راه زمینی، هوایی یا دریایی. عملیات پرتاب کمکهای هوایی نیز بلافاصله آغاز میشود.»
در روزهای اخیر، اسرائیل بهدلیل وضعیت انسانی وخیم در نوار غزه تحت فشار فزاینده قرار گرفته است. بیش از صد سازمان امدادی، از جمله پزشکان بدون مرز، سازمان نجات کودکان و آکسفام، نسبت به "قحطی گسترده" در این منطقه هشدار دادهاند.
این سازمانها خواستار آغاز فوری مذاکرات برای یک آتشبس، بازگشایی همه گذرگاههای مرزی و ورود بدون مانع کمکها از طریق سازوکارهای تحت کنترل سازمان ملل شدهاند.
دولت اسرائیل حماس را متهم میکند که روند توزیع کمکها را مختل کرده، محمولههای امدادی را غارت میکند و مواد خوراکی را به قیمتهای بالا میفروشد. در مقابل، حماس ارتش اسرائیل را متهم میکند که در نزدیکی مراکز توزیع، به سوی مردم نیازمند شلیک میکند. اسرائیل این اتهام را رد کرده است.