تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد؛

برنامه اقدام ملی حفاظت از فُک خزری تدوین می‌شود

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فُک خزری خبر داد و گفت: با همکاری نهادها و ارگان‌های دریایی برنامه منسجمی برای حفاظت از فک خزری انجام می‌شود.

کد خبر: ۱۸۵۱۱
۱۲:۵۹ - ۲۳ دی ۱۳۹۷

دیدارنیوزـ نشست هم‌اندیشی و تدوین برنامه اقدام ملی حفاظت از فُک دریایی با حضور پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی، داود میرشکار مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی، نمایندگان سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، سازمان شیلات ایران، نیروی دریایی (ناوگان شمال)، ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌های ساحلی شمالی، وزارت کشور و دکتر صیاد شیرازی از مرکز حفاظت فُک خزری ایران و کارشناسان محیط زیست دریایی، در سازمان محیط زیست برگزار شد.

فك

پروین فرشچی معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست هم‌افزایی بین تمامی ذی‌نفعان برای تدوین و اجرای این طرح را ضروری دانست و افزود: فُک گونه چتر به حساب می‌آید و نشانگر سالم بودن دریای خزر است و در حال حاضر در سه استان ساحلی به ماهیگیران آموزش داده می‌شود که با مشاهده فُک چه اقداماتی باید صورت پذیرد.

فرشچی با بیان این که همه در حفاظت از فُک خزری مسئول هستند، افزود: منقش شدن کشتی‌های کشتیرانی خزر به تصویر فُک خزری اتفاقی ارزشمند است.

داود میرشکار مدیر کل دفتر زیست بوم‌های دریایی در این نشست به فصل زایمان این گونه اشاره کرد و گفت: حدود ماه بهمن، فُک‌های بالغ به سواحل شمالی خزر (روسیه و قزاقستان) سفر می‌کنند تا ماده‌های باردار توله‌هایشان را روی سطوح یخ‌زده آب به دنیا بیاورند. زندگی فُک خزری را می‌توان به سه دوره تقسیم کرد. دوره اول مربوط به جفت‌گیری و فعالیت‌های تولید مثلی است، دوره دوم زمان موریزی این حیوانات و دوره آخر فصل مهاجرت و جستجوی غذا است. فُک‌های خزری معمولاً به دنبال غذا به بخش‌های میانی و جنوبی دریای خزر (از جمله آب‌های ایران، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان) مهاجرت می‌کنند.

وی افزود: این گونه در دنیا منحصر به فرد بوده و تنها در دریاچه خزر یافت می‌شود. این حیوانات زندگی اجتماعی داشته و اغلب در دسته‌های بزرگ دیده می‌شوند.

مدیرکل دفتر زیست بوم‌های دریایی با تاکید بر کاهش تعداد این گونه طی چند سال گذشته گفت: تعداد فُک‌های خزری در کم‌تر از سی سال ۹۰ درصد کاهش یافته است. آلودگی‌های نفتی، پساب‌های صنعتی (شامل فلزات سنگین)، سموم کشاورزی (انواع آفت‌کش‌ها)، زباله‌های رادیواکتیو، پساب و زباله‌های خانگی و آلودگی‌های صوتی (مثلاً ناشی از فعالیت پالایشگاه نفت و گاز، تردد بی‌رویه‌ی قایق و شناور‌های دریایی) و آلودگی‌های مختلف فُک‌ها را مسموم و یا بیمار کرده و برخی سموم در درازمدت سیستم ایمنی بدن فک‌ها را مقابل بیماری‌ها ضعیف می‌کنند و یا قدرت باروری‌شان را کاهش می‌دهند.

ایران به عنوان یکی از کشور‌های حاشیه دریای خزر به منظور حفظ جان این گونه ارزشمند، بیمارستانی در استان گلستان تاسیس کرد. همچنین با پیگیری‌های ایران، شکار این گونه ممنوع اعلام شد.

منبع: مهر
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان