
باراک راوید، خبرنگار آکسیوس در گزارشی با اشاره به اینکه باید پذیرفت که انزوای اسرائیل فراتر از لفاظی صرف است، نوشت: بسیاری از نزدیکترین متحدان بینالمللی اسرائیل، به دلیل بمباران بیوقفه غزه و مسدود کردن کمکهای بشردوستانه مورد نیاز، علناً از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، جدا شدهاند.
دیدارنیوز: رسانه آمریکایی نوشت: عدم حمایتها از اسرائیل با طولانی شدن جنگ در غزه، اکنون به یک سونامی دیپلماتیک تبدیل شده است.
باراک راوید، خبرنگار آکسیوس معتقد است: بسیاری از نزدیکترین متحدان بینالمللی اسرائیل، به دلیل بمباران بیوقفه غزه و مسدود کردن کمکهای بشردوستانه مورد نیاز، علناً از دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، جدا شدهاند.
آکسیوس در گزارش خود آورده است: عدم حمایتها از اسرائیل با طولانی شدن جنگ در غزه، اکنون به یک سونامی دیپلماتیک تبدیل شده است. نتانیاهو پس از پایان آتشبس در ماه مارس و مسدود کردن تمام ارسال غذا، آب و دارو به غزه، بسیاری از دوستان باقیمانده خود را در غرب، خارج از ایالات متحده، در دو ماه گذشته از دست داده است. این فشارها اوایل این ماه به شدت افزایش یافت، زمانی که او به جای پذیرش توافق برای آزادی گروگانها و پایان دادن به جنگ، عملیاتی را برای اشغال مجدد و با خاک یکسان کردن غزه آغاز کرد.
ترامپ، رئیسجمهور آمریکا و دستیاران ارشد او به نتانیاهو علامت دادهاند که باید جنگ را کاهش دهد و اجازه ورود کمکها را بدهد، اگرچه ترامپ عمدتاً نگرانیهای خود را خصوصی نگه داشته است. چندین رهبر دیگر نیز علناً این موضوع را اعلام کردهاند. آنها میگویند: «ما در حالی که دولت نتانیاهو این اقدامات فاحش را دنبال میکند، بیتفاوت نخواهیم ماند. اگر اسرائیل حمله نظامی مجدد را متوقف نکند و محدودیتهای خود را بر کمکهای بشردوستانه لغو نکند، ما اقدامات مشخصتری را در پاسخ انجام خواهیم داد.» این گفته امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، مارک کارنی، نخستوزیر کانادا و کر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، در بیانیهای مشترک در ۱۹ مه است. نتانیاهو با خشم پاسخ داد و این سه نفر را در یک بیانیه ویدیویی به اجرای دستورات حماس متهم کرد. «آنها میخواهند اسرائیل کوتاه بیاید و بپذیرد که ارتش حماس زنده بماند، دوباره بسازد و ۷ اکتبر را بارها و بارها تکرار کند، زیرا این همان کاری است که حماس قول انجام آن را داده است.» «من به رئیسجمهور مکرون، نخستوزیر کارنی و نخستوزیر استارمر میگویم: شما در طرف اشتباه تاریخ هستید.»
در ادامه این گزارش آمده است: باید پذیرفت که انزوای اسرائیل فراتر از لفاظی صرف است. بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرد که مذاکرات تجاری با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورده و روز پنجشنبه تحریمهای جدیدی علیه شهرکنشینان اسرائیلی که در حملات خشونتآمیز علیه فلسطینیان دست دارند، اعمال کرد. انتظار میرود فرانسه ماه آینده میزبان کنفرانسی با عربستان سعودی برای پیشبرد راهحل دو دولتی باشد و انتظار میرود که رسماً کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد. اسپانیا سال گذشته به همراه نروژ و ایرلند، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت و نخست وزیر پدرو سانچز هفته گذشته اسرائیل را " نسلکش" نامید و خواستار ممنوعیت آن از مسابقه آواز یوروویژن شد. ۱۷ نفر از ۲۷ وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا روز سهشنبه از پیشنهادی که توسط هلند، یکی دیگر از متحدان کلیدی اسرائیل، برای بازنگری در پیمان تجارت و همکاری این بلوک با اسرائیل ارائه شده بود، حمایت کردند.
به نوشته آکسیوس، نتانیاهو و دولتش با متهم کردن رهبران اروپایی به یهودستیزی و ادعای تسلیم شدن در برابر فشار اقلیتهای مسلمان در کشورهای خود، به این انتقادات پاسخ دادهاند. اما اسرائیل همچنین برای اولین بار از ماه مارس، موافقت کرد که اجازه ورود برخی کمکها به غزه را بدهد. در سلسله جلسات شورای امنیت ملی در ماه مارس، گدئون ساعر، وزیر امور خارجه، به نتانیاهو هشدار داد که تعلیق کمکهای بشردوستانه، حماس را تضعیف نمیکند، بلکه متحدان اسرائیل را از خود دور میکند. به گفته یک مقام ارشد اسرائیلی، ساعر استدلال کرد که در نهایت، اسرائیل مجبور خواهد شد تسلیم شود و تحت فشار، کمکها را از سر بگیرد. این مقام گفت: "دقیقاً همین اتفاق افتاد. این یک اشتباه بزرگ بود و بیشتر به دلایل سیاسی داخلی انجام شد. "
راوید در پایان گفته است: در حالی که به نظر میرسد ترامپ از طرح خود برای اخراج همه ۲ میلیون فلسطینی از غزه برای ساخت یک "ریویرا"ی جدید، عقبنشینی کرده است، نتانیاهو هفته گذشته برای اولین بار گفت که جنگ تا زمانی که این طرح اجرا نشود، پایان نخواهد یافت. دولت نتانیاهو این را به عنوان چراغ سبزی برای دنبال کردن "مهاجرت داوطلبانه" میبیند - اسم رمزی برای جابجایی گسترده کل جمعیت ابتدا به یک "منطقه بشردوستانه" در غزه و در حالت ایدهآل، خارج از کشور. اگر اسرائیل این طرح را که شامل با خاک یکسان کردن تقریباً تمام غزه است، دنبال کند، تقریباً مطمئناً خود را در سطح بینالمللی بیشتر منزوی خواهد کرد.