
حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح طلب درباره جنجالهای اخیر در صداوسیما میگوید: این اقدامات یا برآمده از نفوذ سرویسهای امنیتی و بیگانه است که از طریق لایههای میانی و کارشناسی صدا و سیما است. در واقع اهدافی را که در حوزه اطلاعاتی به صورت آشکار نمیتوان دنبال کرد، با استفاده از ساز و کار نفوذ، اهداف ضد ملی و ضد انقلابی را دنبال میکنند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، نهادهای امنیتی باید به سرعت وارد عمل شده و با استفاده از نشانهها راه نفوذ را سد کنند. یا اینکه این نوع رفتارها برآمده از عدم درک سیاسی و عدم بلوغ سیاسی است که مجریان این قبیل سناریوها، نمیتوانند بین یک امر ملی و یک امر سیاسی تفاوت قائل شوند.
دیدارنیوز: حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هر آنچه مربوط به حوزه سیاست خارجی است، نباید تحتالشعاع مرزبندیها و صف کشیهای داخلی قرار بگیرد. حوزه سیاست خارجی، به منافع ملی مربوط است.
اقدامات اخیر صدا و سیما علیه تیم مذاکره کننده ایران در عمان و تمسخر مقامات عربستانی در شبکه نسیم با انتقادات صریح اهالی سیاست و رسانههای اصولگرا همراه شد.
در همین راستا، حسن رسولی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره اقدامات صدا و سیما علیه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بیان کرد: مذاکراتی که امروز پس از سالها و پس از عبور از چالشها و کشمکشهای طولانی بین ایران و آمریکا، جاری و ساری است؛ یکی از مهمترین پروژههای در دست دولت است و با توجه ارتباط این امر با موضوع امنیت ملی، کاملا یک بحث عمومی، غیر جناحی و غیرسیاسی است.
وی ادامه داد: اگر در سازمان دهی که برای مذاکرات در صحنه عملی و بحث اندیشه ورزی و اتاق فکر صورت گرفته دقت کنیم، ملاحظه میشود که عالیترین سطح انسجام و یکدستی در سطوح مختلف نظام جمهوری اسلامی در این فرآیند بسیار مهم هویداست. بیانات رهبری، مواضع رئیس جمهور و سران قوا، همچنین برخی از شخصیتهای جبهه پایداری مانند نبویان، نشانهای بر جنبههای ملی، حکومتی و حاکمیتی این مذاکرات است.
۲ احتمال درباره اقدامات اخیر صدا و سیما
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: به طور طبیعی، هر آنچه مربوط به حوزه سیاست خارجی است، نباید تحتالشعاع مرزبندیها و صف کشیهای داخلی قرار بگیرد. حوزه سیاست خارجی، به منافع ملی مربوط است. به ویژه بحث مهم مذاکرات هم در صورت به ثمر رسیدن، برای سرنوشت ایران و رفع تحریمهای ظالمانه اهمیت دارد. اگر فرضا مذاکرات با ناکامی مواجه شود، آثار و پیامدهای شرگرفی بر اقتصاد و امنیت ملی خواهد داشت.
رسولی خاطرنشان کرد: در یک رویکرد خردمندانه، نه فقط نهادهای حاکمیتی مانند صداوسیما که رسانه ملی و تریبون رسمی جمهوری اسلامی است، بلکه احزاب، جناحها و گروههای سیاسی با توجه به اهمیت موضوع و ضرورت شنیده شدن یک صدای واحد از ایران، باید از ساز و کار مذاکرات حمایت کنند. اگر مشاهده شود که در صدا و سیمای جمهوری اسلامی عکس این امر اتفاق میافتد مانند اهانت به مقامات عربستان یا خلافای راشدی و جهت گیریهایی از این جنس، از دو حالت خارج نیست.
نهادهای امنیتی به سرعت راه نفوذ را سد کنند
وی با اشاره به دلایل اقدامات صدا و سیما گفت: این اقدامات یا برآمده از نفوذ سرویسهای امنیتی و بیگانه است که از طریق لایههای میانی و کارشناسی صدا و سیما است. در واقع اهدافی را که در حوزه اطلاعاتی به صورت آشکار نمیتوان دنبال کرد، با استفاده از ساز و کار نفوذ، اهداف ضد ملی و ضد انقلابی را دنبال میکنند. اگر این موضوع صحت داشته باشد، نهادهای امنیتی باید به سرعت وارد عمل شده و با استفاده از نشانهها راه نفوذ را سد کنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به دلیل دوم بیان کرد: یا اینکه این نوع رفتارها برآمده از عدم درک سیاسی و عدم بلوغ سیاسی است که مجریان این قبیل سناریوها، نمیتوانند بین یک امر ملی و یک امر سیاسی تفاوت قائل شوند. اگر در یک مقطعی، این جریان که اقدامات خرابکارانه را انجام میدهد، با دولت روحانی و اصل برجام مخالف بودند؛ همچنان به دنبال ترغیب اهداف جناحی خودشان در طول این پروژه بزرگ ملی هستند.
برنامه ریزی موساد علیه مذاکرات ایران و آمریکا
وی با بیان اینکه ابتدا باید مسئولان صدا و سیما و سپس شورای نظارت بر عملکرد صدا و سیما فورا به موضوع ورود پیدا کنند گفت: باید عناصر ناآگاه را توجیه کرده عناصر کوتهفکر را جا به جا کرده و افراد بلندقوارهتر جایگزین شوند. از آنچه در صدا و سیما اتفاق میافتد باید ابزار تاسف کرد.
رسولی با اشاره به ماموریتهای صدا و سیما گفت: این رسانه ماموریتهای مختلفی دارد که یکی از اصلیترین ماموریتهای آن، توجیه سیاستهای عمومی کشور به ویژه سیاست خارجی است. اما وقتی با پول بیت المال و مالیات مردم در جهت عکس این ماموریت حرکت میکند، با قرار دادن دو فرض گفته شده، تداوم این اقدامات برای هیچ فرد ایران دوستی قابل قبول نیست.
وی درباره اتاق فکر این اقدامات گفت: اگر درباره پشت پرده فرض نفوذ را در نظر بگیریم، احتمالا میتوانیم از سرویس اطلاعاتی موساد در اسرائیل و سایر کشورهایی که با توافق ایران و آمریکا مخالف هستند، نام ببریم، اما برای تشخیص دقیقتر باید به اطلاعات پنهان و دقیق دست پیدا کرد.