تیتر امروز

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...
گفت‌وگوی دیدار در برنامه ایرانشهر با یک تحلیلگر مسایل سیاسی

صادق زیباکلام: تندروها به سرمایه‌گذاران گفتند گول لبخند روحانی و ظریف را نخورید/ برجام قبل از خروج ترامپ مرده بود/ می‌شد زودتر مذاکره کرد اما ...

دیدارنیوز در روزی که سومین دور از مذاکرات تهران و واشنگتن در شهر مسقط برگزار شد، میزبان صادق زیباکلام استاد دانشگاه و تحلیلگر مسایل سیاسی در برنامه ایرانشهر بود.
هواشناسی کشور هشدار داد

رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید تا اواخر هفته

سازمان هواشناسی کشور نسبت به فعالیت چهار سامانه جوی در هفته جاری و وقوع رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید هشدار داد.

کد خبر: ۱۸۳۳۶۶
۱۵:۳۴ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴

رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید تا اواخر هفته

دیدارنیوز: سازمان هواشناسی کشور نسبت به فعالیت چهار سامانه جوی در هفته جاری و وقوع رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید همچنین افزایش ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و فراساحلی در جنوب و شمال ایران هشدار داد.

سازمان هواشناسی کشور دو هشدار سطح زرد صادر کرد. اولین هشدار به فعالیت دو سامانه جوی اشاره می‌کند و از وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و کاهش دما در نواحی شمالی کشور و وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک خبر داده است. 

دومین هشدار سطح زرد هواشناسی کشور نیز به فعالیت دو سامانه جوی اشاره کرده است که موجب افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع موج در مناطق ساحلی و فراساحلی استان‌های گیلان و مازندران و گلستان، در دریای خزر و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان، در خلیج فارس خواهد شد.

کاهش دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه‌ای در سواحل خزر 
بر همین اساس از امروز (۶ اردیبهشت‌ماه) فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی به‌ویژه در ساعات بعدازظهر آغاز خواهد شد و تا چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ، در نیمه شمالی احتمال تنش دمایی در گیاهان را به همراه خواهد داشت. 

احتمال وقوع تنش دمایی در گیاهان به دلیل کاهش دما به‌ویژه در سواحل دریای خزر، اردبیل و خراسان شمالی بین ۱۰ تا ۱۵ درجه از دوشنبه اعلام شده است. 

فعالیت این سامانه امروز ۱۳ استان شامل استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، زنجان، مرکزی، همدان، قزوین و ارتفاعات مازندران، گیلان، البرز و تهران و یکشنبه (۷ اردیبهشت‌ماه) ۱۴ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، زنجان و ارتفاعات در استان‌های قزوین، البرز، تهران، گیلان، مازندران، سمنان، اردبیل، شمال خراسان رضوی و خراسان شمالی را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

فعالیت این سامانه جوی دوشنبه ۱۹ استان را فراخواهد گرفت و به همین سبب استان‌های شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، کرمانشاه، ایلام، غرب قم، مرکزی، زنجان، قزوین، همدان، البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی، گیلان، مازندران و گلستان با آثار حاصل از آن مواجه خواهند شد. 

سه‌شنبه ۹ اردیبهشت‌ماه) این سامانه با حداکثر فعالیت ۲۲ استان را در بر خواهد گرفت و بر استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، شمال و غرب خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، زنجان، قزوین، همدان، مرکزی، قم، اصفهان، البرز، تهران، سمنان، شمال شرق فارس و شمال غرب یزد اثرگذار خواهد بود. 

فعالیت این سامانه بارشی چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) پس از اثرگذاری بر ۱۶ استان لرستان، همدان، قزوین، مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان، اصفهان، یزد، شمال کرمان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و ارتفاعات گیلان و اردبیل پایان خواهد یافت.

احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها و خسارت به محصولات کشاورزی
احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه‌ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و احتمال آب‌گرفتگی معابر، اختلال در تردد به سبب لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید افقی، وزش باد شدید، احتمال سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و احتمال خسارت به سازه‌های موقت و محصولات کشاورزی از جمله آثار این مخاطره است. 

سازمان هواشناسی کشور نیز خودداری از توقف در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در جابجایی عشایر کوچ‌رو، احتیاط در سفر‌های بین شهری، خودداری از برپا کردن چادر‌های مسافرتی در حاشیه و بستر رودخانه‌ها، احتیاط در فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، کنترل دما و رطوبت در گلخانه‌ها، انبار‌ها و سالن‌های پرورشی، احتیاط در سم پاشی و کودپاشی مزارع و باغات باتوجه به وقوع بارندگی، احتیاط دامداران و عشایر در تردد به ارتفاعات و حاشیه رودخانه‌ها را توصیه کرده است.

خیزش گرد و خاک در مناطق مستعد ۲۴ استان
سازمان هواشناسی کشور دومین سامانه را افزایش گرادیان فشاری و وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد خیزش گرد و خاک از امروز (۶ اردیبهشت‌ماه) تا چهارشنبه (۱۰ اردیبهشت‌ماه) اعلام کرده است. 

فعالیت این سامانه در مجموع ۲۴ استان را تحت تاثیر قرار خواهد داد و شنبه در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، زنجان، قزوین، همدان، مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان، لرستان، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و چهارمحال بختیاری و یکشنبه در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، قزوین، همدان، مرکزی، قم، لرستان، البرز، تهران، چهارمحال بختیاری، سمنان، ایلام، اصفهان، گلستان و خراسان شمالی اثرگذار خواهد بود. 

با ادامه فعالیت این سامانه دوشنبه کردستان، کرمانشاه، ایلام، زنجان، همدان، مرکزی، لرستان، قزوین، البرز، تهران، قم، جنوب آذربایجان شرقی، اصفهان، سمنان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، شمال سیستان و بلوچستان و کرمان تحت تاثیر افزایش گرادیان فشاری قرار خواهد گرفت و سه‌شنبه نیز استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، سمنان، کرمان، هرمزگان، یزد، اصفهان، شمال شرق فارس با وزش باد نسبتا شدید تا شدید همراه خواهد شد. 

وزش باد نسبتا شدید تا شدید روز چهارشنبه در خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، یزد، اصفهان، مرکزی، قم، البرز، تهران، سمنان ادامه خواهد یافت.

هشدار برای افزایش غلظت آلاینده‌ها و شکستن نهال و درختان فرسوده
افت کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها در نواحی مستعد، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات، احتمال شکستن نهال و درختان فرسوده، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال آسیب به تاسیسات و سازه‌های سبک، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید و احتمال سقوط تیر و دکل‌های برق از آثار این مخاطره است و سازمان هواشناسی کشور در این شرایط احتیاط در تردد‌ها به‌ویژه بین شهری، عدم حضور بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان در فضای باز، خودداری از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه کاره و اطمینان از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلو‌های تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها را توصیه کرده است. 

به گزارش ایسنا، سازمان هواشناسی کشور به سبب پیش‌بینی شرایط و فعالیت سامانه‌های جوی هشدار‌هایی با سطح تفاوت صادر می‌کند که با توجه به اثر تخریبی و احتمال رخداد دسته‌بندی شده است.

افزایش باد و ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و فراساحلی خلیج فارس در خوزستان
دومین هشدار سطح زرد سازمان هواشناسی کشور به افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع موج اشاره داشته است که از فعالیت دو سامانه اثرگذاری بر نواحی ساحلی و فراساحلی دریای خزر و خلیج فارس اشاره کرده است. 

اولین سامانه جوی حاکی از افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع موج و به همین سبب افزایش بیشینه سرعت وزش باد لحظه‌ای جنوب شرقی در محدوده ۲۲ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا بین ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل از ظهر امروز شنبه تا اواخر وقت یکشنبه است. 

فعالیت این سامانه جوی بر مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان، در خلیج فارس اثرگذار است و موجب افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج می‌شود.

هشدار به شناگران و غواصان
غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تور‌های صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در تردد‌های دریایی قایق‌های صیادی، شناور‌های سبک و نیمه سنگین و سنگین، اختلال در تردد شناور‌های مسافربری و تردد کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی از آثار این مخاطره ارزیابی شده است که بر همین اساس سازمان هواشناسی کشور منع شنا، منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناور‌های سبک و نیمه سنگین و سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکو‌های نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی را توصیه کرده است. 

افزایش باد و ارتفاع امواج در مناطق ساحلی و فراساحل سه استان حاشیه دریای خزر 
دومین سامانه جوی به افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع موج و افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴-۳۰ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیشتر از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل اشاره کرده است. 

فعالیت این سامانه جوی که بر مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های گیلان و مازندران و گلستان در دریای خزر اثر گذار است از بعد از ظهر فردا یکشنبه آغاز خواهد شد و تا اواخر وقت سه‌شنبه ادامه خواهد یافت. 

این روز‌ها در خزر شنا نکنید
خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تور‌های صیادی، صدمه به ماهیان در قفس و صدمه به قایق‌های کوچک تفریحی و مسافری و شناور‌های سبک و اختلال در تردد شناور‌ها و فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی، احتمال خسارت به تاسیسات دریایی از آثار این مخاطره خواهد بود و بر همین اساس ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی توصیه شده است. 

هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفر‌ها و انجام کار‌های روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدار‌ها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

ارسال نظرات
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت
امروز يکشنبه ۰۷ ارديبهشت