
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی، نماینده سابق مجلس با بیان اینکه توافق یعنی دیگر اوضاع خرابتر نمیشود و به مرور اوضاع خوب میشود، گفت: تعجب من آن است که چرا برخی از خوشحالی مردم ناراحت هستند. نفس مذاکره و توافق پالسهای مثبتی به اقتصاد کشور میدهد.
دیدارنیوز: نماینده ادوار مجلس گفت: دولت در مقطع کنونی هیچ نقشی در افزایش و کاهش قیمت ارز ندارد و کسانی که میگویند دولت دنبال نوسانگیری بازار دلار است حرفهای بچه گانه میزنند.
خبر آغاز مذاکرات و نتیجه دور نخست گفتوگوها قریب به ۲۰ درصد ارزش پول ملی را تقویت کرد، اما درباره پیش بینی آینده دیدگاههای مختلفی وجود دارد. گروهی از کارشناسان این کاهش قیمت دلار را به فال نیک گرفتند و معتقدند سالی که نکوست از بهارش پیداست، به این معنا که وقتی مذاکره ۲۰ درصد ارزش ریال را بالا برد، خبر توافق چه خواهد کرد؟ گروه دوم برعکس گروه اول کاملا نیمه خالی لیوان را مینگرد، با این استدلال که وقتی هنوز تحریمی لغو یا اصلاحات اقتصادی اساسی در داخل کشور انجام نشده، به کاهش موقتی قیمت دلار نباید دلخوش کرد چراکه دیر یا زود دوباره بازار به روال قبل بر میگردد. گروه سوم نیمه خوشبین-نیمه بدبین هستند یعنی در عین حال که تا اینجای کار روند جدید دیپلماتیک را تأیید میکنند و آن را موفقیت آمیز میدانند، با محافظه کاری منتظر رخ دادهای بعدی هستند.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفتوگو با نامه نیوز درباره میزان ماندگاری روند کاهش قیمت دلار و تقویت پول ملی گفت: توافق یعنی دیگر اوضاع خرابتر نمیشود و به مرور اوضاع خوب میشود. توافق یعنی جمع شدن سفته بازی. توافق یعنی کشور در مسیر سازندگی قرار میگیرد.
وی توافق را بیانگر آینده خوش خواند و افزود: مذاکره در گام اول حباب را ترکاند و ۲۰ درصد کاهش قیمت دلار از این طریق حاصل شد. از حالا برای بهبود یافتن اوضاع باید تحریمها لغو شود تا بتوانیم مبادلات مان را با جهان به طور عادی دنبال کنیم، نفت بفروشیم و درآمدهای ارزی از کانالهای رسمی وارد کشور شود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی و اقتصادی اظهار کرد: تعجب من آن است که چرا برخی از خوشحالی مردم ناراحت هستند. نفس مذاکره و توافق پالسهای مثبتی به اقتصاد کشور میدهد. وقتی عراقچی و ویتکاف نشست دور نخست را موفق توصیف کردند، این یعنی آینده خوبی در پیش است. این خود لازمه فراهم سازی ثبات اقتصادی است، چون نشان میدهد نبض بازار دیگر دست دلالها نخواهد بود.
وی با بیان اینکه باید از پالسهای مثبت مذاکرات به اقتصاد کشور باید استفاده کرد، ادامه داد: البته لغو و برچیدن آثار تحریم از اقتصاد کشور طولانی و زمان بر خواهد بود، اما نکته مهم آن است که باید از پالسهای مثبت برای تقویت بنیههای اقتصاد کشور استفاده کرد؛ نه آنکه مثل عدهای غُر زد و گفت «مردم خوشحال نباشید».
جعفرزاده درباره ادعای برخی مخالفان مذاکره که کاهش قیمت ارز را به علت نوسانگیری بازار توسط دولت میدانند، گفت: بیشترین ضرر از بالارفتن قیمت ارز متوجه دولت میشود، چون هزینه هایش افزایش پیدا میکند. دولت در مقطع کنونی هیچ نقشی در افزایش و کاهش قیمت ارز ندارد و کسانی که میگویند دولت دنبال نوسانگیری بازار دلار است حرفهای بچه گانه میزنند. بهترین حالت برای دولت ثبات اقتصادی است. ترامپ خواهان تسریع روند مذاکرات است که اتفاقا این به نفع ایران است. امیدواریم هرچه سریعتر گفتوگوهای دیپلماتیک به نتیجه برسد.