تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

چند نکته از چند تحرک دیپلماتیک

به نظر می‌رسد سیاست کار مشترک با سه طرف بهتر از مذاکرات پنج به علاوه یک جواب دهد گرچه طرف اروپایی و به ویژه وزیر خارجه فرانسه به زبان آمد که اروپا منافع خود را در مذاکرات هسته‌ای با ایران دنبال می‌کند. یعنی آنها انتظار داشتند در جریان مذاکرات ایران با آمریکا، مستقیما وارد شوند.

کد خبر: ۱۸۲۸۶۰
۱۰:۵۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۴

چند نکته از چند تحرک دیپلماتیک

دیدارنیوز-حسن بهشتی‌پور* : سفر ویتکاف قبل از مذاکرات مسقط به مسکو بیشتر برای پیگیری مذاکرات درباره آینده جنگ در اوکراین بود یعنی او از آمریکا برایمذاکرات با ایران به منطقه آمد، اما چند کار را با هم پیش برد از جمله پیگری مذاکرات با طرف روسیه در باره اوکراین؛ بنابراین ممکن است در مسکو درباره مذاکرات با ایران هم صحبت کرده باشد، اما اصل بحث در باره اوکراین بود نه در باره ایران.

هدف اصلی سفر اقای عراقچی به مسکو ارائه گزارش در باره مذاکرات با آمریکا نیست بلکه ادامه مذاکرات سه جانبه ایران با روسیه و چین برای ایجاد هماهنگی در موضوع مذاکرات هسته‌ای است.

ایرانی رویکرد جدیدی اتخاذ کرده است که براساس آن پیش برد مذاکرات در سه جهت است اول انجام گفت‌و‌گو‌های انتقادی باطرف اروپایی یعنی المان و انگلیس و فرانسه برای جلوگیری از فعال شدن مکانیزم ماشه

دوم انجام مذاکرات با روسیه و چین برای ایجاد هماهنگی در موضع سه کشور در برابر اقدام‌های اروپا و آمریکا در آینده

سوم گفتگوی غیر مستقیم با طرف آمریکایی به منظور کاهش خطر درگیری و خنثی کردن توطئه اسرائیلی‌ها برای تحمیل جنگ به ایران و منطقه و درنهایت فراهم کردن زمینه برای پایان دادن به تحریم‌ها از طریق مذاکره است؛ بنابراین دیدار اقای عراقچی ممکن است مانند سفر آقای لاوروف که پس از مذاکرات با روبینو در ریاض به ترکیه و ایران سفر کرد و گزارشی هم در باره مذاکرات خود به طرف ایرانی داد، متقابلا اقای عراقچی هم گزارشی از گفتگوی غیر مستقیم با آمریکا به طرف روسیه بدهد، اما اصل سفر پیگیری ادامه مذاکرات سه جانبه ایران، روسیه و چین برای هماهنگی بیشتر در مقابل اروپایی‌ها و امریکا است.

به نظر می‌رسد سیاست کار مشترک با سه طرف بهتر از مذاکرات پنج به علاوه یک جواب دهد گرچه طرف اروپایی و به ویژه وزیر خارجه فرانسه به زبان آمد که اروپا منافع خود را در مذاکرات هسته‌ای با ایران دنبال می‌کند. یعنی آنها انتظار داشتند در جریان مذاکرات ایران با آمریکا، مستقیما وارد شوند. در اینجا لازم است که طرف ایرانی هوشمندانه مستقیما در جریان مذاکرات جداگانه با طرف اروپایی گزارشی را هم از روند گفت و گوی غیر مستقیم با طرف آمریکایی به ان‌ها ارائه کند، زیرا به نظر می‌رسد دیگر طرف آمریکایی تمایلی ندارد از پشتیبانی طرف اروپایی به عنوان پلیس بد بهره‌مند شود.

*تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل

ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان