تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
جنگ اوکراین و وحشی‌گری مسکو ادامه دارد

زلنسکی: ۱۵۵ شهروند چینی برای روسیه می‌جنگند/ واکنش آمریکا و سکوت مسکو

درپی دستگیری دو سرباز چینی در جنگ روسیه علیه اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط دولتش، «تعداد خیلی بیشتری» از اتباع چینی در جنگ اوکراین حضور دارند.

کد خبر: ۱۸۲۶۵۳
۱۴:۱۰ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۴

زلنسکی: ۱۵۵ شهروند چینی برای روسیه می‌جنگند/ واکنش آمریکا و سکوت مسکو

دیدارنیوز: ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین می‌گوید حداقل ۱۵۵ شهروند چینی برای روسیه می‌جنگند.

به نقل از بی بی سی فارسی، این سخنان پس از دستگیری دو رزمجو چینی در اوایل این هفته توسط اوکراین است. این اولین ادعای رسمی کی‌یف مبنی بر کمک چین به تامین نیروی انسانی روسیه در جنگ با اوکراین است.

زلنسکی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران یک بار دیگر این ادعا را مطرح کرد که بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط دولتش، «تعداد خیلی بیشتری» از اتباع چینی در جنگ اوکراین حضور دارند.

چین پیش از این ادعای حضور نظامی تعداد بالایی از شهروندانش در جنگ روسیه و اوکراین را رد کرده و گفته بود که این ادعا «هیچ مبنایی بر واقعیت ندارد».

پکن هنوز به آمار اعلام شده توسط زلنسکی پاسخ نداده است.

روز چهارشنبه، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت آن‌ها هنوز در حال بررسی وضعیت پیش آمده مربوط به دستگیری اتباع این کشور توسط اوکراین هستند. او در اظهاراتش ظاهرا اشاره داشت که سربازان چینی دستگیر شده به صورت انفرادی عمل کرده‌اند.

لین جیان گفت: «اجازه دهید تاکید کنم که دولت چین همیشه از اتباع چینی می‌خواهد از مناطق درگیری مسلحانه دوری کنند، از هرگونه دخالت در درگیری‌های مسلحانه و به ویژه از مشارکت در عملیات نظامی یک طرف خودداری کنند.»

او همچنین از اوکراین خواست که «به تلاش و نقش سازنده چین برای حل و فصل سیاسی بحران اوکراین نگاه درستی داشته باشد.»

ساعاتی پس از این سخنان رئیس جمهور اوکراین ادعای حضور نظامیان چین را مجددا تکرار کرد و گفت: «مسئله حضور چین جدی است.»

او گفت: «۱۵۵ نفر هستند که اطلاعات گذرنامه‌ای آن‌ها موجود است، ۱۵۵ چینی که علیه اوکراینی‌ها در خاک اوکراین می‌جنگند.»

به گفته زلنسکی، روسیه در شبکه‌های اجتماعی شهروندان چینی را جذب می‌کند و «پکن رسما از این موضوع مطلع است.»

به گفته زلنسکی این افراد که به استخدام مسکو در می‌آیند، قبل از اعزام به میدان نبرد آموزش می‌بینند و همچنین مدارک مهاجرت و پول دریافت می‌کنند.

اوایل این هفته، او گفت که نیروهایش با شش سرباز چینی در منطقه دونتسک شرقی جنگیده‌اند و دو نفر را اسیر کرده‌اند. روسیه تا کنون در این مورد اظهارنظر نکرده است.

رئیس جمهور اوکراین گفت: «اقدام روسیه مبنی بر وارد کردن چین و سایر کشور‌ها به این جنگ -چه به طور مستقیم یا غیرمستقیم - نشانه روشنی است که پوتین قصد انجام هر کاری جز پایان دادن به جنگ را دارد.»

ایالات متحده گزارش حضور شهروندان چینی در جنگ اوکراین را «ناراحت کننده» خوانده است. اوکراین در گذشته موضع اعلام شده چین مبنی بر بی‌طرفی را زیر سوال برده بود.

زلنسکی پیشتر ادعا کرده بود که پکن «بخش‌هایی از تسلیحات روسیه» را تامین می‌کند و از این کشور خواسته بود موضعی «واحد و منسجم» اتخاذ کند.

آمریکا چین را متهم کرده که به روسیه کمک می‌کند تا مهمات، خودرو‌های زرهی و موشک‌های بیشتری تولید کند.

این در حالی است که پکن و مسکو متحدان نزدیک سیاسی و اقتصادی هستند و چین تلاش کرده خود را در مناقشه بی‌طرف معرفی کند. چین همچنین بار‌ها اتهام تامین تجهیزات نظامی روسیه را رد کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی