تیتر امروز

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
حل بحران ناترازی تنها به مسائل قیمتی و تصمیم‌های عاجل محدود نمی‌شود

سالروز ملی‌شدن صنعت نفت/ جهانگیری: معنای دور زدن تحریم، فساد و اتلاف سرمایه ملی نیست

اسحاق جهانگیری، معاون اول در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با اشاره به سالروز ملی شدن صنعت نفت گفت: معنای دور زدن تحریم، ویژه‌خواری و فساد و اتلاف سرمایه ملی نیست.

کد خبر: ۱۸۱۸۹۳
۱۲:۵۴ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۳

سالروز ملی‌شدن صنعت نفت/ جهانگیری: معنای دور زدن تحریم، فساد و اتلاف سرمایه ملی نیست

دیدارنیوز: معاون اول در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: معنای دور زدن تحریم، ویژه‌خواری و فساد و اتلاف سرمایه ملی نیست. باید به خریداران قطعی و جدی تکیه کرد و درآمد حاصله را به خزانه برگرداند؛ نظارت و کسب اطلاع دقیق از این روند، جزو مسئولیت‌های شرکت ملی نفت است.

اسحاق جهانگیری با اشاره به سالروز ملی شدن صنعت نفت در کانال تلگرامی خود نوشت:

به نام خدا

۲۹ اسفند سالروز ملی شدن نفت ایران و یاد بنیان‌گذار آن مرحوم دکتر محمد مصدق گرامی‌باد. نفت مهم‌ترین ثروت ملی ماست که باید موثرترین محرکه توسعه ملی باشد. شایسته ملتی که صاحب چهارمین ذخایر نفت و دومین منابع گازی جهان است این نیست که، تولید و فروش آن‌ها در موقعیت‌های تهدیدزا قرار گیرد.

بنا به دغدغه‌هایی که برای توسعه همه جانبه و پایدار ایران و ضرورت گشایش افق‌های پیشرفت کشور و کاهش دشواری‌های زندگی و نگرانی‌های امروز و فردای مردم دارم، خواست و تجربه دیرینم را در این شرایط دشوار ملی بازگو می‌کنم:

۱- مالکیت بر میادین نفتی که ارزش آن‌ها اکنون به چند هزار میلیارد دلار می‌رسد، طبق قانون اساسی به عهده دولت است و وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران متولی قانونی آن هستند. این حق قابل واگذاری به نهاد‌ها، دستگاه‌ها و مجموعه‌های دیگر حتی به بهانه یا برای مقابله با تحریم نیست.

۲- فروش نفت که متاسفانه محدودیت آن از اهداف اصلی ترامپ و فشار حداکثری بر ایران است نیازمند تدابیر ویژه و آینده‌نگرانه است. معنای دور زدن تحریم، ویژه‌خواری و فساد و اتلاف سرمایه ملی نیست. باید به خریداران قطعی و جدی تکیه کرد و درآمد حاصله را به خزانه برگرداند؛ نظارت و کسب اطلاع دقیق از این روند، جزو مسئولیت‌های شرکت ملی نفت است.

۳- سرمایه‌گذاری و فناوری پیشرفته دو نیاز مبرم صنعت نفت و گاز است. به دلیل تحریم‌ها، سرمایه‌گذاری در این صنعت به خصوص در میادین مشترک کاهش یافته و تکنولوژی‌های نگهداری و استخراج فرسوده شده است. جذب تکنولوژی پیشرفته و سرمایه خارجی از اولویت‌های آنی و آتی کشور است.

۴- بهینه‌سازی مصرف در ناترازی‌های شدید انرژی تنها به مسائل قیمتی و تصمیم‌های عاجل محدود نمی‌شود. نوسازی ناوگان حمل و نقل و نظام شهرسازی و اصلاح تکنولوژی تولید صنعتی و تاسیسات کشور از جمله لوازم این تصمیم درست است.

نفت در ایران امروز گرفتار بیماری‌های مزمن و جدی و پیچیده است، اما می‌توان با حکمرانی درست و مشارکت مردم آن را درمان کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
خاوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۹
0
0
وقتی می توان صنعت نفت را ملی حساب کنیم که عایدات آن تقسیم بر 80 میلیون نفر ایرانی بشود. مثلا به هر فرد 40 میلیون تومان پرداخت شود. ولی الان سود نفت ابتدا به جیب مدیران و معاونان دولتی و خصولتی و سپس به سایر کارمندانی می رود که سخت ترین کارشان مشاهده و جابجایی کاغذ A4 است.
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی