تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
تهدید نظامی یا بلوف سیاسی

کار ایران با ترامپ به کجا می‌کشد؟

دولت ترامپ عملا با تهدید مستقیم ایران وضعیت تحولات منطقه را وارد فاز جدیدی کرده است. این درحالی‌ست که انتقاداتی نیز به استراتژی «یا تسلیم یا جنگ» ترامپ از سوی برخی مقامات پیشین آمریکایی مطرح شده است.

کد خبر: ۱۸۱۸۳۷
۱۰:۳۸ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۳

کار ایران با ترامپ به کجا می‌کشد؟

دیدارنیوز: ترامپ تهدید‌های خود علیه ایران را به دلیل آنچه ارتباط با حوثی‌ها عنوان کرد، شدت بخشید و گفت: «از این لحظه به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به عنوان شلیکی از سوی سلاح‌ها و تحت هدایت ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول آن شناخته خواهد شد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، تهدید‌های خود علیه ایران را شدت بخشید. این اقدام چند روز پس از آن صورت گرفت که او دستور حمله به حوثی‌های یمن را صادر کرد. ترامپ که مدعی حمایت ایران از حوثی‌ها شده، هشدار داد که هرگونه اقدام تلافی جویانه از سوی حوثی‌ها «با نیروی عظیمی مواجه خواهد شد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این اقدام محدود بماند.»

شب گذشته ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «از این لحظه به بعد، هر شلیکی که توسط حوثی‌ها انجام شود، به عنوان شلیکی از سوی سلاح‌ها و تحت هدایت ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول آن شناخته خواهد شد و عواقب آن را خواهد دید و این عواقب بسیار شدید خواهند بود!» سخنگوی کاخ سفید نیز ضمن تکرار مواضع ترامپ گفت: «پیام ما به ایران این است که هشدار‌های ترامپ را جدی بگیرید.»

این پیام ترامپ در حالی بود که براساس گزارش المسیره؛ جنگنده‌های آمریکایی همزمان در حال حمله به منطقه العرج در استان ساحلی الحدیده یمن بودند.

حملات ارتش آمریکا به یمن مهم‌ترین اقدام نظامی ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شود که تاکنون دستکم ۵۳ کشته و ۹۸ زخمی بر جای گذاشت. این آمار از سوی وزارت بهداشت صنعا در یمن اعلام شد.

به گزارش رویترز، یک مقام آمریکایی از احتمال ادامه حملات آمریکا علیه موضع یمنی گفت و حوثی‌ها نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند که به این حملات پاسخ خواهند داد و تأکید کردند که «در هدف قرار دادن تمامی ناو‌های جنگی آمریکایی در دریای سرخ و دریای عرب تردید نخواهند کرد.»

ادعا‌های ترامپ درباره حمایت ایران از حوثی‌ها

ترامپ روز دوشنبه در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال مدعی شد که ایران حوثی‌ها را هدایت می‌کند و نوشت: «[ایران]به آن‌ها سلاح می‌دهد، آن‌ها را با پول و تجهیزات نظامی پیشرفته تأمین می‌کند، و حتی به آن‌ها اطلاعات می‌دهد.»

این درحالی‌ست که سردار حسین سلامی، فرمانده سپاه، روز گذشته هرگونه حمایت ایران از حوثی‌ها را رد کرد و گفت: «ما همواره اعلام کرده‌ایم و امروز نیز بنده به عنوان خادم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأکید می‌کنم که یمنی‌ها ملتی مستقل و آزاد در سرزمین خود هستند و سیاست‌های مستقلی را دنبال می‌کنند. انصارالله، به‌عنوان نماینده مردم یمن، تصمیمات راهبردی و عملیاتی خود را به صورت مستقل اتخاذ می‌کند.»

حوثی‌ها چه کسانی هستند و چرا آمریکا مواضع آنان را هدف قرار داد؟

حوثی‌ها یک گروه از شیعیان یمن هستند که در دهه ۱۹۹۰ تشکیل شدند و اختلافاتی با دولت یمن داشتند. آن‌ها در سال ۲۰۱۴ کنترل پایتخت یمن، صنعا، را به دست گرفتند. درحالیکه دولت یمن از سوی عربستان سعودی حمایت می‌شد؛ حوثی‌ها خود را به لحاظ نظامی تقویت کردند.

حوثی‌ها در سال ۲۰۲۳ حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ را آغاز کردند و اعلام کردند که این اقدام را در همبستگی با فلسطینی‌ها در جنگ اسرائیل و حماس انجام می‌دهند. کاخ سفید پیش از صدور دستور حمله به مواضع یمنی در توجیه این اقدام اعلام کرد؛ حوثی‌ها ۱۷۴ بار کشتی‌های جنگی آمریکایی و ۱۴۵ بار کشتی‌های تجاری را از سال ۲۰۲۳ هدف قرار داده‌اند.

یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن نیز اخیراً از هدف قرار دادن ناو آمریکایی «یو اس اس هری ترومن» با ۱۸ موشک بالستیک و پهپاد خبر داد.

تهدید نظامی یا بلوف سیاسی؛ کار ایران با ترامپ به کجا می‌کشد؟

دولت ترامپ عملاً با تهدید مستقیم ایران وضعیت تحولات منطقه را وارد فاز جدیدی کرده است. این درحالی‌ست که انتقاداتی نیز به استراتژی «یا تسلیم یا جنگ» ترامپ از سوی برخی مقامات پیشین آمریکایی مطرح شده است. چنانکه آرون دیوید میلر، مذاکره کننده ارشد سابق در دولت‌های جمهوریخواه و دموکرات آمریکا با انتقاد از مواضع ترامپ گفت: «ترامپ اکنون خود را در یک بن بست سیاسی قرار داده است. اگر حملات حوثی‌ها ادامه یابد، او یا باید مستقیماً تجهیزات نظامی ایران را هدف قرار دهد، یا در برابر حوثی‌ها و ایران که تهدیدش را جدی نگرفته اند، ضعیف به نظر برسد. به زودی خواهیم دید که آیا این بازی خطرناک لفظی برای او نتیجه بخش خواهد بود یا نه.»

دستور حمله به مواضع حوثی‌ها در یمن و تهدید ترامپ علیه ایران، درحالی است که ترامپ دهم اسفند ماه نامه‌ای به رهبر انقلاب ارسال کرده و خواستار ازسرگیری مذاکرات برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران شده بود. اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، امروز اعلام کرد؛ «فحوای نامه ترامپ فاصله‌ای با صحبت‌های عمومی او ندارد. پاسخ ما به ترامپ بعد از تکمیل بررسی‌ها داده خواهد شد.»

هنوز مشخص نیست که تحولات شب گذشته در یمن و تصمیمات تهران چه سرنوشتی برای خاورمیانه و البته ایران به همراه خواهد داشت.

منبع: رویداد24
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی