
اگر مسیر دیپلماسی با خود ترامپ فعال نشود، باید نگران این بود که ممکن است او دست به اتخاذ تصمیماتی بزند که یک جنگ را به دنبال داشته باشد.
دیدارنیوز-سرویس بینالملل: قاسم محبعلی، مدیرکل پیشین اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات و سفیر سابق کشورمان در مالزی و یونان در گفتگویی با دیدارنیوز، ضمن اشاره به وضعیت کنونی حاکم بر منطقه و تبعات حمله آمریکا به یمن، اظهار داشت: پس از ماجرای هفتم اکتبر و اتفاقات بعد از آن و اینکه، انصارالله یمن نیز به حمایت از حماس به کشتیهای آمریکایی و اسرائیلی دست زد، قابل پیشبینی بود که تصمیم واشنگتن بر این باشد که به این وضعیت پایان داده شود.
وی افزود: حمله به کشتیها و ناامن کردن آبراههای بینالمللی نیز مسئله حساسی بوده و همه کشورها از آن جا که منافعشان به خطر میافتد، حساسیت دارند. الان به نظر میرسد که آمریکاییها و اسرائیلیها به دلیل اینکه خیالشان تا حدی از مسئله غزه، وضعیت لبنان و شرایط حاکم بر سوریه و عراق تا حدی راحت شده، تصمیم گرفتهاند که به وضعیت حوثیها در یمن رسیدگی کنند. اینکه مسئله تا کجا جلو برود، قابل بحث است، ولی به هر حال، بعید میدانم که ترامپ اجازه حمله دوباره به کشتیها در دریای سرخ را به حوثیها بدهد.
شاید مهمترین شرط ترامپ برای مذاکره، قطع حمایت ایران از گروههای مورد حمایتش در خاورمیانه باشد
این تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی، همچنین، اشارهای هم به مسئله ایران داشت و تصریح کرد: به نظر میرسد که، چون هم وزیر خارجه روسیه مطرح کرده و هم اخباری از گوشه و کنار درباره پیام ترامپ مطرح میشود، شاید مهمترین مسئله رئیسجمهور آمریکا درباره ایران در کنار مسئله هستهای، این باشد که تهران باید کمکهای خود به گروههای مورد حمایتش در خاورمیانه را قطع کند. شاید مهمترین شرط ترامپ برای مذاکرات، این مسئله باشد و به همین خاطر، میتوان گفت که برای دادن هشدار به ایران، حمله به یمن را در راستای سوزاندن این برگه در اندوختههای ایران در دستور کار واشنگتن قرار داده است.
محبعلی، اضافه کرد: در سیاست، همیشه یک مرز خوشبینانه و یک مرز بدبینانه وجود دارد. عملا برای اینکه غافلگیری صورت نگیرد، باید سویه سیاست را بر اصل بدبینی پیش برد و بنا کرد. اتفاقاتی که بین تهران و تلآویو افتاده و با توجه به اینکه ترامپ، حتی در برخی از موارد، تندتر از دولت نتانیاهو است در مورد ایران هم حتما با هماهنگی اسرائیل پیش میرود. بر خلاف دولت دموکرات که در عین حمایت از اسرائیل، تلاش داشت تا نتانیاهو را مدیریت کرده و اجازه بروز یک جنگ گسترده را ندهد، بعید نیست که دولت جمهوریخواه، دیگر از این سیاست، پیروی نکند. شاید ترامپ در مرحلهای، حتی علاقمند به گسترش جنگ هم باشد.
واشنگتن، اجازه نمیدهد که پکن و مسکو دیگر از کارت تهران و حوثیها برای بالا نگه داشتن قیمت نفت استفاده کنند
سفیر پیشین ایران در یونان، ادامه داد: این رویکرد، میتواند آثار متعددی به دنبال داشته باشد. از جمله اینکه، واشنگتن، دیگر اجازه نمیدهد که حتی پکن و مسکو نیز از کارت تهران و حوثیها برای ناامن کردن آبراهها و بالا نگه داشتن قیمت نفت استفاده کنند. باید این نگرانی را داشت که اگر اقدامی برای گفتگوی مستقیم با آمریکا صورت نگیرد، احتمال استفاده واشنگتن از ابزار نظامی علیه تهران، دور از ذهن نیست. ترامپ، همواره تصمیمات شخصی اتخاذ کرده و از این لحاظ تا حد زیادی قابل پیشبینی نیست. میتوان گفت که ترامپ، منتظر گزارش وزارت دفاع و فرماندهان نظامی خود نخواهد ماند و ممکن است که اقدامات ناگهانی را از او شاهد باشیم.
مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه در پایان نیز، تاکید داشت: اگر مسیر دیپلماسی با خود ترامپ، فعال نشود، باید نگران این بود که ممکن است او دست به اتخاذ تصمیماتی بزند که یک جنگ را به دنبال داشته باشد.
اگر دروغ بودن سلاح هسته ای فاش شود، ترامپ چه بهانه ای برای بمباران ایران خواهد داشت؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما رسانه ها تا دیرتر نشده همکاری کنید تا با افشای دروغ بودن سلاح هسته ای بهانه را از دست ترامپ برای بمباران ایران بگیریم.