تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
میوه در ایران گران است ..

میوه شب عید چند؟/ گرانی عجیب موز

گرانی میوه در سال جاری مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است. قیمت هر کیلو موز اکوادور درحال حاضر ۱۸۰هزار تومان است. سیب و پرتقال از مهم‌ترین میوه‌هایی است که مردم برای ایام عید آن را تهیه می‌کنند.

کد خبر: ۱۸۱۶۰۱
۱۲:۲۴ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۳

میوه شب عید چند؟/ گرانی عجیب موز

دیدارنیوز: افزایش دوباره قیمت میوه‌ها در بازار همزمان با نزدیک شدن به عید نوروز موجب شد تا وزارت جهادکشاورزی در نخستین هفته اسفندماه با هدف ایجاد ثبات در بازار داخلی، صادرات سیب، پرتقال و خرما را به‌مدت ۲ماه متوقف کند.

افزایش قیمت سیب و پرتقال در روز‌های ابتدایی اسفندماه موجب شد تا تصمیم ممنوعیت صادرات اتخاذ شود؛ هرچند هنوز این تصمیم تأثیر زیادی بر قیمت میوه در مغازه‌های سطح شهر نداشته است.

گزارش میدانی از سطح شهر نشان می‌دهد قیمت هر کیلو سیب درجه یک در واحد‌های صنفی عرضه‌کننده میوه در مرکز شهر تهران حدود ۷۰تا ۸۰هزار تومان و قیمت پرتقال جنوب هم ۹۰تا ۱۰۰هزار تومان است. البته پرتقال در انواع و کیفیت‌های متفاوت با قیمت‌های حدود ۴۵تا ۶۰هزار تومان نیز در بازار یافت می‌شود.

قیمت هر کیلو موز اکوادور هم درحال حاضر ۱۸۰هزار تومان است. سیب و پرتقال از مهم‌ترین میوه‌هایی است که مردم برای ایام عید آن را تهیه می‌کنند. این درحالی است که قیمت بالای برخی دیگر از میوه‌ها ازجمله کیوی و موز موجب شده است تا بسیاری از خرید آن برای عید صرف‌نظر کنند.

قیمت سیب و پرتقال پس از ممنوع شدن صادرات

مصطفی دارایی‌نژاد، فعال و کارشناس حوزه میوه‌وسبزیجات درباره وضعیت سیب و پرتقال پس از ممنوعیت صادرات آن گفت: ذخیره پرتقال و سیب در سردخانه‌ها به حد کافی است و کمبودی در این زمینه نداریم.

وی ادامه داد: تولید سیب و پرتقال امسال به اندازه سال قبل نبود، اما صادرات آن افزایش یافته بود که در حال حاضر با ممنوعیت صادرات، برخی نوسانات قیمتی فروکش کرده است و این روز‌ها بار بیشتری روانه میدان‌ها می‌شود.

وی درباره تغییرات قیمت سیب و پرتقال در میدان گفت: قیمت پرتقال در میدان تا ۴۵هزار تومان هم رسیده بود که در حال حاضر ۳۵تا ۴۰هزار تومان است. همچنین قیمت سیب درجه ۲به ۴۰هزار تومان و قیمت سیب ممتاز به ۸۰هزار تومان رسیده بود که حالا قیمت آن‌ها ۳۵و ۷۰هزارتومان است.

وضعیت کیوی و خیار

دارایی‌نژاد درباره قیمت کیوی گفت: به‌دلیل کاهش ۵۰درصدی تولید به نسبت سال قبل، قیمت کیوی در حال حاضر بسیار بالاست. محصول کیوی امسال ۶۰تا ۷۰هزار تومان روی درخت فروخته شده است که به هر کیلوی آن هم ۲۰تا ۳۰هزار تومان هزینه می‌خورد. درحال حاضر قیمت هر کیلو کیوی در میدان از ۱۳۰تا ۱۷۰هزار تومان است.

وی قیمت هر کیلو خیار را متعادل دانست و افزود: قیمت هر کیلو خیار در میادین ۳۰تا ۴۰هزار تومان است. قیمت انواع میوه در مغازه‌های سطح شهر براساس قانون می‌تواند تا ۳۵درصد بالاتر از میادین باشد.

تولید و صادرات بدون برنامه

یکی از سؤالات مهم درباره صادرات میوه این است که آیا میوه بیشتر از نیاز در کشور تولید شده است؟ دارایی نژاد، رئیس فعالان میوه و تره‌بار کشور در پاسخ به این سؤال، گفت: متأسفانه هیچ برنامه‌ریزی‌ای در این مورد نبوده و نیست. ما جزو معدود کشور‌هایی هستیم که ۴فصل میوه و صیفی‌جات داریم، اما تنها کشوری هم هستیم که هیچ برنامه‌ای برای آن نداریم و اجازه می‌دهیم که کشاورز ضرر کند. ما در زمان افزایش تولید برنامه‌ای برای صادرات آن نداریم و هنگام کاهش تولید، صادراتمان افزایش می‌یابد.

مجوزفروشی، موز را گران کرد

درحالی‌که همواره گفته شده است که قیمت هر کیلو موز معادل یک دلار است، اما این روز‌ها قیمت موز در حال شکستن رکورد‌های قیمتی خود است. به‌گفته دارایی نژاد قیمت هر کیلو موز در میدان به ۱۴۰تا ۱۵۰هزار تومان رسیده است. رئیس فعالان میوه و تره‌بار کشور درباره علت گرانی موز گفت: همه مشکلات ما به‌دلیل نوع عملکرد وزارت جهادکشاورزی است که موجب مجوزفروشی برای واردات موز شده است.

وی ادامه داد: واردکننده‌هایی که دارای کارت بازرگانی هستند و سهمیه واردات کانتینری بالایی هم دارند از حدود ۲‌ماه پیش تاکنون موفق به ثبت سفارش نشده‌اند؛ دلیلی هم که عنوان می‌شود نبود ارز است؛ درحالی‌که در مورد موز ارز خاصی هم مورد نیاز نیست.

دارایی‌نژاد افزود: البته تعدادی از افراد توانسته‌اند به میزان زیادی ثبت سفارش کنند؛ درحالی‌که تنها بخش اندکی از آن را وارد کرده‌اند و حالا در بازار آزاد به جای واردات موز مجوزفروشی می‌کنند چرا که اگر موز نیاورند به نفع آنهاست. به‌گفته او، درحال حاضر هزینه خرید مجوز واردات یک کانتینر موز حدود ۲۰۰تا ۴۰۰میلیون تومان است.

این فعال و کارشناس حوزه میوه و سبزیجات افزود: واردکننده‌هایی را می‌شناسم که بار آن‌ها در مرز مانده و مجبورند برای ترخیص بارشان اقدام به خرید مجوز از دلال‌هایی کنند که قبلا ثبت سفارش کرده‌اند. این درحالی است که قیمت هر کیلو موز باید یک دلار باشد، اما در حال حاضر به همین دلایل واردات موز دارای هزینه‌های سربار و اضافی زیادی شده است.

میوه‌های تنظیم بازاری چند؟

مرتضی معتمد، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی، درباره تأمین میوه شب عید گفت: درمجموع، حدود ۲۰ هزار تن سیب، پرتقال و خرما از طریق تشکل‌های بخش کشاورزی و با استفاده از تسهیلات ارائه‌شده خریداری شده است.

‌وی ادامه داد: توزیع میوه‌های تنظیم بازار از ۲۰اسفند آغاز شده است و قیمت میوه‌های تنظیم بازاری نیز ۱۵تا ۲۰ درصد زیر قیمت روز میوه مشابه در بازار هر استان قیمت‌گذاری و عرضه آن در اصناف و غرف ویژه طرح تنظیم بازار انجام می‌شود. معتمد تصریح کرد: این عرضه حداقل تا ۱۵ فروردین در غرفه‌های خرده‌فروشی موقت و یا اصناف منتخب و سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری با نصب بنر تنظیم بازار در سطح شهر تهران و سایر کلانشهر‌ها ادامه خواهد داشت.

از اینجا ارزان‌تر بخرید

مهدی بختیاری‌زاده، مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه‌وتره‌بار شهرداری تهران نیز درباره عرضه سیب و پرتقال در میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: انواع میوه فصل به بازار‌ها تزریق شده است و از آنجا که این اقلام را از تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان اصلی تهیه می‌کنیم، تفاوت قیمت معناداری با سطح شهر داریم. طبق شنیده‌ها این اختلاف قیمت گاهی ۱۰۰درصد است و آخرین آمار هفتگی بانک مرکزی اختلاف رقم ۴۷درصدی با میانگین نرخ مغازه‌های سطح شهر تهران را نشان می‌دهد. البته این رقم میانگین است و در برخی محصولات اختلاف ۲۰درصد است و در برخی هم به ۶۰درصد می‌رسد.

منبع: همشهری
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی