
درپی درگیریهای خونین و مرگبار اخیر در سوریه، وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که عملیات علیه نیروهای وفادار به بشار اسد در این کشور پایان یافته است.
دیدارنیوز: پس از پنج روز درگیری خشونتبار در سوریه بین گروههای طرفدار بشار اسد و نیروهای امنیتی دولت موقت، وزیر دفاع اعلام کرد این عملیات به پایان رسیده است. دولت موقت سوریه گفته برنامهای برای مبارزه با بقایای رژیم اسد دارد.
وزارت دفاع سوریه اعلام کرد عملیات علیه نیروهای وفادار به بشار اسد در این کشور پایان یافته است.
به نقل از دویچهوله، حسن عبدالغنی وزیر دفاع دولت موقت سوریه ضمن اعلام این خبر در شبکه اکس نوشته است: «ما توانستیم حمله بقایای رژیم سابق و افسران آن را خنثی کنیم. ما عملیات غافلگیرکننده آنها را شکست دادیم و توانستیم آنها را از مراکز مهم و امنیتی و بیشتر جادههای اصلی دور کنیم.»
به گفته وزیر دفاع سوریه نیروهای این کشور "به همه اهداف نظامی" دست پیدا کردهاند.
عبداللغنی گفته است نهادهای عمومی از این پس قادر به ادامه کار و خدمات رسانی به مردم هستند. او نوشته است: «ما راه را برای بازگشت به زندگی عادی و تحکیم امنیت و ثبات هموار میکنیم.»
وزیر دفاع سوریه همچنین نوشته دولت موقت این کشور برنامههایی را برای مبارزه با بقایای دولت سابق و از بین بردن هرگونه تهدید در آینده در دست اجرا دارد.
احمد الشرع رییس دولت موقت سوریه نیز روز یکشنبه قول داد که عاملان درگیریهای خشونتآمیز تعقیب خواهند شد. او گفت هرکسی که از قوانین جدید حاکمان سوریه تعدی کند، مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.
دفتر الشرع همچنین اعلام کرده که در حال تشکیل کمیتهای برای بررسی درگیریهای اخیر و کشتار انجامشده از هر دو طرف است.
وزیر دفاع گفته نیروهای امنیتی با کمیته تحقیق همکاری خواهند کرد و دسترسی کامل اعضای این کمیته به اطلاعات برای کشف چگونگی رویدادها و راستی آزمایی وقایع و تضمین عدالت را فراهم خواهند کرد.
شروع درگیریها
پس از سرنگونی بشار اسد در ماه دسامبر توسط هیآت تحریر شام، آرامشی نسبی بر سوریه حکمفرما شده بود. اما از روز پنج شنبه ۶ مارس این کشور شاهد درگیریهای شدید میان نیروهای امنیتی دولت موقت با طرفداران بشار اسد بود.
دیده بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن گزارش داده که در جریان این درگیریها بیش از ۱۴۵۰ نفر کشته شدند که شامل ۹۷۳غیرنظامی، ۱۲۵ نفر از نیروهای امنیتی و ۱۴۸ تن از جنگجویان وفادار به بشار اسد هستند.
این سازمان از "اعدام و پاکسازی قومی" در مناطقی که اقلیت علوی و سایر وابستگان دولت سابق بشار اسد سکونت دارند سخن گفته است.
گفته میشود این درگیریها از سوی علویان شروع شده که در دولت اسد قدرت برتر بودند و بسیاری از بروکراتها و افسران ارشد سوریه را تشکیل میدانند. اما پس از سقوط اسد گزارشهایی از سرکوب این گروه از سوی نیروهای نزدیک به حاکمان جدید منتشر شد.
واکنشهای بینالمللی
درگیریهای خشونتبار در سوریه انتقادات و اعتراضات بیناالمللی را در پی داشت. از جمله یک سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفته از خواندن این گزارشها "عمیقا شوکه" شده است. او از دولت دمشق خواسته از حملات و درگیریهای بیشتر جلوگیری کند.
این سخنگوی وزرات خارجه آلمان گفته است: «ما گسترش خشونت در مناطق طرطوس، لاذقیه، حمص را به شدت محکوم میکنیم... اکنون بیش از هرچیز نیاز به مذاکرات سیاسی برای یکپارچگی و همکاری همه گروههای اجتماعی و مذهبی هست، بدون توجه به قومیت، ریشه و جنسیت و این مسلما شامل نقش آینده علویها هم میشود.»
کمیسیون اتحادیه اروپا نیز درباره این خشونتها هشدار داده است. سخنگوی این کمیسیون خواسته تا مسئولان خشونت علیه غیرنظامیان پاسخگو شوند. او همچنین تاکید کرده که اتحادیه اروپا برای تحقیق درباره این رویدادها از نهادهای دولتی سوریه حمایت میکند.
وزرات خارجه چین نیز درباره احتمال وقوع کشتار جمعی در سوریه هشدار داده است. سخنگوی این وزارت خانه گفته خشونتها باید "فورا" متوقف شوند. او خواهان "یک برنامه بینالمللی بازسازی و گفتگو" شده که "بازتابدهنده خواست مردم سوریه باشد".