تیتر امروز

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
در نهمین همایش سراسری دیده بان شفافیت و عدالت مطرح شد:

احمد توکلی: فساد یقه سفیدان تشکل‌های سازمان یافته، به شکل قانونی نیرو‌های درحال مبارزه را به انفعال می‌کشاند/برای نجات جمهوری اسلامی راهی جز پیگیری رفع تحریم نیست

نهمین همایش سراسری دیده بان شفافیت و عدالت در شهر قم برگزار شد و احمد توکلی در این همایش گفت: برای نجات جمهوری اسلامی راهی جز پیگیری رفع تحریم نیست.

کد خبر: ۱۸۱۱۱۹
۱۲:۰۵ - ۱۳ اسفند ۱۴۰۳

 

احمد توکلی: فساد یقه سفیدان تشکل‌های سازمان یافته، به شکل قانونی نیرو‌های درحال مبارزه را به انفعال می‌کشاند/برای نجات جمهوری اسلامی راهی جز پیگیری رفع تحریم نیست

دیدارنیوز: نهمین همایش سراسری دیده بان شفافیت و عدالت در شهر قم برگزار شد. در این همایش، احمد توکلی رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، ابتدای سخنان خود را با این آیه از قرآن کریم آغاز کرد: بسم الله الرحمن الرحیم؛ الْحْمْدُ لِلّهِ الِّذی هَدانا لِهذا وَ ما کُنَّا لِنَهْتَدِیَ لْوْ لا أَنْ هَدانا اللهُ و با ذکر این سوال؛ "کجا هستیم؟ ".

وی تصریح کرد: با وجود این که رهبری در طول سال‌های اخیر علیه مفسدان مواضع روشن و محکمی گرفتند، ولی به دلیل اینکه فساد پس از طی مرحله سیستماتیک، مرحله شبکه‌ای شدن را گذرانده و قانون را ابزار تثبیت خود قرار داده، همچنان فساد به رشد خود ادامه داده است. بنظر شما پرونده چای دبش که دارای ۴۹۰ نفر متهم است، می‌تواند بدون سازمان دهی مرکزی وشبکه‌ای که بتواند از این موضوع پلید حمایت کند، وجودش باقی بماند؟ ویا وقتی که وزیر در بودجه، قانون واردات را به مقدار ۴ میلیون دلار مجاز می‌کند. این قانونی شدن فساد نیست؟

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: یا مسئله مولد سازی اموال دولت در تمام قوانین سال‌های اخیر تکرار می‌شود، از هر دری که بیرونش میکنی از پنجره‌ای وارد می‌شود و در هر ورود لباس تازه‌ای از قانون را بر تن دارد و میلیارد‌ها دلار از منابع بسیار محدود کمیاب ارزی سخاوتمندانه صرف واردات کالا‌های لوکس مانند پورشه میکنند و ارزی برای دارو و کالای اساسی باقی نمی‌ماند.

توکلی با بیان اینکه مرحله تسخیر نخبگان یا تسخیر دولت در آخرین مرحله‌ای است که نخبگان کشور و مقامات دولتی دست خویش را در برابر تهاجمات مفسدان بالا می‌برند، گفت: تسخیر نخبگان را همین الان هم داریم، اما روز به روز بیشتر می‌شود، نخبگان یا دولت با مفسدان نیستند، اما تسلیم می‌شوند یا سازش می‌کنند. می‌گویند نمی‌شود کاری کرد. اینطور که شد کار‌ها سخت پیش می‌رود. مفسدان مبارزان را تهدید می‌کنند؛ مبارزه با فساد را تهدید می‌کنند این مرحله خیلی دشوار است.

هر مرحله روش خاصی دارد؛ شما اگر بخواهید با فساد سیستماتیک مبارزه کنید باید شبکه‌ها را قطع کنید و آن‌ها را بکوبید.

وی سومین نوع فساد را فساد یقه سفیدان دانست و بیان داشت: فساد یقه سفیدان تشکل‌های سازمان یافته، به شکل قانونی حتی نیرو‌های درحال مبارزه را با خود به انفعال می‌کشاند. یقه سفیدان عناصری هستند که در محیط اجتماعی آبرو مندند و برای خودشان آبرو جمع میکنند، بر خلاف یقه آبی‌ها که از دیوار مردم بالا میروند، این‌ها با کت وشلوار و اتوکشیده از دیوار قانون بالا می‌روند.

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت در ادامه توضیح خود در مورد فساد یقه سفیدان، گفت: اولین بار جامعه شناس امریکایی در سال ۱۹۳۶-۱۹۳۹ این اصطلاح را باز و بیان کرد؛ آدم‌های خوش آبرو، تحصیلکرده، معمولا از خانواده‌هایی که آداب معاشرت بلدند، تواضع ریاکارانه نیز یاد می‌گیرند؛ و از هر مورد در جای مناسب استفاده می‌کنند و به گونه‌ای رفتار میکنند که کسی نقش آن‌ها را نفهمد. آن‌ها بلدند رفقای خود را کجا بگذارند که محل عبور پول است. الان برخی از پست‌های شهرداری سرقفلی دارد، حتی استانداری ها.

توکلی گفت: وضعیت پر تلاطم بازار با نرخ موشکی ارز را چه کسانی می‌سازند و به رغم فقدان تئوری‌های علمی به اتکای مشهورات نئولیبرالیستی همه مبارزان را به تسلیم وا می‌دارد و معامله کالای عادی می‌کنند. می‌گویند وقتی کالایی گران می‌شود، نباید دخالت کنیم. چرا، چون وقتی کالایی گران می‌شود تقاضای آن کم می‌شود. مثلاً اگر خیار گران شود کسی نمی‌خرد، ولی ارز اگر گران شد عرضه ارز کم نمی‌شود؛ برای اینکه اگر کسی ارز دارد می‌خواهد پول بیشتری بدهد.

وی ادامه داد: ما گفتیم تنها عرضه و تقاضا بر روی ارز اثر ندارد، مردم از پول داغ فرار می‌کنند، چون زندگی‌شان را به آتش می‌کشد. غافل از اینکه برای حفظ دارایی ارز می‌خرند، برای فرار سرمایه ارز می‌خرند، برای انتقال سرمایه که قانونی انجام می‌شود ارز می‌خرند که سفته بازی و بورس بازی نام دارد. اینجا گران می‌شود تقاضا بیشتر می‌شود. برای اینکه سرعت بی‌خاصیت شدن پول ملی بیشتر می‌شود. وقتی ارز گران می‌شود تقاضای آن بیشتر می‌شود. نهاد‌های بین المللی چیزی برای ما توصیه می‌کنند که خودشان عمل نمی‌کنند، چون جواب نگرفتند. در مجمع به آقای باهنر همین را گفتم که با عرضه ارز بازار را نمی‌توان کنترل کرد.

فساد رکن رکینی که وضع مردم بیچاره را به اینجا کشانده است

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، گفت: وضعیتی که احتمال تنش‌های مردم خشمگین از مسئولان فاسد و مسئولان ساکت در قوه مقننه، قوه مجریه و از همه مهمتر قوه قضاییه، لابی کردن وجود دارد.

وی توصیه کرد: وقتی با فساد قانونی می‌خواهید مبارزه کنید باید رسوایی برای مفسدان ایجاد کنید. کسی، مفسدی، در مجلس اجازه نداشته باشد حرف بزند. وقتی می‌خواهید با تسخیر نخبگان مبارزه کنید باید مبارزه گوشه‌ای انجام بدهید، نمی‌توانیم در صحنه مبارزه کنیم باید برویم گوشه رینگ و این‌ها را محاصره کنیم و تک تک آن‌ها را بزنیم؛ راه دیگری ندارد. اگر بخواهید در وسط قرار گیرید از همه طرف شما را می‌زنند این‌ها الفاظ اعتباری فقط نیست نتیجه دارد پیش شرط مبارزه را شکل می‌دهد.

رئیس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت، افزود: اگرچه تحریم بستر بسیار نامساعدی برای وضعیت معیشتی و اقتصاد ملی است، ولی نقش فساد از آن بالاتر است. ما که نمی‌توانیم در برابر دشمن قدار و مکار و عهد شکنی مانند آمریکا منتظر لغو تحریم‌ها بمانیم که اگر می‌توانستیم به نظر من باید حداکثر امکان حتی اختیار، ولی فقیه را به کار می‌گرفتیم. وقتی نقش فساد بیشتر از نقش تحریم است و عمده عوامل رشد آن داخلی است چرا نباید برای مقابله با آن متمرکز شویم؟

وی در پایان خطاب به مسئولین گفت: برای نجات جمهوری اسلامی از این ورطه راهی جز پیگیری رفع تحریم بطوری که اعتماد مردم نسبت به مارا برانگیزد؛ هرچند به عملی ختم نشود. اقدام عملی مدبرانه علیه فساد که این نیز اعتماد برانگیز است وجود ندارد. هشدار‌های مکرری که سال‌های دراز از من شنیده اید را جدی بگیرید این قبیل اگر پیگیری نشود باید از خشم تهیدستان بترسید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی