تیتر امروز

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

پشت‌پرده مذاکرات تهران – واشنگتن/ زنگ خطر برای نظام سلامت/ کالابرگ زیر ذره‌بین؛ حمایت یا محدودیت؟

این یازدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
چشم از بعضی‌ها برندارید!
افاضات اضافه

چشم از بعضی‌ها برندارید!

عوام‌الملک در نامه‌ای جدید به مسعود، دلیل اینکه مدتی است که به او نامه ننوشته را توضیح داده و از مسعود خواسته چشم از برخی خواص برندارد.
توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
این همه گرانی در بازار و اظهارات عجیب قزلجه ..

وزیر جهادکشاورزی: برخی از کالا‌ها افزایش قیمت منطقی دارند!

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی گفت: برخی از کالا‌ها افزایش منطقی دارند، چای و حبوبات، افزایش نرخ پایه منطقی داشتند چرا که نرخ ارز آن‌ها تغییر کرده است. ۵۵ درصد امسال به کرایه‌های حمل افزایش یافته است و بر هر کیلو از محصولات تا ۴،۰۰۰ تومان افزایش قیمت را در پی داشته. البته افزایش قیمت برخی از کالا‌ها کاملاً غیرمنطقی است. مانند برنج که باید کنترل شود و برخی می‌خواستند ظرف دو ماه ۱۵۰ درصد سود کنند و اینجا باید اعمال حاکمیت کنیم.

کد خبر: ۱۸۱۰۰۴
۱۳:۳۶ - ۱۱ اسفند ۱۴۰۳

وزیر جهادکشاورزی: برخی از کالا‌ها افزایش قیمت منطقی دارند!

دیدارنیوز: وزیر جهادکشاورزی گفت: هیچ یک از باغداران، سیب و پرتقال را بیش از کیلویی ۳۰ هزار تومان نفروخته‌اند، ولی قیمت‌ها به ۷۰ و ۸۰ هزار تومان رسیده است. نباید در برابر سود چند برابری عده‌ای سکوت کنیم.

غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی در نشست سراسری استانداران اظهار کرد: کالا‌های اساسی هم اکنون در کشور ما در دو قسمت قابل توجه هستند، کالا‌هایی که یارانه نمی‌گیرند و در نظام عرضه و تقاضا قیمت آن‌ها شکل می‌گیرد، نظیر سبزی صیفی و میوه و شکر و چای حبوبات که از ابتدای امسال در این گروه تقسیم شده‌اند و پیش از این یارانه می‌گرفتند.

وی افزود: حبوبات که امسال قیمت بالایی داشته است پیش از این ارز دریافت می‌کرد و باید در این رابطه توضیح دهیم؛ تالار ارز این کالا‌ها تغییر یافته است. برخی از کالا‌ها به طور مستقیم یارانه می‌گیرند و وارد کننده آن‌ها را وارد می‌کند و البته سامانه چندان مشخصی هم نداشتند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: برای کالا‌های اساسی که یارانه می‌گیرند مقرراتی وضع کردیم و این اتفاق‌ها به سختی رخ داد. بخشی از این کالا‌ها یارانه غیر مستقیم استفاده می‌کنند و به طور منظم مانند ذرت و کنجاله و جو در سامانه بازارگاه قرار می‌گیرند. بسیاری از نهاده‌ها حتی زیر قیمت مصوب در این بازارگاه عرضه می‌شوند. آثار این بازار بر روی سایر بازار‌ها نظیر گوشت و تخم مرغ مشهود است.

نوری قزلجه در رابطه با افزایش قیمت‌ها گفت: برخی از کالا‌ها افزایش منطقی دارند، چای و حبوبات، افزایش نرخ پایه منطقی داشتند چرا که نرخ ارز آن‌ها تغییر کرده است. ۵۵ درصد امسال به کرایه‌های حمل افزایش یافته است و بر هر کیلو از محصولات تا ۴،۰۰۰ تومان افزایش قیمت را در پی داشته. البته افزایش قیمت برخی از کالا‌ها کاملاً غیرمنطقی است. مانند برنج که باید کنترل شود و برخی می‌خواستند ظرف دو ماه ۱۵۰ درصد سود کنند و اینجا باید اعمال حاکمیت کنیم.

وی به افزایش قیمت ۵ درصدی در هفته برخی از میوه‌ها نیز پرداخت و گفت: هیچ یک از باغداران، سیب و پرتقال را بیشتر از کیلویی ۳۰ هزار تومان نفروخته‌اند و حالا قیمت‌ها در بازار به ۷۰ و ۸۰ هزار تومان رسیده است. همه ما در این رابطه مسئول هستیم و باید به جامعه پاسخ دهیم و نباید در برابر سود چند برابری عده‌ای سکوت کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی در بخشی از سخنانش، تصریح کرد: تولید سیب، یک و نیم برابر نسبت به سال گذشته کمتر شده است، اما صادرات ۱/۲ افزایش یافته است. همچنین خرما که در کشورمان به خوبی تولید می‌شود، در مسیر صادرات بازار داخلی را نامتعادل می‌کند و ما باید در این رابطه ورود کنیم و بازار را کنترل بکنیم.

نوری قزلجه در حمایت از تولید بیان کرد: در ۱۰ ماهه نخست امسال ۳۵ درصد صادرات محصولات کشاورزی افزایش یافته است که این مزیت را داشت که هیچ محصولی روی دست کشاورزان نماند، اما لازم است که بازار را تنظیم کنیم و نمی‌توانیم آن را رها کنیم تا هر اتفاقی که رخ دهد را نظاره‌گر باشیم.

وی تصریح کرد: ستاد تنظیم بازار تا پایان سال فعالیت می‌کند و همه موضوعات مربوط به قیمتگذاری‌ها را بررسی می‌کند و تصمیمات مورد نیاز را برای اعمال سیاست‌ها در تنظیم بازار داخلی و تأمین نیاز جامعه اتخاذ خواهد کرد.

وزیر جهاد کشاورزی به کندی تأمین کالا در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: برخی از کالا‌ها را بیشتر ذخایر مورد نیاز خود داریم. برخی از گروه‌ها از دولت طلب دارند و به مرور امکان تصفیه با آن‌ها را داریم و نگرانی آن‌ها باعث شده بود که سرعت تأمین کالا‌ها کاهش یابد، ولی با رفع نگرانی آن‌ها که ارز ترجیحی تأمین خواهد شد، ذخیره کالا‌های شب عید تا ۲۰ درصد نسبت به سال‌های گذشته بیشتر صورت گرفته است.

نوری قزلجه در رابطه با گوشت یارانه‌ای گفت: حدود ۸ درصد نیاز گوشت کشور به صورت ارز ترجیحی و یارانه‌ای تأمین می‌شود. سعی ما بر توزیع عادلانه آن است و روش‌هایی را از گذشته شروع کرده‌ایم و این باعث شد ضریب نفوذ آن در کشور افزایش یابد. گوشت گرم گوسفندی در این توزیع محدود است و گوشت گوساله بیشتر در دسترس قرار دارد.

وی همچنین خطاب به استانداران گفت: باید جلوی بدخواهان را که با اخبار نادرست می‌خواهند فضای تأمین کالا را بد جلوه دهند، بگیریم.

وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تسهیلات از محل تبصره ۱۸ گفت: فقط در بخش کشاورزی برای صنایع تبدیلی و تکمیلی ۶۰۰ همت نیاز داریم. تسهیلات مربوط به مکانیزاسیون به خرید تراکتور را با هماهنگی بانک کشاورزی تأمین کردیم و هم اکنون کشاورزان این تسهیلات را دریافت می‌کنند.

نوری قزلجه در رابطه با سیب زمینی گفت: دو هفته است که توانستیم کنترل‌های لازم را انجام دهیم. به محض آنکه مجوز در رابطه با صادرات اعطا شد، جلوی آن را گرفتیم. قطعی است که کسانی که خریدی با قیمت بالا داشتند هم اکنون در حال فروش آن با قیمت بالاتر هستند و این بیشتر در بعضی نقاط تهران اتفاق می‌افتد. حالا داریم با قیمت زیر ۳۰ هزار تومان سیب‌زمینی را عرضه می‌کنیم و به مقدار مورد نیاز، سیب زمینی وارد کشور کردیم. این بی‌برنامگی‌ها که کالایی را صادر کنیم و بعد محصولات مورد نیاز خودمان را وارد کنیم باید برطرف شود. پیش از این اعلام می‌کردیم در چه ماه‌هایی چه کالایی را نیاز داریم که وارد کنیم و یا مازاد داریم که صادر کنیم. چون این کار انجام نشده، شاهد این مشکلات بودیم. برای سال‌های آینده برنامه‌ریزی انجام شده و چنین اتفاقاتی تکرار نخواهد شد.

منبع: مهر
ارسال نظرات
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
امروز شنبه ۳۰ فروردين
پرطرفدارترین ها