
رضا سپهوند، نماینده خرمآباد در مجلس شورای اسلامی درباره تلاش برخی نمایندگان برای استیضاح همتی، وزیر اقتصاد گفت: به نظر من استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد باید بروند دنبال همه تصمیمسازانی که در وضع کنونی تاثیر داشتند و آنها را بازخواست کنند. باید دانست که با برکناری وزیر اقتصاد هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. اقتصاد ایران به خاطر نبود سرمایهگذاری خارجی به شدت آسیبپذیر شده است. برای همین است که من معتقدم باید موضوع FATF را پذیرفت.
دیدارنیوز: نماینده خرمآباد در مجلس با تاکید بر اینکه با برکناری وزیر اقتصاد هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد، گفت: اینکه وزیر اقتصاد برکنار شود باعث میشود در جامعه انتظار به وجود بیاورند که نفر بعدی کارها را درست خواهد کرد و زمانی که این اتفاق نیفتد، سرخوردگی در جامعه ایجاد خواهد شد.
بسیاری از نمایندگان مجلس اصولگرا از مدتها پیش به دنبال استیضاح وزیر اقتصاد بودند و علیرغم توصیههایی که حتی رییس مجلس مطرح کرد، پای کار ماندند تا بالاخره استیضاح عبدالناصر همتی اعلام وصول شود.
عدهای استیضاح همتی را سیاسی میدانند و میگویند چرا بسیاری از همین نمایندگان که در مجلس یازدهم هم حضور داشتند، به واسطه افزایش بیرویه قیمت دلار، احسان خاندوزی، وزیر وقت اقتصاد را استیضاح نکردند؟
رضا سپهوند، نماینده خرمآباد در این باره به اقتصاد۲۴ گفت: من مخالف استیضاح همتی هستم، چون تنها تصمیمساز اقتصاد ایران، وزیر اقتصاد نیست. طبق گفتههای رییسجمهور و رییس مجلس و صحبتهایی که در جلسه غیرعلنی مطرح شد، بخش اعظم تصمیمات اقتصادی در جلسه سران قوا، شورای اقتصاد کشور و شورای پول و اعتبار گرفته میشود و از اینرو وزیر اقتصاد، مجری این تصمیمات است.
وی افزود: به نظر من استیضاح کنندگان وزیر اقتصاد باید بروند دنبال همه تصمیمسازانی که در وضع کنونی تاثیر داشتند و آنها را بازخواست کنند. باید دانست که با برکناری وزیر اقتصاد هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد. از طرفی، اینکه وزیر اقتصاد برکنار شود باعث میشود در جامعه انتظار به وجود بیاورند که نفر بعدی کارها را درست خواهد کرد و زمانی که این اتفاق نیفتد، سرخوردگی در جامعه ایجاد خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: برکناری وزیر اقتصاد یعنی التهاب بازار، نوسان شدیدتر قیمت ارز و نااطمینانی در امور اقتصادی کشور. برکناری وزیر اقتصاد در آستانه عید نوروز، کار مناسبی نیست آن هم وزیری که هنوز در این چند ماه، ارکان خودش را در وزارتخانه کامل نکرده و فرصت کافی برای پیاده کردن برنامههایش را نداشته است. همچنین رهبری هم قبلاً گفته بودند که نمیشود یک وزیر را پس از گذشت چند ماه کاری، استیضاح کرد. رهبر انقلاب، دولتهای مختلف را حمایت و هدایتگری کردند و میدانند که عملکرد یک وزیر را نمیشود در چند ماه به طور کامل ارزیابی کرد.
سپهوند اظهار داشت: در آییننامه داخلی مجلس آمده است که وزیر پس از یک سال از گذشت مسئولیتش ارزیابی شود. حال میبینیم که از دوران کاری آقای همتی تنها شش ماه گذشته و برای استیضاح واقعاً زود است.
وی گفت: اقتصاد ایران به خاطر نبود سرمایهگذاری خارجی به شدت آسیبپذیر شده است. برای همین است که من معتقدم باید موضوع FATF را پذیرفت. اگر با همین فرمان کار را جلو ببریم مشکلات ارزی به قوت خود باقی خواهد ماند. عربستان در سال جاری، ۸۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی داشته است. حال بررسی کنید تا متوجه شوید این رقم سرمایهگذاری خارجی در ایران چقدر بوده است. بسیاری از مشکلات اقتصادی ایران، عوامل خارجی دارد و باید منطقی باشیم و بدانیم که با رفتن یک وزیر و آمدن نفر بعدی این مشکلات اساسی حل نخواهد شد.
نماینده خرمآباد افزود: حضور ترامپ در کاخ سفید، تقابل ایران با اسراییل، جنگهای منطقهای، تحولات سوریه و... همه مولفههای خارجی هستند که بر اقتصاد ما تاثیر گذاشته است و نباید با بیانصافی پیکان بحرانهای اقتصادی را به سمت وزیر اقتصاد گرفت.
سپهوند در ادامه بیان کرد: با وجود مطالبی که گفتم باید عرض کنم حتماً سیاستهای داخلی هم در بهبود شرایط میتواند دخیل باشد. کنترل میزان نقدینگی در مملکت حتماً یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید برای آن نقشه راه داشت و وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی دو فرد تاثیرگذار در این رابطه هستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: با توجه به اطلاعاتی که بنده دارم و خود وزیر اقتصاد هم گفتند، خیلی از شرکتهای پتروشیمی و بنگاههای اقتصادی که در مالکیت دولت نیستند، ارزهای حاصل از فروش خود را به بانک مرکزی با قیمت توافقی عرضه نمیکنند و به جای آن، ارز را در بازار آزاد میفروشند. این رویه، یعنی پشتوانه ارزی بانک مرکزی به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی در پایان گفت: استیضاح همتی، سیاسی است و افراد استیضاحکننده دنبال راضی کردن طرفداران خود هستند و برخی از اینها حتی موضوع را ابراز هم کردند و به نظرم این کار عوامفریبی است.