تیتر امروز

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟
ویژه برنامه نوروزی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی؛ بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ (قسمت چهارم)

سال بازگشت بزرگ و سقوط باورنکردنی/ ترامپ چطور برگشت و دلیل رفتن اسد چه بود؟

این چهارمین قسمت از ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۴ دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی است که به بررسی مهمترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ می‌پردازد. در این برنامه بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید آمریکا و سقوط بشار...
پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!
در سی‌ودومین برنامه دیدار اندیشه با علی اکبر گرجی مطرح شد:

پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ به فلسفه سیاسی مدرن نزدیک‌تر است/ چیزی به‌نام تفکیک قوا نداریم/ تن‌ها یک قوه داریم!

در سی‌و‌دومین برنامه دیدار اندیشه، ادامه گفتگو با دکتر علی اکبر گرجی، استاد دانشگاه و رئیس انجمن علمی حقوق اساسی ایران با موضوع "بررسی تطبیقی پیش‌نویس قانون اساسی ۵۸ با قانون مصوب - تحدید قدرت"...
ترکیه یکی از اصلی‌ترین حامیان دولت جدید سوریه است

فراخوان تاریخی اوجالان برای خلع سلاح «پ‌ک‌ک»/ فرمانده نیرو‌های کرد در سوریه: شامل ما نمی‌شود

مظلوم عبدی، فرمانده نیرو‌های کُرد که کنترل شمال شرقی سوریه را در اختیار دارند، اعلام کرد که درخواست عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ترکیه برای انحلال این گروه، شامل تشکیلات او نمی‌شود.

کد خبر: ۱۸۰۹۶۹
۱۰:۵۷ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۳

فراخوان اوجالان برای خلع سلاح «پ‌ک‌ک»/ فرمانده نیرو‌های کرد در سوریه: شامل ما نمی‌شود

دیدارنیوز: فرمانده نیرو‌های کُرد که کنترل شمال شرقی سوریه را در اختیار دارند، اعلام کرد که درخواست رهبر حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ترکیه برای انحلال این گروه، شامل تشکیلاتی که او فرماندهی می‌کند، نمی‌شود.

مظلوم عبدی، فرمانده نیرو‌های دموکراتیک سوریه (SDF) با استقبال از این درخواست تاریخی عبدالله اوجالان گفت که این اقدام می‌تواند تاثیرات مثبتی در منطقه داشته باشد.

اوجالان روز گذشته نیرو‌های پ‌ک‌ک را به پایان دادن به دهه‌ها مبارزه مسلحانه علیه دولت ترکیه فراخواند.

اما عبدی تاکید کرد که بیانیه‌ای که اوجالان روز پنج‌شنبه منتشر کرد، تنها به پ‌ک‌ک مربوط است و «هیچ ارتباطی با ما در سوریه ندارد».

با اینکه گروه‌های اصلی کُرد در نیرو‌های دموکراتیک سوریه، از جمله یگان‌های مدافع خلق (YPG)، به پ‌ک‌ک وابسته هستند، اما اظهارات عبدی نشان می‌دهد که این درخواست بر این آن‌ها تاثیری نخواهد داشت.

ترکیه معتقد است که یگان‌های مدافع خلق و پ‌ک‌ک تفاوتی با یکدیگر ندارند و در سال‌های اخیر در کنار گروه‌های مسلح تحت حمایت آنکارا در سوریه، با این نیرو‌ها درگیر شده است.

عبدی گفت: «اگر در ترکیه صلح برقرار شود دیگر بهانه‌ای برای ادامه حملات علیه ما در سوریه وجود نخواهد داشت.»

نیرو‌های تحت فرمان عبدی از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ کنترل مناطق کُردنشین شمال این کشور را به دست گرفتند و در ادامه به یکی از شرکای اصلی آمریکا در نبرد با گروه داعش تبدیل شدند و دامنه نفوذ خود را گسترش دادند.

نیرو‌های دموکراتیک سوریه در دوران ریاست‌جمهوری بشار اسد، درگیری چندانی با ارتش سوریه نداشت. پس از سرنگونی اسد در دسامبر گذشته، حالا دولت جدید دمشق از این نیرو‌ها خواسته است که در ساختار تازه امنیتی کشور ادغام شوند.

عبدی پیش‌تر گفته بود که نیروهایش حاضرند تحت ساختار وزارت دفاع دولت جدید سوریه فعالیت کنند، اما به‌عنوان یک مجموعه یکپارچه و نه به‌صورت فردی؛ درخواستی که دمشق آن را رد کرده است.

ترکیه یکی از اصلی‌ترین حامیان دولت جدید سوریه است.

در همین حال، اداره خودمختار شمال و شرق سوریه که تحت رهبری کرد‌ها قرار دارد به نشست گفت‌وگوی ملی که ۲۵ فوریه در دمشق برگزار شد، دعوت نشد. آن‌ها اعلام کردند که این نشست «نماینده مردم سوریه نیست» و کرد‌ها را از روند تصمیم‌گیری کنار گذاشته است.

عبدی گفت که مقامات کُرد سوریه گفتگو‌های محلی خود را درباره آینده منطقه شمال شرق سازماندهی خواهند کرد.

واکنش‌ها به درخواست اوجالان

عبدالله اوجالان، رهبر محبوس گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، روز پنج‌شنبه از اعضای این گروه خواست تا سلاح‌های خود را زمین بگذارند و این تشکیلات را منحل کنند. این اقدام می‌تواند به درگیری ۴۰ ساله میان این گروه و آنکارا پایان دهد و پیامد‌های سیاسی و امنیتی گسترده‌ای برای منطقه داشته باشد.

درخواست او واکنش‌هاش زیادی را در پی داشت.

اوزگور اوزل، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، حزب اصلی اپوزیسیون ترکیه گفت: «ما همچنان بر موضع خود تاکید داریم که مسئله کُرد‌ها باید به‌طور شفاف و با دربرگیری همه اقشار جامعه، زیر سقف مجلس ملی ترکیه حل‌وفصل شود... درخواست برای خلع سلاح و انحلال این سازمان تروریستی مهم است و امیدواریم که این گروه بر اساس این درخواست عمل کند.»

از سوی دیگر، اما موساوات درویش‌اوغلو، رهبر حزب ملی‌گرای خوب در ترکیه (IYI) گفته است: «فرقی نمی‌کند این روند چه نامی داشته باشد یا چه توجیهی برای آن مطرح شود، این چیزی جز معامله‌ای برای ایجاد یک ریاست‌جمهوری مادام‌العمر نیست. این روند هیچ هدف دیگری ندارد. مطمئن باشید که صاحبان قدرت برای تحقق این هدف از هیچ اقدامی دریغ نخواهند کرد.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز از درخواست اوجالان برای زمین گذاشتن سلاح و انحلال پ‌ک‌ک استقبال کرد. سخنگوی دولت آلمان خاطرنشان کرد: «این درخواست، فرصتی برای پایان دادن به این درگیری خشونت‌آمیز و دستیابی به راه‌حلی پایدار در مسئله کُرد‌ها فراهم می‌کند.»

سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم تاکید کرد: «پایان خشونت، گام نخست است، اما برای رسیدن به یک راه‌حل پایدار در ترکیه باید حقوق فرهنگی و دموکراتیک کُرد‌ها تضمین و به آن احترام گذاشته شود.»

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق نیز خاطرنشان کرد: «ما در اقلیم کردستان به‌طور کامل از روند صلح حمایت می‌کنیم و آماده‌ایم تا در این مسیر نقش تسهیل‌کننده ایفا کنیم و هرگونه کمکی که لازم باشد ارائه دهیم.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی