تیتر امروز

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

توافق نشود جنگ حتمی است/ مدیرکل آژانس انرژی اتمی در تهران/ عراقچی حامل پیام آیت‌الله خامنه‌ای برای پوتین

این هشتاد و ششمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند
در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه مطرح شد:

اکبرنژاد: گرفتاری از جایی شروع شد که دولت‌ها در چشم ما از ملت بزرگتر شدند/مقاومت مدنی یعنی بخش کثیری از جامعه پاسخ‌های مشترک به حاکمیت بدهند

در سی‌وسومین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبر نژاد مجتهد و مدرس حوزه در خصوص "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی گفت‌و‌گو کردیم.
مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد:

مهدی مطهرنیا: آینده پر از عدم قطعیت است/ هنوز سر کودتای ۲۸ مرداد دعواست/هر مقطعی از تاریخ گفتمان خودش را دارد

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ، انسیه پولادزاده پژوهشگر مطالعات ارتباطی و محمدرضا وفائی، پژوهشگر علوم اعصاب فرهنگی...
در یازدهمین آیین پاسداشت روز ملی مهندس مطرح شد

درویش: حیف و میل منابع مالی و بودجه‌ها در کشور بسیار است

محمد درویش، پژوهشگر حوزه محیط زیست با بیان اینکه عدم تخصیص بهینه منابع یکی از عوامل بحران‌های فعلی است، گفت: تحریم همواره به‌عنوان یکی از موانع اصلی در توسعه و اجرای پروژه‌های بزرگ در نظر گرفته می‌شود، اما حیف و میل منابع مالی و بودجه‌ها نیز در کشور بسیار به چشم می‌خورد.

کد خبر: ۱۸۰۷۴۹
۱۱:۴۸ - ۰۶ اسفند ۱۴۰۳

درویش: حیف و میل منابع مالی و بودجه‌ها در کشور بسیار است

دیدارنیوز _ استان خراسان رضوی: یک پژوهشگر حوزه محیط زیست گفت: در کنار تحریم‌ها و بحران‌های اقتصادی، عدم اجرای تصمیمات و تخصیص بهینه منابع نیز به یکی از عوامل اصلی بحران‌های فعلی تبدیل شده است.

محمد درویش عصر پنجم اسفندماه، در یازدهمین آیین پاسداشت روز ملی مهندس با عنوان «توسعه پایدار برای ایرانی ماندگار» که در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد در خصوص توسعه پایدار و اثرات زیست محیطی آن اظهار کرد: در خراسان رضوی سدی وجود دارد که نماد خردمندی در حوزه مهندسی است. سد عباس آباد در استان بیش از ۷۰۰ سال قدمت داشته و طوری طراحی شده که به جریان پایین دست رودخانه آسیب وارد نمی‌کند.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده با احداث سد‌های گتوند، کرخه، زاینده رود و... افزود: سد خوب سدی است که به جریان پایه رودخانه آسیب نزد و در مواقع اضطراری جلوی حجم شدید آب را بگیرد، اما اغلب سد‌هایی که در کشور مثل گتوند، کرخه، زاینده رود، ملاصدرا و... ایجاد شده‌اند، متاسفانه باعث نابودی و خشکی تالاب‌ها در پایین دست و افزایش چشمه گرد و خاک شده‌اند. سوال این است که چگونه مهندسان در چندصد سال پیش فهم دقیقی از آبخیز داشته‌اند، اما جامعه مهندسین امروز بر ارتفاع تخریب محیط زیست افزوده است. باید قبول کنیم پای بسیاری از پروژه‌ها به نام پروژه سمی امضای یک یا چند مهندس وجود دارد.

این فعال حوزه محیط زیست بیان کرد: ارزشمندترین تالاب ایران و آسیای جنوب غربی یعنی حورالعظیم قربانی ساخت سد کرخه شده و پهنه گرد و خاک در اهواز ایجاد شده است.

درویش با اشاره به بهره‌برداری بی‌رویه از کوه کرکس و استخراج سنگ از این کوه تصریح کرد: چرا مهندسان امروز نمی‌توانند سازه‌هایی طراحی کنند که در نمای بیرون آن از سنگ کمتری استفاده شده است؟ از منظر پدافند غیرعامل استفاده بیشتر از سنگ خطرات زیادی داشته و در زمان زلزله آسیب بیشتری وارد می‌شود. در کجای دنیا از این میزان سنگ در نمای ساختمان بهره‌برده می‌شود؟ این وظیفه جامعه مهندسی است که به جای اینکه تنها به بهبود درآمد خود فکر کنند به برکت سرزمین خود نیز توجه داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم‌ها و بحران‌های اقتصادی کشور گفت: تحریم همواره به‌عنوان یکی از موانع اصلی در توسعه و اجرای پروژه‌های بزرگ در نظر گرفته می‌شود، اما حیف و میل منابع مالی و بودجه‌ها نیز در کشور بسیار به چشم می‌خورد. از زمانی که برنامه پنجم توسعه ابلاغ و قانون هوای پاک تصویب شده است مقرر گردید وزارت نیرو ۳۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌ها را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهد و از ان زمان هفت سال می‌گذرد، اگر این قانون به درستی در کشور اجرا شده بود امروز با بحران جدی در تولید برق مواجه نبودیم. ناترازی برق به‌حدی افزایش یافته که در حال حاضر، کشور با ۲۲ هزار مگاوات کمبود انرژی مواجه است. این ناترازی منجر به افزایش مصرف مازوت و خاموشی‌های متعدد شده است که علاوه بر آسیب‌های زیست‌محیطی، مشکلات جدی برای زندگی روزمره مردم به وجود آورده است.

مطلب مرتبط:

بودجه نهج‌البلاغه‌ای؛ بودجه صداوسیما در ۵ سال بیش از ۱۲ برابر شد!

طعنه پزشکیان به فراری‌ها از FATF/ گرانی شدید دارو در ایران/ بودجه‌های میلیاردی نهادهای مذهبی و تبلیغاتی 

این پژوهشگر حوزه محیط زیست افزود: اگر این مصوبات به درستی اجرایی شده بودند و سرمایه‌گذاری به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر رفته بود، وضعیت کنونی به‌طور چشمگیری متفاوت بود. این امر نه تنها به کاهش مشکلات زیست‌محیطی و تأمین انرژی پایدار کمک می‌کرد، بلکه به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش ظرفیت‌های انرژی پاک در کشور می‌انجامید. بنابراین، در کنار تحریم‌ها و بحران‌های اقتصادی، عدم اجرای تصمیمات و تخصیص بهینه منابع نیز به یکی از عوامل اصلی بحران‌های فعلی تبدیل شده است. به‌نظر می‌رسد که به‌رغم همه مشکلات و بحران‌های موجود، تصمیم‌گیرندگان باید بیشتر به آینده و نسل‌های بعدی توجه کنند و با توجه به نیاز‌های واقعی کشور، منابع و سرمایه‌ها را مدیریت کنند.

ضرورت توجه به نقش مهندسی در توسعه پایدار

محسن خندان‌دل، رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، مشاوره‌ای و عمرانی اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این همایش با اشاره به جایگاه والای مهندسی در تحقق توسعه پایدار اظهار کرد: بررسی ابعاد گوناگون توسعه پایدار، فراتر از مفهوم صرف ساخت‌وساز و توأمان ترسیم آینده‌ای متعادل و مسئولانه برای کشور، یکی از رسالت‌های تشکل‌های حوزه مهندسی است. ما مصمم هستیم تا بخشی از حوزه فکری و پیشرفت جامعه مهندسی کشور را به چالش بکشیم و زمینه‌های رشد و بالندگی این حوزه را بیش از پیش فراهم آوریم.

خندان‌دل خطاب به جوانان و مهندسان کشور گفت: شما دارای افکار بلند و سازنده‌ای هستید و امید است که در مسیر‌های پرچالشی که کشور با آن مواجه است، با رویکردی سازنده و مبتنی بر دانش، آینده‌ای روشن را رقم بزنید.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به محور‌های این همایش بیان کرد: در این همایش، از واحد‌های نمونه فنی و مهندسی، دانشجویان برتر، طرح‌های علمی و پژوهشی برجسته، پیشکسوتان عرصه مهندسی و نام‌آوران این حوزه تقدیر به عمل می‌آید. افتخار داریم که در سال‌های گذشته، چهره‌های برجسته‌ای همچون جواد شهرستانی، مرحوم یزدان‌بخش و مرحوم گلاب‌گیر در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفته‌اند. امیدواریم با استمرار این سنت، فرهنگ تقدیر و تکریم از نخبگان و جوانان کشور بیش از پیش نهادینه شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
خاوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۶
0
0
ایجاد مجتمع های تفریحی و اقامتی برای پرسنل توسط ادارات مختلف از مصادیق بارز اسراف و تبعیض است.
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين
امروز جمعه ۲۹ فروردين