تیتر امروز

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!
در گفت‌وگوی دیدارنیوز با رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران مطرح شد

حسین سلاح‌ورزی: امسال، شاهد ضعیف‌تر شدن حکومت و فقیرتر شدن جامعه خواهیم بود/ عده‌ای با بلاهت و به بهانه مسئله حجاب بر طبل تفرقه در کشور می‌کوبند/ تداوم دولت رئیسی، کشور را به جای قله، راهی قعر دره می‌کرد!

در شرایطی که وضعیت معیشت و اقتصاد مردم به شکل بغرنجی درآمده، شاهد بلاهت و حماقت عده‌ای هستیم که خود را همواره هسته سخت قدرت و صاحبان کشور دانسته و با دستاویز قراردادن مسائلی نظیر حجاب بر طبل...
حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی
دیدار در برنامه کنکاش بررسی کرد

حضور زنان در ورزشگاه؛ از مجادله تا مناقشه سیاسی

کنکاش در یکی دیگر از برنامه‌های خود به سراغ موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها رفت و این موضوع را با یک روزنامه‌نگار ورزشی و یک جامعه‌شناس و هر دو از جامعه زنان بررسی کرد.
نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید
افاضات اضافه

نامه مستقیمم غیرمستقیم به دستت خواهد رسید

عوام‌الملک پس از نامه‌های متعدد به حضرت مسعود و عدم دریافت پاسخ، این بار مسیر جدیدی را امتحان کرده که کاملا جوابگو و موفق خواهد بود؛ او قرار است نامه‌های مستقیمش را به شکل غیرمستقیم بفرستد تا...
پیش بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

قیمت خودرو‌ها همچنان در مسیر افزایش/ قدرت کم خرید، مانع جهش شدید قیمت‌ها!

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو درباره وضعیت بازار خودرو گفت: قدرت خرید مصرف‌کنندگان کاهش یافته و همین امر مانع از جهش شدید قیمت‌ها شده است. هرچند قیمت‌ها همچنان افزایشی است، اما میزان رشد آن به نسبت افزایش قیمت اعلام‌شده از سوی خودروسازان کمتر به نظر می‌رسد.

کد خبر: ۱۸۰۶۰۷
۰۹:۵۶ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۳

قیمت خودرو‌ها همچنان در مسیر افزایش/ قدرت کم خرید، مانع جهش شدید قیمت‌ها!

دیدارنیوز: رکود تورمی قدرت خرید را کاهش داده، اما قیمت خودرو‌ها همچنان در مسیر افزایشی قرار دارد. آیا این روند افزایشی ادامه می‌یابد یا کاهش معاملات ترمز رشد قیمت را می‌کشد؟

بازار خودرو ایران ماه‌هاست که در کشاکش رکود تورمی قرار گرفته است. این رکود همراه با کاهش قدرت خرید مصرف‌کنندگان و افزایش هزینه‌های تولید مسیری نگران‌کننده را برای آینده این صنعت ترسیم کرده است.

سیاست‌های کلان اقتصادی، نوسانات ارزی و تصمیمات خودروسازان داخلی و خارجی از جمله عوامل کلیدی‌ای هستند که در تعیین روند قیمتی خودرو‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند. در شرایطی که بازار‌های موازی مانند ارز و طلا نیز درگیر نوسانات متعدد شده‌اند، انتظار می‌رود صنعت خودرو نیز بی‌نصیب نماند. با نزدیک شدن به روز‌های پایانی سال پرسش اصلی این است که آیا روند افزایشی خزنده ادامه دارد یا رکود حاکم بر بازار تعدیل بیشتری را به دنبال خود می‌آورد؟

افزایش آرام، اما مستمر قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی و چینی

مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در بررسی روند بازار خودرو به تجارت‌نیوز گفت: قیمت خودرو‌های داخلی و چینی به شکلی آرام، اما پیوسته در حال افزایش است. علت این روند سیاست‌های قیمت‌گذاری خودروسازان داخلی و چینی است که تأثیر مستقیمی بر بازار داشته و موجب رشد قیمت‌ها می‌شود.

او با اشاره به الگوی تقاضای شب عید توضیح داد: در این بازه زمانی، تقاضای واقعی و کاذب توأمان در بازار حضور دارند. این دو عامل در کنار هم، زمینه افزایش قیمت را فراهم می‌کنند، اما وضعیت امسال تفاوت‌هایی با سال‌های گذشته دارد.

وی ادامه داد: قدرت خرید مصرف‌کنندگان کاهش یافته و همین امر مانع از جهش شدید قیمت‌ها شده است. هرچند قیمت‌ها همچنان افزایشی است، اما میزان رشد آن به نسبت افزایش قیمت اعلام‌شده از سوی خودروسازان کمتر به نظر می‌رسد.

محدودیت نقدینگی و اثر آن بر سقف افزایش قیمت

فرزانه دلایل کاهش معاملات را این‌طور تصریح کرد: افزایش قیمت‌هایی که خودروسازان داخلی و چینی در ماه‌های اخیر اعمال کرده‌اند به‌طور کامل در بازار منعکس نشده و سقف افزایش قیمت در بازار بین دو تا نهایتاً پنج درصد است. علت این موضوع را می‌توان در کمبود نقدینگی دانست که باعث کاهش حجم معاملات و کاهش انگیزه خرید شده است.

این کارشناس صنعت خودرو تأکید کرد: بازارخودرو و اقتصاد هوشمند هستند و از یکدیگر تاثیر می‌گیرند. رکود تورمی به‌طور مستقیم بر قدرت خرید مردم اثر گذاشته و باعث شده است که بازارخودرو ظرفیت پذیرش جهش‌های قیمتی را نداشته باشد. بنابراین، حتی اگر خودروسازان قیمت‌ها را افزایش دهند، توان خرید مصرف‌کنندگان مانع از رشد چشمگیر قیمت در بازار آزاد می‌شود.

ثبات نسبی در بازار خودرو‌های وارداتی

فرزانه بازار خودرو‌های وارداتی را این‌گونه تحلیل کرد: طی ماه‌های اخیر، بازار خودرو‌های وارداتی به تعادل نسبی رسیده و تا پایان سال نوسان خاصی در این بخش انتظار نمی‌رود. با این حال برخی متغیر‌ها در سال آینده می‌توانند روند قیمت وارداتی‌ها را نیز تحت تأثیر قرار دهند.

او با اشاره به عواملی مانند افزایش تعرفه واردات، افزایش مالیات بر خودرو و نرخ بالای ارز در ثبت‌نام‌های جدید شرکت‌های واردکننده گفت: برخی از این شرکت‌ها، ثبت‌نام‌های خود را بر اساس نرخ ۷۵ تا ۷۶ هزار تومانی دلار انجام می‌دهند. این مسئله نشان می‌دهد که ممکن است در سال آینده، بازار خودرو‌های وارداتی با اصلاح قیمتی مواجه شود.

مسیر پیش‌روی بازار خودرو

بررسی وضعیت بازار خودرو در هفته‌های آینده نشان می‌دهد که افزایش قیمت خودرو‌های داخلی و چینی، گرچه تدریجی، اما ادامه‌دار است. رکود تورمی عمیق و کاهش نقدینگی، عاملی بازدارنده برای جهش‌های قیمتی شدید بوده و در بازار خودرو‌های وارداتی، فعلاً ثبات نسبی مشاهده می‌شود، اما سال آینده ممکن است با افزایش هزینه‌های واردات، تغییراتی در این حوزه رخ دهد.

در مجموع، بازار خودرو در مقطع کنونی تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و سیاست‌های داخلی و خارجی قرار داشته و فشار رکود تورمی بیش از همیشه بر این صنعت سایه افکنده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی