
شبکه العربیه گزارش داد که درپی منع فرود هواپیمای ایرانی در بیروت، بین ارتش لبنان و نیروهای حزبالله در اطراف فرودگاه این شهر درگیری رخ داده است.
دیدارنیوز: ساعاتی پس از آنکه اسرائیلیها در ادعایی، ایران و حزبالله را به قاچاق کردن سلاح از طریق فرودگاه بیروت متهم کردند، این تاسیسات فرودگاهی در لبنان حادثه جدیدی را تجربه کرد.
به نقل از العربیه، در پی این اتهام اسرائیل علیه ایران و حزبالله، مقامات لبنانی شامگاه پنجشنبه ۲۵ بهمن در اقدامی پیشگیرانه از اعطای مجوز فرود به یک هواپیمای ایران در فرودگاه رفیق حریری بیروت، خودداری کردند.
در واکنش به این اقدام دولت لبنان، عوامل گروه شبهنظامی حزبالله شامگاه پنجشنبه در خیابانهای اطراف و منتهی به فرودگاه رفیق حریری بیروت به آتش زدن لاستیکهای خودروها اقدام و مسیر فرودگاه بیروت را مسدود کردند.
در واکنش به این اقدامات عوامل حزبالله، ارتش لبنان برای متفرق کردن آنها و باز کردن مسیرهای فرودگاه وارد صحنه شده و با آنها درگیر شد.
همچنین ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میدهند پس از آنکه فرودگاه بیروت مجوز ورود به پرواز ایرانی را لغو کرد برخی از لبنانیها در فرودگاه تهران گرفتار شدهاند.
مسافران جا مانده لبنانی در فرودگاه امام تهران
این مساله باعث بروز آشفتگی شدید در هر دو فرودگاه شد و خشم گستردهای در میان لبنانیها به همراه داشت، در حالی که درخواستهای فوری برای اقدام رسمی بهوجود آمد.
این رویداد تنها ساعاتی پس از اتهام ارتش اسرائیل به «سپاه قدس» ایران و «حزب الله» مبنی بر سوءاستفاده از فرودگاه بیروت برای قاچاق پول و اسلحه از طریق پروازهای غیرنظامی رخ داد.
آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، در بیانیهای ادعا کرد که تلاشهایی برای قاچاق تسلیحات به نفع حزبالله در حال انجام است و اسرائیل اجازه چنین اقدامی را نخواهد داد.
شایان ذکر است که ارتش لبنان از اکتبر ۲۰۲۴، مسئول نظارت بر عملیات پرواز و فرود آمدن هواپیماها و همچنین عملیات بازرسی در فرودگاه بیروت شده است تا از هرگونه نقض احتمالی جلوگیری کرده و از بهانهجوییهای اسرائیل برای مختل کردن حرکت پروازها جلوگیری شود.
بر اساس ادعای این گزارش، بسیاری از سیاستمداران لبنانی مخالف حزبالله بارها این گروه را به تسلط بر این تسهیلات حیاتی (فرودگاه بینالمللی بیروت) و دیگر معابر کشور به ویژه برای قاچاق اسلحه از ایران و همچنین پول متهم کردهاند.
توافق آتشبس که از ماه نوامبر گذشته بین اسرائیل و طرف لبنانی اجرایی شد، واردات تسلیحات را محدود به دولت لبنانی کرده است که مسئولیت کنترل تمام معابر کشور را بر عهده دارد.