تیتر امروز

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد
گفتگوی ویژه دیدارنیوز با یک تحلیلگر ارشد مسائل آمریکا درباره مذاکرات مسقط

ابوالفتح: ترامپ، شخصا در پی تفاهم با تهران بوده و به صلح رومی معتقد است/ وقتی آمریکا از تمایل به مصالحه گفته، یعنی الگوی لیبی درباره ایران منتفی است/ تهدید کردن برخی، نباید به مانند بومرنگ بر سر کشور برگردد

امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر ارشد مسائل ایالات متحده در گفتگوی ویژه دیدارنیوز، پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، ابعاد و دامنه تحولات این مذاکرات را مورد بررسی قرار داده است.
«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»
دیدارنیوز گزارش می‌دهد

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟»

«صلح لیبرال در خاورمیانه، امکان یا امتناع؟» عنوان نشستی بود که به همت پژوهشکده مطالعات پیشرفته‌ خاورمیانه با همکاری حلقه‌ی مطالعاتی‌ یک چند، در محل این پژوهشکده برگزار شد.
گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران
امروز ایران و آمریکا در عمان گفتگو کردند

گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا تمام شد/ عراقچی: مذاکرات در فضای احترام متقابل انجام شد/ وزیر خارجه در راه تهران

امروز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴، مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات ایران و آمریکا در کشور عمان برگزار شد و قرار است این گفتگوها هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.. عباس عراقچی، وزیر خارجه کشورمان و استیو...
کاسبان احتکار ..

دلیل افزایش قیمت‌ها چیست؟

چند روزی است که کاسبان احتکار از پاسخ‌های صریح و قاطع وزیر جهاد کشاورزی بازار سوجویی‌شان به‌هم ریخته، بهانه‌جویی می‌کنند که مصوبات و جلسات سران قوا برای تنظیم بازار، امنیت غذایی و معیشت و سفره مردم را فقط به یک کالای خاص، تقلیل دهند.

کد خبر: ۱۸۰۲۳۶
۱۷:۵۹ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳

دلیل افزایش قیمت‌ها چیست؟

دیدارنیوز: در حالی که دولت با پشتوانه تصمیم سران قوا برای تنظیم بازار و مقابله با سودجویی محتکران ایستاده است، برخی جریان‌ها تلاش می‌کنند این اقدامات را تقلیل داده و افکار عمومی را منحرف کنند. وزیر جهاد کشاورزی با رد شایعات مطرح شده تأکید کرد که تصمیم سران قوا صرفاً درباره یک محصول خاص نبوده، بلکه به ستاد تنظیم بازار اختیار عمل داده شده است تا برای کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از کمبود کالا‌های اساسی اقدام کند.

چند روزی است کاسبان احتکار که از پاسخ‌های صریح و قاطع وزیر جهاد کشاورزی بازار سوجویی‌شان به‌هم ریخته، بهانه‌جویی می‌کنند که مصوبات و جلسات سران قوا برای تنظیم بازار، امنیت غذایی و معیشت و سفره مردم را فقط به یک کالای خاص، تقلیل دهند.

غلامرضا نوری قزلجه هفته پیش در اجلاس شورای عالی استان‌ها در سخنانی به دلایل افزایش قیمت برخی محصولات کشاورزی در بازار اشاره کرد و صادرات بی‌رویه را مهمترین عامل افزایش قیمت و کمبود برخی محصولات کشاورزی در بازار عنوان کرد.

وزیر جهاد کشاورزی در همان جلسه تاکید کرد که «طبق قانون نمی‌توان مانع صادرات محصولات کشاورزی شد»، زیرا تفاوت نرخ ارز در کشور‌های همسایه جذابیت ویژه‌ای برای صادرکنندگان دارد، اما برای تنظیم بازار گاهی لازم است تدبیر کرد.

یکی از تدابیر که نیاز به تصمیم‌گیری در سطوح عالی دارد محدودیت در صادرات برخی محصولات کشاورزی است که در بازار با کمبود و البته افزایش قیمت مواجه شده است، تصمیمی که قطعا بر «تنظیم بازار» موثر خواهد بود.

نوری در همان اجلاسیه و روزی که در مجلس شورای اسلامی حضور داشت به صورت موردی به سیب‌زمینی و برنج اشاره کرد که صادرات بی‌رویه باعث بهم‌ریختگی بازار این دو محصول شده است و در همان جلسات به تصمیم راهبردی سران قوا برای «تفویض اختیار» به وزارت جهاد که مسوولیت ستاد تنظیم بازار را به نیز به عهده دارد، اشاره کرد.

هنوز چند ساعتی نگذشته بود که کاسبان سودجو که این تصمیم را مانع کسب منافع شخصی خود می‌دانستند شروع به تقلیل تصمیم موثر سران قوا کردند و جریانی را در اخبار دامن زدند که «سران قوا مسایل مملکت را رها کرده‌اند و سیب زمینی را دستور کار قرار دادند»، حال آنکه این تصمیم کلان نه فقط برای یک محصول خاص بلکه از «تفویض» اختیار عمل به ستاد تنظیم بازار خبر می‌دهد.

این شایعات به جایی رسید که بالاخره وزیر جهاد کشاورزی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره این شایعات و کم‌اندیشی‌ها توضیح داد که «جلسه سران قوا درباره سیب‌زمینی نبود و این‌ها شایعه است؛ در آن جلسه برای ستاد تنظیم بازار و فعالیت این ستاد از سران قوا «مجوز» گرفته شد که بر این اساس ستاد تنظیم بازار تصمیماتی درباره برنج و سیب زمینی و برخورد با محتکرین و انبار‌های محل احتکار گرفته و از این پس خواهد گرفت.

کاسبان و محتکران سودجو هیچ‌گاه و در هیچ شرایطی به فکر سفره مردم نیستند، دغدغه‌ای هم ندارند که مردم در شرایط اقتصادی دشوار چه باید کنند. حالا وقتی دولت محکم برای دفاع از سفره و معیشت مردم ایستاده است و پشتوانه تصمیم کلیدی سران قوا را هم دارد به سوی بهانه‌جویی و سخره گرفتن تصمیمات مدیریتی می‌روند، فرقی نمی‌کند برنج باشد یا گوشت؛ گوجه فرنگی باشد یا سیب زمینی؛ آن‌ها نه مردم برایشان مهم است نه بازار و کشاورز نه منافع مردم و مملکت. آن‌ها کاسب منافع شخصی خودشان هستند و فقط جیبشان و سودشان مهم است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی