تیتر امروز

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: بمباران ايران شبیه بمباران اتمی به ژاپن بود/ زیباکلام: مرگ بر آمریکا جزو آرمان‌های انقلاب نبود/ بحران اقتصادی گریبانگیر رسانه‌های مستقل

این صد و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد
در گفتگوی دیدارنیوز با سفیر پیشین ایران در باکو مطرح شد

افشار سلیمانی: اگر مستقیما با آمریکا مذاکره می‌کردیم، شاید جنگ ۱۲ روزه هم اتفاق نمی‌افتاد/ باید مشکلات‌مان با آمریکا را قبل از هفتم اکتبر حل می‌کردیم/ پکن و مسکو، هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد

ما باید با آمریکا به صورت مستقیم مذاکره کنیم. باید همه مسائل را روی میز گذاشته و به سمت حل همه مسائل با آن حرکت کنیم. پکن و مسکو هیچ‌گاه سمت ما نایستاده و نخواهند ایستاد. آنها به دنبال منافع...
اصفهان بیشتر تورم آذرماه را تجربه کرد

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران

جدیدترین داده‌های مرکز آمار از شاخص قیمت‌ها نشان می‌دهد تورم سالانه اقلام خوراکی در آذرماه ماه حدود ۲۷ درصد بوده که استان اصفهان بیشترین تورم سالانه این اقلام را تجربه کرده و در مقابل، استان سیستان و بلوچستان کمترین تورم سالانه خوراکی را داشته‌اند.

کد خبر: ۱۷۸۸۳۴
۱۲:۳۰ - ۲۹ دی ۱۴۰۳

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران

دیدارنیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد بیشترین و کمترین تورم سالانه اقلام خوراکی به ترتیب در استان‌های اصفهان و سیستان و بلوچستان بوده است.

جدیدترین داده‌های مرکز آمار از شاخص قیمت‌ها نشان می‌دهد تورم سالانه کشور در آذر ماه برابر با ۳۲.۵ درصد بوده است. تورم سالانه اقلام خوراکی در این ماه حدود ۲۷ درصد بوده که استان اصفهان بیشترین تورم سالانه این اقلام را تجربه کرده است. در مقابل، استان سیستان و بلوچستان کمترین تورم سالانه خوراکی را داشته‌اند.

سرعت افزایش قیمت خورد و خوراک در کدام استان بیشتر بوده؟

شاخص قیمت مصرف‌کننده یا CPI یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که سطح عمومی قیمت‌ها را در طول زمان نشان می‌دهد. این شاخص بر اساس سبد کالا و خدمات مصرفی که یک خانوار مشخص می‌شود. از دلایل اهمیت شاخص قیمت مصرف‌کننده این است که قدرت خرید مردم در طول زمان نشان می‌دهد. همچنین، از تغییرات آن تورم به دست می‌آید. به عبارتی دیگر، اگر عدد این شاخص افزایش یابد، نشان‌دهنده تورم و اگر کاهش یابد نشان‌دهنده کاهش قیمت‌ها است.

تورم سالانه کشور در آذر ماه ۳۲.۵ درصد بوده است. به عبارت دیگر، مردم برای یک سبد کالا و خدمات یکسان در ۱۲ ماه منتهی به آذر امسال نسبت به دوره مشابه در سال گذشته ۳۲.۵ درصد بیشتر هزینه پرداخته‌اند. تغییرات شاخص قیمت در دو دسته «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» محاسبه می‌شود. تورم سالانه گروه خوراکی کشور در آذر ماه برابر با ۲۶.۸ درصد بوده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ۱۸ استان تورم سالانه خوراکی بیشتر از میانگین کشور تجربه کرده‌اند.

تمرکز تورم خوراکی در مرکز ایران

استان اصفهان بیشترین تورم خوراکی را با ۲۹.۳ درصد تجربه کرده است. پس از آن، استان خراسان رضوی قرار دارد که تورم اقلام خوراکی در این استان برابر با ۲۸.۷ درصد بوده است. در رتبه سوم استان سمنان با تورم خوراکی ۲۸.۳ درصد قرار دارد.

کمترین تورم خوراکی در آذر ماه در استان سیستان و بلوچستان با ۱۸.۷ درصد ثبت شده است. به دنبال آن، استان‌های خراسان شمالی و زنجان قرار دارند که به ترتیب تورم سالانه خوراکی معادل ۲۲.۳ درصد و ۲۲.۶ درصد را تجربه کرده‌اند.

تورم سالانه اقلام خوراکی استان تهران مقداری از میانگین کشور بالاتر و برابر با ۲۶.۹ درصد بوده است. در واقع، خانوار‌های استان تهران برای یک سبد اقلام خوراکی یکسان در ۱۲ ماه منتهی به آذر ماه نسبت به دوره مشابه در سال گذشته حدود ۲۷ درصد بیشتر هزینه کرده‌اند.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير
امروز شنبه ۲۱ تير