تیتر امروز

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت
گفت‌وگوی دیدارنیوز در برنامه تنگنا با محمدحسین بنی اسدی،دبیرکل نهضت آزادی ایران

خلخالی و ربانی شیرازی با نخست وزیری بختیار مخالف بودند اما آیت‌الله خمینی نه/ پشیمانم که به بازرگان گفتم استعفا بدهد/ نسخه اولیه استعفای بنی صدر را امیر انتظام نوشت

محمدحسین بنی اسدی، دبیرکل نهضت آزادی مهمان یکی دیگر از برنامه‌های تنگنا بود. او تاکید می‌کند که آیت الله خمینی با نخست وزیری بنی‌صدر مشکلی نداشت، اما خلخالی و ربانی شیرازی مخالفت کردند.
کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست
در گفتگوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: اگر قرار بر حضور ظریف در مذاکرات بود، فشار خون عده‌ای بالا می‌رفت! / به نتیجه نرسیدن این مذاکرات، هزینه‌های سنگینی به دنبال دارد/ احتمال جنگ بالاست/ دیپلماسی پنهان یا درِ پشتی با ترامپ اصلا ممکن نیست

باید ابتکار عمل رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی مذاکرات را در دست بگیریم. نکته‌ای که مقامات ما باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلماسی پنهان با ترامپ، معنی نخواهد داشت.
مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مذاکره فقط غیر مستقیم/ حمله به ایران؛ آغاز جنگ جهانی سوم/ سفر به تهران برای جلوگیری از وقوع جنگ

این هشتاد و سومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی مردم و مدیریت بهتر قیمت‌ها، ثباتی در بازار ایجاد شود

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: شرایط بازار بحرانی است

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران می‌گوید که بازار طلا با بحران رکود دست و پنجه نرم می‌‎کند و واحد‌های تولیدی طلا دچار آسیب‌های اقتصادی شده‌اند.

کد خبر: ۱۷۸۱۷۸
۱۲:۱۲ - ۱۶ دی ۱۴۰۳

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: شرایط بازار بحرانی است

دیدارنیوز: قیمت طلا و سکه طی هفته‌های اخیر به قدری رشد کرده که کاهش قیمت روز گذشته چندان تاثیری بر بازار نداشته است. این روند افزایشی، متقاضیان مصرفی و سرمایه‌ای طلا و سکه را محتاط‌تر و از خرید منصرف کرده است. نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تاکید کرده که بازار طلا با بحران رکود دست و پنجه نرم می‌‎کند.

اگرچه قیمت طلا و سکه روز گذشته تحت تاثیر کاهش قیمت دلار و افت قیمت اونس جهانی طلا، اندکی عقب‌نشینی کرد، اما همچنان در قله‌هایی قرار دارد که ماه‌ها قبل از شروع روند افزایشی جدید، غیرقابل دسترس بود.

چنین روندی این روز‌ها اثر خود را بر بازار طلا گذاشته و خریداران را وادار به عقب‌نشینی کرده است. اما این رکود تا چه زمانی ادامه دارد و چه بر سر بازار طلا آورده است؟

رکود دامن‌گیر بازار طلا شده است

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با «تجارت‌نیوز» بیان کرد: «طی روز‌های گذشته در بازار‌های جهانی، نوسانات چندان چشمگیری نداشته‌ایم. نوسانات قیمت‌ها در این بازار‌ها بین ۵ تا ۱۵ دلار بوده است.»

رئیس اتحادیه طلا و جواهر: شرایط بازار بحرانی است

او تاکید کرد: «با این حال، در بازار‌های داخلی، به دلیل افزایش قیمت ارز در هفته‌های اخیر، شاهد نوسانات افزایشی در قیمت طلا و سکه بودیم. این در حالی است که شرایط بازار از لحاظ تقاضا بسیار رکودی و بحرانی است.»

واحد‌های تولیدی طلا دچار آسیب‌های اقتصادی شده‌اند

بذرافشان بیان کرد: «امسال یکی از سال‌هایی بود که در ایام شب یلدا و روز مادر، که معمولاً افزایش تقاضا را تجربه می‌کردیم، هیچ واکنشی نسبت به این تقاضا مشاهده نکردیم. متأسفانه، بازار همچنان در رکود و کاهش تقاضا باقی مانده است، و این رکود به خصوص در صنایع طلا و سکه محسوس است.»

او اضافه کرد: «واحد‌های تولیدی ما در این مدت دچار آسیب‌های مالی و اقتصادی شده‌اند، مخصوصاً تولیدکنندگان طلا که به دلیل افزایش قیمت‌ها در ماه‌های اخیر و کاهش قدرت خرید مردم، با مشکلات جدی روبرو شده‌اند.»

مدیریت بانک مرکزی در کنترل قیمت ارز طی روز‌های اخیر مناسب بوده است

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: «متأسفانه تجربه تلخی در شب یلدا و روز مادر داشتیم که تقاضای مورد انتظار برای خرید طلا و سکه وجود نداشت و بازار همان‌طور که در ماه‌های گذشته رکود را تجربه کرده بود، به همین وضعیت ادامه داد.»

بذرافشان بیان کرد: «امیدواریم با بهبود شرایط اقتصادی مردم و مدیریت بهتر قیمت‌ها، ثباتی در بازار ایجاد شود که مردم بتوانند بدون دغدغه تصمیمات خرید خود را بگیرند.»

او افزود: «در این زمینه، نظارت و مدیریت بانک مرکزی در کنترل قیمت ارز در روز‌های اخیر خوب بوده و در یک یا دو روز، شاهد کاهش دو یا سه هزار تومانی قیمت ارز نسبت به اوج قبلی بودیم.»

بازار طلا و سکه به قیمت ارز چشم دوخته است

بذرافشان اظهار کرد: «اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که در صورت مدیریت صحیح قیمت ارز توسط بانک مرکزی، قطعاً تاثیر زیادی بر کاهش قیمت طلا و سکه خواهد گذاشت.»

او توضیح داد: «قیمت جهانی طلا هم به طور طبیعی بر بازار داخلی تاثیرگذار است، اما در حال حاضر بازار داخلی بیشتر تحت تاثیر قیمت ارز قرار دارد.»

این مقام صنفی بیان کرد: «به عبارت دیگر، افزایش قیمت ارز باعث افزایش قیمت طلا و سکه شده است و اگر ارز در کشور تحت کنترل بیشتری قرار بگیرد، این امر می‌تواند موجب کاهش قیمت طلا و سکه در بازار داخلی شود.»

اگر طلای جهانی ۳۰۰۰ دلاری شود، بازار داخلی هم تاثیر می‌پذیرد

رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: «در خصوص پیش‌بینی‌ها برای آینده، قیمت طلا در سطح جهانی از ابتدای سال میلادی گذشته روند افزایشی داشته است و تا امروز قیمت آن در حدود ۷۰۰ دلار افزایش یافته است.»

بذرافشان افزود: «تحلیلگران پیش‌بینی کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۴، قیمت طلا به ۳۰۰۰ دلار خواهد رسید؛ اگرچه قیمت اونس طلا در حال حاضر حدود ۲۶۰۰ دلار است. اگر این روند ادامه یابد، قطعاً بازار‌های داخلی هم از این افزایش تاثیر خواهند پذیرفت.»

او تاکید کرد: «در عین حال، تقاضا در بازار داخلی هنوز به اندازه‌ای نیست که بتواند بر افزایش قیمت‌ها تاثیر زیادی بگذارد. همچنین، کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی می‌تواند کمک زیادی به کاهش فشار بر بازار طلا و سکه کند.»

بذرافشان بیان کرد: «اما باید منتظر ماند و دید که آیا در هفته‌های آینده بازار‌های جهانی افزایش قیمت طلا را تجربه خواهند کرد یا خیر. در صورتی که چنین افزایش قیمت جهانی اتفاق بیفتد، بازار داخلی هم تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.»

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی